x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Germania vs Turcia

Germania vs Turcia

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    25 Iun 2008   •   00:00
Germania vs Turcia

SEMIFINALĂ  ●  Mannschaft-ul este favorit la calificarea în finală
Naţii de războinici, nemţii şi turcii se vor afla azi faţă în faţă într-un duel inegal, naţionala Semilunei fiind decimată de accidentări şi de suspendări.



SEMIFINALĂ  ●  Mannschaft-ul este favorit la calificarea în finală
Naţii de războinici, nemţii şi turcii se vor afla azi faţă în faţă într-un duel inegal, naţionala Semilunei fiind decimată de accidentări şi de suspendări.

În timp ce Joachim Low poate miza contra turcilor şi pe Torsten Frings, care a ratat partida cu Portugalia din cauza unei accidentări la nivelul coastelor, Fatih Terim nu are la dispoziţie pentru acest meci decît 14 jucători valizi, dintre care doi sînt portari. Restul pînă la 23, cît numără lotul oficial, sînt fie suspendaţi, cum este cazul lui Volkan, Emre Aşik, Tuncay şi al lui Arda, fie accidentaţi, în această situaţie găsindu-se Emre Gungor, Servet Cetin, Emre Belozoglu, Tumer Metin şi Nihat Kahveci. 

ÎNCREDERE. Chiar şi în aceste condiţii însă, turcii sînt optimişti în privinţa calificării. “Adversarii noştri practică un fotbal total, de nivel înalt. Dar noi sîntem hotărîţi. Vrem să mergem pînă la capăt. Hamit Altintop joacă la Bayern, el ne vorbeşte multe despre colegii săi, care fac parte din echipa Germaniei. Ne-a dat informaţii: Germania se va teme. Ştie că nu cedăm. În «sferturi» eram stresaţi, dar acum, în semifinale, situaţia este diferită”, a declarat atacantul Semih Şenturk. Căpitanul Germaniei, Michael Ballack, a întărit spusele lui Şenturk şi şi-a avertizat coechipierii: “Această echipă a Turciei are o mentalitate germană. Va fi un adversar foarte, foarte dificil, mai ales că nu are nimic de pierdut. Prezenţa în semifinale este deja un succes enorm pentru turci, restul e un bonus. Ce au reuşit să facă pînă acum, să creadă întotdeauna în ei şi să marcheze goluri dificile cînd nimeni nu se mai aştepta, în finalul meciurilor, sînt lucruri pe care de obicei le face numai Germania”. Ce spune şi un neutru? “Turcia este o mare surpriză, la fel ca Rusia, dar cred că acum Germania are cele mai mari şanse să obţină titlul european. Nu cred că echipa Turciei va face faţă fără atîţia jucători absenţi din primul 11”, este de părere fosta glorie franceză Zinedine Zidane, care s-a retras după finala CM 2006.

Spania – Rusia, multe promisiuni

Performanţa obţinută de olandezul Guus Hiddink, care a calificat “Zbornaia” pentru prima dată în semifinalele unui CE după destrămarea Uniunii Sovietice, a avut ecou şi la Kremlin, preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, propunînd să i se acorde tehnicianului cetăţenia acestei ţări. “Este o onoare pentru mine. Rusia este o ţară mare cu o istorie şi o cultură imense”, a reacţionat Hiddink. Altfel, jucătorii spanioli, care pentru calificarea în semifinale au primit fiecare, greutatea lor în bere, au parte de o nouă provocare inedită. De data aceasta, primarul staţiunii Santa Eulalia del Rio din Ibiza le-a promis o săptămînă de vacanţă.

Amintiri

Pentru Joachim Low, fotbalul turc nu reprezintă deloc o necunoscută, selecţionerul Germaniei pregătind în trecut două echipe de club din Ţara Semilunei, pe Fenerbahce şi pe Adanaspor. “Este o bucurie pentru mine să regăsesc Turcia, deoarece trecerea mea prin această ţară m-a marcat mult atît în carieră, cît şi în viaţă. Acolo am învăţat ce înseamnă să te identifici cu un club, ce înseamnă mîndria. Am întîlnit în Turcia oameni foarte primitori, foarte simpatici şi sinceri”, a spus Low.

Coincidenţă

Adversare în această seară, cînd se vor bate pentru un loc în finala lui Euro 2008, Germania şi Turcia lucrează cu aceeaşi societate specializată în pregătirea fizică, Athlete Performance, din Statele Unite ale Americii. Înfiinţată iniţial pentru sportivii americani, Athlete Performance colaborează cu reprezentativa Germaniei din 2004, iniţiativa aparţinînd fostului selecţioner al Mannschaft-ului, Jurgen Klinsmann, în timp ce cu naţionala Turciei lucrează din luna mai a acestui an.

×
Subiecte în articol: sport