x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FRF / În aşteptarea sentinţei

FRF / În aşteptarea sentinţei

de Mihai Igirosanu    |    23 Dec 2008   •   00:00

Cazul "Valiza" nu a fost dezbătut ieri în cadrul Comitetului Executiv al FRF, preşedintele Mircea Sandu anunţând că subiectul va fi pus în discuţie doar după aflarea verdictului definitiv al instanţelor.





Mircea Sandu nu se grăbeşte cu măsurile disciplinare în cazul "Valiza", dorind întâi finalizarea procesului civil


Mircea Sandu consideră că imaginea fotbalului românesc va fi afectată de acest scandal. "Aşteptăm verdictul instanţelor şi apoi vom putea interveni. Această premiere eu nu o apreciez ca o dare de mită, dar nu este permisă de regulament. Vom vedea ce se va întâmpla în instanţe. Fotbalul românesc are de pierdut ca imagine, Germania, Polonia şi Italia au avut probleme, iar Serbia are probleme acum. Comisiile au toate prerogativele şi regulamentul disciplinar în mână", a spus liderul Federaţiei.

SANDU: "nu este mită"

Referitor la stenogramele făcute publice de DNA, Mircea Sandu a declarat: "Eu nu mă entuziasmez ca presa de aceste stenograme. Cazul nu reprezintă dare de mită, întrucât nu s-au dat bani ca să se piardă un meci. Nu s-a discutat în cadrul Comitetului Executiv despre redeschiderea cazului şi nici stenogramele nu au fost trimise pe adresa FRF. CAF-ul a luat o decizie definitivă şi irevocabilă în acest sens. Comisiile sunt legate de mâini până la pronunţarea sentinţei judecătoreşti. Eu aştept un verdict final al justiţiei". Naşu’ a comentat şi implicarea selecţionerului Victor Piţurcă în caz: "El s-a dus la solicitarea unui prieten, neştiind că din punctul de vedere al legislaţiei el încalcă nu ştiu ce lege. Mă duc să constat că unul vrea să vândă terenul, iar altul să ia banii. Facem din ţânţar armăsar cu o asemenea semnătură, dar e dreptul Parchetului. Piţurcă este major, e vaccinat, are bani de avocat. Astea sunt chichiţe avocăţeşti".

Sprijin pentru Gigi

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a ţinut să-l susţină ieri pe finanţatorul Stelei, Gigi Becali. "A fost sancţionat cu 6 luni de suspendare şi 2 miliarde de lei amendă, iar sentinţa CAF este definitivă şi irevocabilă. Acest lucru l-am discutat eu cu Mircea Sandu. Ce vreţi acuma, dom’le, să-l împuşcăm pe Gigi Becali? A plătit în plan sportiv. Mai departe, se va vedea în Instanţă cât de convingătoare sunt stenogramele, pentru că judecătorii vor judeca după lege, nu la comandă, ca procurorii. M-am consultat cu cele mai mari somităţi în domeniul juridic şi nimeni nu poate să dovedească după acele stenograme că a fost vorba de mită", a adăugat Dragomir. Alături de Becali sunt şi majoritatea preşedinţilor sau patronilor din Liga 1, iar unul dintre motivele acestei solidarităţi este şi implicarea acestora, directă sau indirectă, în cazul "Valiza".

"Cazul «Valiza», nu era subiect pe ordinea de zi. FRF poate redeschide dosarul doar în cazul unei sentinţe judecătoreşti definitive"
Dumitru Dragomir - preşedinte LPF

×
Subiecte în articol: sport