x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FRF/Iancu, suspendat 19 luni!

FRF/Iancu, suspendat 19 luni!

de Dragos Stoica    |    05 Mar 2009   •   00:00
FRF/Iancu, suspendat 19 luni!

Patronul lui FC Timişoara a fost ieri taxat dur de Comisia de Disciplină în urma declaraţiilor din ultimele zile făcute la adresa lui Mircea Sandu, primind şi o amendă de 600.000 de lei.



Practic, Iancu a primit două sancţiuni care s-au cumulat, deoarece era vorba de dosare diferite, acesta atacându-l atât pe Mircea Sandu, cât şi instituţia pe care "Naşul" o conduce. Ieri, înainte de decizia Comisiei de Disciplină, preşedintele FRF a dezvăluit că va încerca să-l scoată definitiv din fotbal pe patronul bănăţenilor. "Voi propune Comitetului Executiv analizarea tuturor declaraţiilor făcute de Marian Iancu, cu propunerea de a solicita Adunării Generale de la 11 mai declararea acestui personaj ca persona non-grata. Din afară mă va putea înjura cât o să vrea şi o să mă adresez doar instanţelor civile, nu şi celor sportive", a declarat Sandu.

Diferendul dintre cei doi este generat de cele şase puncte cu care FIFA a penalizat Timişoara în toamnă, pentru folosirea numelui şi palmaresului care îi aparţin lui Claudio Zambon. După ce bănăţenii au făcut un apel la Tribunalul Sportiv de la Laussane, FRF a solicitat acestei instanţe să respingă acţiunea timişorenilor, acest demers scoţându-l din minţi pe Iancu: "Aş putea să fiu blând cu el şi să spun că este dezinformat, că e prost sau dobitoc. Conform regulamentelor FIFA, pe cale de atac, se poate alege Comisia de Apel a FIFA sau tribunalul arbitrar de la Lausanne. Noi, care suntem mai bine pregătiţi decât FRF şi decât toţi dobitocii de acolo, am ales să ne adresăm TAS, pentru că FIFA era parte în culpă".

SPRIJIN DE LA DRAGOMIR
Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, s-a poziţionat de partea lui Marian Iancu în toată această poveste: "Am interes să-i iau apărarea lui Iancu, cum are şi el interese în fotbal. Ce ştiu sigur este că s-a dat o hârtie nesemnată de preşedintele federaţiei în Elveţia, la TAS, prin care se cere să nu se aprobe apelul timişorenilor.

A semnat-o un oarecare angajat al federaţiei. Aşa e în România, cine îşi cere dreptatea riscă să fie declarat persona non-grata!".


Party de centenar

FRF va aloca 400.000 de euro pentru aniversarea împlinirii a 100 de ani de la înfiinţarea sa, evenimentul urmând să aibă loc la jumătatea lunii mai. "Vor fi prezenţi oameni din artă care sunt cunoscuţi atât pe plan intern, cât şi internaţional. Va fi un spectacol cu lasere, iar numărul de persoane invitate va fi de peste 600.

Vor fi angrenate trei hoteluri, plus Palatul Parlamentului, în special Sala Unirea. Bugetul este de aproximativ 400.000 de euro, bani pentru cazare, transport, masă, chirie, cadouri, efecte artistice, jocuri de lumini şi lasere. Vom organiza şi o conferinţă când se apropie evenimentul, pentru a anunţa programul celor trei zile", a precizat Mircea Sandu. La centenarul FRF sunt aşteptaţi să participe şi preşedintele UEFA, Michel Platini, precum şi preşedintele FIFA, Sepp Blatter. Iniţial, FRF dorea să obţină organizarea unei finale de Cupa UEFA pentru acest an, dar acest lucru n-a mai fost posibil ca urmare a întârzierii reconstruirii stadionului "Naţional".

×
Subiecte în articol: sport