x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport George Copos: Nu pot negocia Rapidul cu nimeni. Sunt sub contract cu Taher

George Copos: Nu pot negocia Rapidul cu nimeni. Sunt sub contract cu Taher

de Ovidiu Ciutescu    |    19 Noi 2008   •   00:00
George Copos: Nu pot negocia Rapidul cu nimeni. Sunt sub contract cu Taher

"Eu sunt sub un contract cu domnul Taher. Nu pot să deschid negocieri cu alţi oameni de afaceri. Lucrurile nu sunt deloc simple, sunt foarte complicate. Eu n-am vorbit cu nimeni altcineva despre Rapid", susţine Copos.



Patronul grupării giuleştene spune că nu ştie dacă datele contractuale stabilite la sfârşitul lunii martie cu Fathi Taher se vor schimba:  "Nu pot să spun nimic acum, dacă se schimbă sau nu ce am discutat în martie. Noi suntem preocupaţi de viitorul clubului în condiţiile acestei crize mondiale, care ne face să nu dormim noaptea". Întrebat dacă este adevărat că Fathi Taher nu dispune de lichidităţi în momentul de faţă pentru a achita aproximativ 13 milioane de euro pentru cele 80 la sută din acţiuni, Copos a răspuns: "Nu ştiu, dar nu cred că e aşa. Domnul Taher este un om de afaceri foarte puternic. Un om vizionar, care gândeşte lucrurile înainte. Dânsul a simţit că va veni această criză şi este un om extrem de puternic" – citează Mediafax.

George Copos susţine că Fathi Taher nu şi-a schimbat decizia de a cumpăra pachetul majoritar de acţiuni al clubului: "Adunarea Generală a Acţionarilor de marţi nu a mai avut loc pentru că domnul Taher nu este încă gata. Nu se poate spune că nu este hotărât. Domnul Taher nu s-a schimbat. Dânsul este un om care realizează că situaţia este extrem de complicată. Este o criză enormă la nivel mondial şi nu cred că domnul Taher trebuie făcut responsabil pentru ce se întâmplă. Pentru că dânsul a dorit foarte mult să realizeze proiectul pe care l-a gândit la Rapid. Nu cred că trebuie să i se reproşeze ceva dânsului". Acţionarul majoritar a anunţat că se va face un audit pentru a se afla situaţia financiară clubului în momentul de faţă. El a adăugat că în această vară clubul a cheltuit cât bugetul echipei pe trei ani. "Vom face un audit cu una dintre cele patru mari firme prezente la noi şi vom vedea exact cum au stat lucrurile în vara asta, pentru că ceva s-a întâmplat. S-au cheltuit foarte mulţi bani. Enorm de mulţi, în două luni de zile s-a cheltuit cât bugetul pe trei ani. Aici este problema. Noi am avut un avut un audit pe 2006 şi 2007 făcut de un expert financiar. Discutăm azi cu firma de audit financiar să vedem pe ce perioadă îl vom face pe acesta", a precizat oficialul giuleştean.

George Copos a refuzat să spună dacă la Adunarea Generală Extraordinară programată la 2 decembrie va fi de acord cu transformarea sumelor cu care Taher a finanţat clubul din aprilie până în noiembrie: "Să aşteptăm ziua de 2 decembrie. Pentru că 2 decembrie e după 1 decembrie, iar 1 decembrie este după 30 noiembrie", a afirmat râzând Copos. FC Rapid traversează în ultimele săptămâni o criză financiară după ce omul de afaceri Fathi Taher a întrerupt finanţarea. Trei dintre cei patru componenţi ai Consiliului de Administraţie al FC Rapid, Alexandru Bunea, Dragoş Nedelcu şi Constantin Zotta, au demisionat din cauza problemelor financiare cu care se confruntă gruparea giuleşteană. Totodată, Zotta a demisionat şi din funcţia de director general al clubului. La sfârşitul lunii martie, Copos a încheiat cu Taher un contract de cedare a 80 la sută din acţiunile SC FC Rapid SA în schimbul a aproximativ 13 milioane de euro. În momentul de faţă, Taher susţine că nu a intrat oficial în posesia celor 80 la sută din acţiuni deoarece George Copos nu a întocmit "o serie de documente". De partea cealaltă, Copos consideră că tranzacţia nu s-a oficializat întrucât Taher nu a plătit niciun ban în schimbul celor 80 la sută din acţiuni. Acţionar majoritar al SC FC Rapid SA este în continuare George Copos, prin firmele sale, cu 99,99 la sută din acţiuni.

×
Subiecte în articol: sport taher copos