x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gafe cu repetiţie

Gafe cu repetiţie

de Marius Mihalcea    |    31 Ian 2008   •   00:00
Gafe cu repetiţie

Conflictul pe care l-a avut cu Dani Coman în timpul primei şedinţe de pregătire a zilei de marţi este ultimul dintr-o serie foarte lungă de inciden­te provocate în sânul echipei de Marius Constantin.

RAPID - Iertat o dată, fundaşul central nu va mai scăpa fără amendă


Conflictul pe care l-a avut cu Dani Coman în timpul primei şedinţe de pregătire a zilei de marţi este ultimul dintr-o serie foarte lungă de inciden­te provocate în sânul echipei de Marius Constantin.

În cei aproape patru ani de când se află în curtea Rapidului, Marius Constantin (21 de ani) şi-a creat reputaţia, nicidecum măgulitoare, de “băiat rău”, fundaşul central venit de la FC Braşov fiind protagonistul mai multor evenimente care nu au nimic în comun cu fotbalul şi cu spiritul de fair-play al acestuia.

 

VIOLENT. Pentru episodul de marţi dimineaţă, când s-a încăierat cu portarul Dănuţ Coman în cantonamentul din Portugalia, de la Rio Maior, iar apoi a părăsit antrenamentul fără încuviinţare, Constantin nu va scăpa nesanc­ţio­nat. “Cei doi jucători s-au împăcat între timp, au vorbit şi şi-au dat mâna, dar Marius va fi amendat, fiindcă a plecat de la antrenament fără acordul meu. Totul se termină însă aici”, a declarat ieri antrenorul giuleştenilor, Mircea Rednic. “Pu­riul” pune reacţia violentă a lui Ma­rius Constantin pe seama informaţiilor din ultimele zile legate de un posibil transfer al jucătorului său la FC Moscova: “Aceste articole, despre aşa-zise oferte, care apar zilnic în presă, nu fac altceva decât să-l agite şi să-l neliniştească. Altfel, apariţia unor incidente ca cel petrecut între Marius şi Dani Coman este normală având în vedere încărcătura acumulată în această perioadă de pregătire”.

 

ANTECEDENTE. Chiar dacă Rednic a încercat să-i scuze lui Constantin ieşirea nervoasă, fundaşul central nu se găseşte la prima abatere de acest gen. Astfel, incidentul din Portugalia, de la Rio Maior, a fost precedat, nu mai departe decât în toamna anului trecut, de unul asemănător, Constantin lovindu-l cu capul în figură pe Emil Dică în timpul partidei Poli Iaşi – Rapid. Jucătorul a rămas atunci nesancţionat, gestul său reprobabil fiind trecut cu ve­derea de finanţatorul George Copos. Marius Constantin a mai avut ceva de împărţit şi cu Viorel Moldovan şi cu Ionel Ganea, pe vremea când cei doi activau la gruparea giuleşteană, numai că în faţa acestora fundaşul central a ieşit el “şifonat”. Marius Constantin a luat parte aseară la ultimul amical al Rapidului din Portugalia, cel cu prim-divizionara lusitană Naval.

 

Szekely insistă, Stan refuză

În speranţa că va ajunge la Rapid încă din această pauză competiţională, gălăţeanul Janos Szekely a refuzat pro­punerea de mărire de salariu pe care i-a făcut-o preşedintele Oţelului, Marius Stan. Şeful grupării de la Dunăre a rămas, chiar şi aşa, ferm pe poziţie: “Cei de la Rapid sunt vinovaţi de toată tevatura asta cu Szekely şi ar trebui să meargă pe burtă, nu să se mai dea zmei. Iar Szekely nu are ce să spere vizavi de Rapid. Nu are absolut nici o şansă să ajungă acolo. El abia a venit de un an la noi, mai are contract cu Oţelul doi ani şi jumătate. Aşa că nu poate pleca liber de contract prea curând. Cele 750.000 de euro pe care ni le-a propus Rapidul nu ne interesează, fiindcă valoarea lui Szekely este mult mai mare decât această sumă”, a spus Marius Stan.

 

Corupţie

Ratko Buturovic, preşedintele clubului Vojvodina Novi Sad, de la care Rapid l-a achiziţionat pe atacantul Ranko Despotovici, a fost reţinut de poliţia sârbă, împreună cu alte cinci persoane, trei dintre acestea fiind arbitri, pentru investigaţii privind trucarea unui meci de campionat. Partida vizată de anchetatori este FC Mladost Lucani – Vojvodina, scor 0-1, Buturovic fiind suspectat că a plătit arbitrii pentru ca aceştia să faciliteze victoria echipei sale. Potrivit unor informaţii apărute la scurt timp după ce Despotovic a semnat cu Rapid, atacantul Vojvodinei a cucerit ultimul titlu de golgeter al Serbiei, cu 17 reuşite, în urma unor meciuri trucate, scopul fiind acela de a-i creşte artificial cota jucătorului.

×
Subiecte în articol: sport constantin rapid marius