x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FRF / Ziua greselilor

FRF / Ziua greselilor

de Vicentiu Neagoe    |    Mihai Igirosanu    |    18 Noi 2005   •   00:00
FRF / Ziua greselilor

Cei doi candidati la presedintia FRF au comis erori impardonabile in aceeasi zi. Adunarea Generala pentru alegeri va avea loc luni, 21 noiembrie, la Casa Fotbalului.

Mircea Sandu a organizat lamentabil meciul amical impotriva Nigeriei, punand in scena unul dintre cele mai penibile capitole din istoria echipei nationale. Selectionata lui Victor Piturca a jucat in Ghencea, in fata unei arene goale, impotriva unor africani stransi de pe drumuri si al caror principal scop era sa-si potoleasca foamea si sa se odihneasca. De partea cealalta, in ziua in care presa centrala il anunta ca posibil presedinte la Dinamo in cazul unui esec in alegerile pentru FRF, Gica Popescu s-a gasit sa-si incheie campania electorala tocmai la Craiova, un oras in care ura pentru Dinamo reprezinta un adevarat mod de viata.



Record mondial al rusinii


LA PAMANT. Nigerienii (in alb) erau lesinati de foame
Organizat de FRF, amicalul Romania - Nigeria, de miercuri seara, reprezinta un esec urias, la dimensiuni de record mondial al neputintei si al rusinii, patand pana si notiunea de meci amical inter tari. Mircea Sandu spusese ca nu trebuie sa fie acuzat ca nu organizeaza meciuri pentru echipa nationala, pentru ca nu exista date in calendarul FIFA. Totusi, ziua de miercuri permitea perfectarea unui astfel de meci. Ceea ce s-a intamplat, insa doar in compania unor desculti, adunati in mare pripa de prin aeroporturi, si aia in numar insuficient.

PENIBIL. Totul a atins apogeul penibilului. Sandu si oamenii sai n-au fost in stare sa ajunga la un consens cu omologii de la Lagos. Nigerienii, care abia au strans 12 jucatori, pretindeau ca ora meciului este 20:00, "Nasu’" si ai sai anuntau ora 17:00, iar miercuri la pranz partida s-a reprogramat la ora 18:00, pentru ca primul fluier sa se auda abia la 18:21. In schimb, rigiditate cat cuprinde. FRF a introdus acreditari speciale pentru presa, a fixat preturi mari la bilete, dar, cu cateva minute inainte de meci, a trebuit sa lasa intrarea libera, pentru ca sa adune cateva sute de oameni. "Este regretabil ce a facut federatia nigeriana. Vom scrie la FIFA, pentru ca desconsiderarea unui meci international trebuie sesizata. Daca nu jucam, se spunea ca de ce n-am organizat meciul", au sunat eternele scuze ale lui Sandu.

ESCHIVA

"Nigeria l-a pistonat pe Cristian Bivolaru, spunand ca vor sa joace in Romania. Noi am dat curs cererii si am organizat acest meci. Problema este ca nu ei si-au anuntat la timp jucatorii si cluburile din Europa unde acestia activeaza. Consulatele si ambasadele noastre si-au dat tot concursul"
Mircea Sandu

SPERANTA

"Imi place sa cred ca au uitat greseala mea de acum trei ani, cand am plecat la Dinamo. Sunt sigur ca din cele zece cluburi din Craiova, ma vor vota 11. Craiova este printre ultimele orase in care imi promovez programul, apoi ma intorc acasa, in Bucuresti, pentru ca acolo este acum casa mea"
Gica Popescu

In campanie, cu Netoiu


CAMPANIE. Popescu s-a enervat in fata ziaristilor olteni
In presa de miercuri aparuse informatia ca presedintele lui Dinamo, Ioan Becali, ar putea sa-i lase locul in Stefan cel Mare lui Gica Popescu daca fostul international nu va castiga algerile "federale". Prost sfatuit sau fara inspiratie, miercuri, Popescu si-a incheiat campania electorala tocmai la Craiova, oras care nu-l mai are la inima, dupa ce, in 2002, a ales sa joace la final de cariera pentru dusmanul de moarte, Dinamo, in detrimentul Universitatii, indrumat fiind atunci tocmai de Ioan Becali. Mai mult, in vizita pe care a facut-o in Oltenia cu o seara inainte, la Targu-Jiu, Popescu a venit insotit de oficialul dinamovist si bunul sau prieten Gigi Netoiu, un alt personaj urat de fanii olteni.

GRESEALA. In timpul intalnirii cu presa locala, Gica Popescu a trait momente penibile, parasind sala de conferinte, dupa jumatate de ora, cand a fost intrebat daca stie macar cinci jucatori din actuala echipa. Semne de nervozitate au aparut si atunci cand a fost intrebat de ce a refuzat, in urma cu sapte ani, sa devina presedinte onorific al Universitatii, la propunerea presedintelui de atunci al clubului, Alexandru Boc. "Ati refuzat dupa ce nu v-au fost onorate pretentiile de 10% din actiuni", i-a reprosat un ziarist. Popescu l-a facut mincinos pe Boc si a raspuns ca Netoiu s-a aflat "din intamplare" alaturi de el in campania electorala. (Mario Morcov)
×
Subiecte în articol: sport popescu