x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gazdă contra musafir

Gazdă contra musafir

de Mihai Igirosanu    |    15 Aug 2009   •   00:00
Gazdă contra musafir
Sursa foto: Răzvan Păsărică/Rpressport.ro/Intact images

Duminică seară, derby-ul etapei va opune Stelei pe Unirea Urziceni în Ghencea, acolo unde campioana en-titre îşi va disputa meciurile din grupele Ligii Campionilor. Pe stadionul Stelei va reveni, ca adversar, fostul căpitan al roş-albaştrilor, Sorin Paraschiv.



Pentru meciul programat duminică seară, de la ora 20:45, antrenorul Stelei, Cristiano Bergodi, va fi nevoit să improvizeze în centrul defensivei. După plecarea lui Dorin Goian la Palermo, în confruntarea cu Unirea nu va evolua, mai mult ca sigur, nici Sorin Ghionea. În mod normal, cei doi vor fi înlocuiţi de un cuplu inedit, Eugen Baciu - Tudose, iar pe banca de rezerve se va afla Ionuţ Rada, stoperul de care Steaua a fost foarte aproape să se despartă în urmă cu puţin timp. La Unirea Urziceni va reveni căpitanul George Galamaz.   

COMPLIMENTE DE LA BERGODI
Într-o conferinţă de presă susţinută ieri, antrenorul trupei din Ghencea, italianul Cristiano Bergodi, a avut numai cuvinte de laudă faţă de adversarul de duminică seară. "Unirea nu este în cel mai bun moment. Cu Rapid puteau să facă remiză, însă oricum este greu să dai gol Urziceniului. Unirea are jucători buni, punctul lor forte este grupul, nu ne va fi uşor. Nu ştiu dacă va juca Semedo sau nu, mă uit la echipa întreagă, nu iau măsuri pentru un singur jucător. Au un foarte bun antrenor. Am tot respectul pentru ei, au făcut performanţă nu cu prea mulţi bani, sunt echipa campioană. Mihai Stoica este printre cei mai buni manageri din România. Nu este greu să descifrezi jocul Urziceniului, dar ei dau totul pe teren, fac mereu dublaj. Eu nu sunt antrenorul care joacă în funcţie de adversar, nu voi schimba sistemul de joc, rămânem la sistemul pe care l-am folosit în cantonament", a declarat tehnicianul roş-albaştrilor. "Tănase mi-a lăsat o impresie foarte bună. Se vede că este un jucător bun, pentru noi va fi foarte important, mai ales că e tânăr, talentat. Nu ştiu dacă va intra cu Dinamo, mai avem trei meciuri până atunci, acum se pregăteşte cu preparatorul fizic, Ionel Colonel. Tininho nu este nici el încă pregătit. Ghionea are şanse minime să intre cu Unirea şi probabil că Rada va fi în lot."

Spectator la Steaua II
Tehnicianul stelist, Cristiano Bergodi, a anunţat că va asista la debutul echipei a doua în eşalonul secund, Steaua II urmând să întâlnească pe teren propriu pe Cetatea Suceava, într-un meci care se va disputa în această dimineaţă, de la ora 11:00. "Voi urmări şi jucătorii de la echipa a doua, sâmbătă voi merge la meciul lor. Mi-au plăcut 2-3 jucători de acolo, cum e şi Vlad Rusu, care a fost la prima echipă. Unii se pot antrena cu noi, deja este un pas înainte. Totuşi, nu putem să facem performanţă doar cu tineri", a declarat Bergodi.

Petrescu: "Steaua e favorită"

Nemulţumit de randamentul echipei în acest început de sezon, antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a prefaţat confruntarea din Ghencea: "Vine un meci foarte important, contra unei candidate la titlu. Din păcate, e un meci care se va juca fără spectatori, iar pentru jocurile de Champions League am fi avut nevoie să evoluăm cu fanii în tribune, puţin sub presiune. Steaua e favorită, iar în meciurile cu noi din Ghencea n-a pierdut puncte şi n-a primit gol.

Sper ca la fel ca în partida cu Rapid, când am obţinut prima victorie pe teren propriu, să spargem şi acest mit de a nu înscrie şi de a nu face puncte în Ghencea contra Stelei", a spus "Bursucul". De asemenea, Petrescu a precizat că nu ar fi deranjat de un egal. "Mă aştept la mult mai mult de la jucători, iar cel mai important este rezultatul. Avem două rezultate din trei la dispoziţie."

×
Subiecte în articol: sport steaua unirea urziceni