x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FRF - Mircea Sandu vrea corectitudine

FRF - Mircea Sandu vrea corectitudine

de Dragos Stoica    |    20 Apr 2007   •   00:00
FRF - Mircea Sandu vrea corectitudine

Preşedintele FRF a recunoscut în faţa Adunării Generale a FRF că există informaţii asupra corectitudinii unor arbitri, dar a evitat să pronunţe nume concrete.

Rechizitoriu

Preşedintele FRF a recunoscut în faţa Adunării Generale a FRF că există informaţii asupra corectitudinii unor arbitri, dar a evitat să pronunţe nume concrete.

Proaspăt revenit de la Cardiff, unde a participat la şedinţa Comitetului Executiv al UEFA, prin care Polonia şi Ucraina au primit organizarea CE din 2012, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a spus ieri, în faţa membrilor Adunării Generale, că există semne de întrebare asupra mai multor arbitri.

CRITIC. Recunoscând că întrecerea internă este adeseori viciată de arbitri, care influenţează intenţionat rezultatele, Sandu le-a cerut celor prezenţi să nu mai tolereze acest sistem. "Am intrat într-o zonă gri. Din 1964, nu am participat la Olimpiadă cu fotbalul. Sunt manifestări ale suporterilor care au fost influenţate de noi, de conducători, astfel că am ajuns să ne fie frică să mergem pe un stadion. Din cauza a 15 derbedei, suferă toată lumea. În Germania, la un meci de liga a doua au participat 72.000 de spectatori. Niciodată nu o să ajungem la nivelul Germaniei, dacă nu jucăm corect, există în continuare bani negri în fotbal şi nu avem un stadion care să permită organizarea unui turneu măcar pentru juniori de 17-19 ani. Noi am depus candidatura pentru organizarea CE de 17-19 ani, dar nu ştiu dacă vom primi organizarea", a afirmat Sandu. Acesta i-a cerut preşedintelui CCA, Gheorghe Constantin, ca din ediţia viitoare de campionat să nu mai recurgă la aducerea de brigăzi străine de arbitri: "Lasaţi-i pe arbitrii români să conducă meciurile. Dacă greşesc în mod voit, excludeţi-i pe loc". În altă ordine de idei, Adunarea Generală a aprobat majorarea numărului reprezentanţilor Ligii a II-a şi a III-a în Comitetul Executiv, care va avea 14 membri în loc de 12.

Infrastructură

La şedinţa de ieri a Adunării Generale a participat şi preşedintele ANS, Octavian Belu. "Să nu ne facem vise că problema infrastructurii se va schimba peste noapte. Am o mare uşurare că FRF nu cere bani de la buget, pentru altfel ar fi trebuit să aloc jumătate din suma pe care o avem la dispoziţie", a afirmat Belu. La rândul său, Mircea Sandu a afirmat că FRF a primit felicitări din partea UEFA, pentru candidatura la organizarea finalei Cupei UEFA din 2009: "Avem şanse mari pentru 2010 sau 2011, dacă reconstrucţia Stadionului Naţional va fi gata în următorii doi ani", a spus Sandu. De asemenea, acesta a anunţat că şedinţa Comitetului Executiv al UEFA din noiembrie 2008 va avea loc la Bucureşti.

×
Subiecte în articol: sport sandu