x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gigi Becali: "Vroiam mai mult de 6 milioane pe Rădoi, dar cel puţin i-am obţinut salariu mare"

Gigi Becali: "Vroiam mai mult de 6 milioane pe Rădoi, dar cel puţin i-am obţinut salariu mare"

15 Ian 2009   •   00:00
Gigi Becali: "Vroiam mai mult de 6 milioane pe Rădoi, dar cel puţin i-am obţinut salariu mare"

Astăzi, patronul Stelei Bucureşti, Gigi Becali, a apărut prima oară în faţa presei, în 2009. Omul de afaceri a organizat o conferinţă de presă la palatul său de pe Calea Victoriei din Bucureşti, pentru a-şi face cunoscută părerea despre plecarea lui Mirel Rădoi la Al-Hilal, dar a vorbit şi despre alte subiecte.



Transferul în Arabia Saudită al Căpitanului a fost confirmat şi de către patron, în acest moment nemaiexistând niciun dubiu că se va realiza. Puternic afectat de criza financiară, finanţatorul Stelei a trebuit să plece capul şi să accepte oferta arabilor, pe care, altă dată, ar fi refuzat-o. 6 milioane de euro, spune Becali, este suma pentru care va pleca Rădoi din Ghencea după aproape opt ani. Banii nu vor veni, totuşi, într-o singură tranşă, ci pe parcursul a trei ani, fiecare aducând în vistieria clubului "roş-albastru" câte 2 milioane de euro. "Olăroiu mi-a spus că îl vrea pe Mirel şi că nu are posbilitatea să-l ia decât pentru 6 milioane de euro. L-am întrebat dacă nu poate obţine 7-8 şi el mi-a zis să-l las două ore. Apoi m-a sunat şi mi-a spus că arabii sunt dispuşi să dea doar 6 milioane.Atunci i-am zis "Mirele, la revedere!", dar "am pus o singură condiţie. Eu voi mai face milioane, dar voiam să aibă şi el un salariu bun. Aşa s-a ajuns ca el să câştige 1,2 milioane de euro, plus 200.000 de euro la semnătură", a explicat cursul acţiunilor Gigi Becali, conform Gsp.ro. Motivul pentru care a acceptat suma de 6 milioane de euro deşi ar fi vrut mai mult, spune, Becali, este acela că astfel arabii au acceptat să îi ofere un salariu mai mare fundaşului Stelei.

Trăim într-o ţară în care premierea înseamnă corupţie

Rădoi va ţine şi el, probabil o conferinţă de presă astăzi, pentru a se întoarce vineri în ţară. El nu poate pleca imediat în Arabia Saudită, deoarece trebuie să aştepte să primească viza pentru a intra în statul arab. Patronul stelist este la curent şi cu discuţiile privind desemnarea unui nou căpitan al echipei. Bineînţeles, Becali are o părere foarte bine conturată despre jucătorul pe care ar dori să-l vadă purtând banderola. Deşi s-a vorbit că sfatul bătrânilor" din vestiarul Stelei a decis ca Ghionea să fie următorul căpitan, se pare că Becali ar putea să nu accepte acest lucru şi să facă, el însuşi, o propunere: "Dorin Goian este un băiat bun, un suflet mare şi cred că lui i s-ar potrivi banderola de căpitan, cred că el va fi desemnat după plecarea lui Mirel Rădoi. Sorin Ghionea este şi el un băiat bun, are o viaţă extrasportivă exemplară, dar se enervează foarte uşor, nu este foarte înţelept. Nu este nici blând ca porumbelul, nici şiret ca şarpele", a sugerat finanţatorul din Ghencea.
Alegerea nepotrivită a unui căpitan nu este singura grijă pe care patronul o are în legătură cu echipa sa. El spune, de semenea, că a exagerat atunci când a cheltuit sume mari pentru fotbal şi consideră salariile care sunt, în acest moment la echipă, prea mari: "Criza asta m-a adus cu picioarele pe pământ. Prea aruncam cu banii în stânga şi în dreapta, am cheltuit 10 milioane de euro pe transferuri doar în vara trecută. La Steaua, în momentul de faţă, doar Semedo are un salariu foarte mare, însă nu putem să-l dăm acum. Dar încet, încet voi aduce jucători tineri cu salarii mici, iar cei mai bine plătiţi vor pleca", a adăugat omul de afaceri. Becali nu a păstrat tăcerea nici despre dosarul "Valiza", care l-ar putea afecta foarte puternic, dacă ar duce la o condamnare a sa. Latifundiarul din Pipera nu ştie în ce fel se va termina acest dosar, dar nu se fereşte să condamne legile care au făcut să poată fi judecat pe latură penală. Deşi susţine că probele care s-au adus până în acest moment nu sunt suficiente, el lasă să se înţeleagă că ar putea, foarte uşor, să fie condamnat de nedrept: "Din stenograme nu reiese nimic. Nu am dat niciun ban ca echipele să piardă meciuri, eu le-am promis celor de la Gloria Bistriţa că le dau bani ca să joace corect, le-am propus celor de la Pandurii bani ca să nu se de la o parte. Nu am văzut pe nimeni în România care să spună că asta e corupţie. Eu am vrut să fac lucruri bune dar nu mi-a recunoscut vreun drept. De acum fac totul numai pentru mine. Trăim într-o ţară în care premierea înseamnă corupţie. Nu există pe tot globul o ţară ca România. Asta e o ţară în care majoritatea patronilor sunt la DNA. Şefa baroului de la Cluj mi-a spus că dacă dosarul rămâne acolo, nu am nici o şansă. Sunt curios cum poate motiva un judecător că premierea este mită şi corupţie. Am ajuns să cred că e mai mare satisfacţia când mi se naşte un miel la stână decât atunci când iau un milion de euro", a încheiat Becali.
Antena3

×
Subiecte în articol: sport milioane becali