x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gimnastică: Aur continental!

Gimnastică: Aur continental!

de Delia Gomoescu    |    Madalina Corbeanu    |    06 Apr 2008   •   00:00
Gimnastică:  Aur continental!
Sursa foto: Laurent Cipriani/

Echipa feminină de gimnastică a României a recucerit ieri în Franţa, la Clermont-Ferrand, titlul de campioană europeană după o pauză de patru ani, precedenta izbândă a tricolorelor consemnându-se în 2004, la Amsterdam.

Echipa feminină de gimnastică a României a recucerit ieri în Franţa, la Clermont-Ferrand, titlul de campioană europeană după o pauză de patru ani, precedenta izbândă a tricolorelor consemnându-se în 2004, la Amsterdam.

 

Alcătuită din Steliana Nistor, Sandra Izbaşa, Gabriela Drăgoi, Ana Maria Tămârjan şi Cesarela Pătraşcu, echipa României a terminat competiţia cu 181,525 puncte şi a devansat în clasamentul final, în ordine, formaţia Rusiei, care a totalizat 179,475, şi reprezentativa Franţei, al cărei punctaj a fost de 177,175. Pe aparate, echipa României a acumulat 45,075 puncte la paralele, 46,450 puncte la bârnă, 45,950 puncte la sol şi 44,050 puncte la sări­turi. Cerasela Pătraşcu nu a mai putut contribui la victoria finală a echipei României din cauza unei accidentări suferite joi în calificări.

 

ENTUZIASM. Preşedintele Federa­ţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoi­ca, a salutat succesul repurtat la Clermont-Ferrand de echipa antre­norului coordonator Nicolae Forminte. “Suntem fericiţi cu toţii. Este primul aur european pentru această echipă, pentru noua generaţie şi reprezintă un mare balon de oxigen pentru fete înaintea Jocurilor Olimpice de la Beijing, din această vară. A fost un concurs foarte greu, dar fetele au mers foarte bine în finale. Pot fi mulţumite, dar şi mândre de rezultatul lor. Se vor întoarce cu fruntea sus acasă. Sperăm să avem rezultate bune şi la finalele pe aparate, dar, personal, sper cel mai mult ca fetele să-şi dea seama că Jocurile Olimpice sunt cu totul altceva şi să fie puternice”, a declarat Stoica la finalul concursului pe echipe din cadrul CE din Franţa. Echi­pa lui Nicolae Forminte a fost sus­ţinută în Franţa de trei foste mari glorii ale gimnasticii feminine româneşti, Daniela Silivaş, Maria Olaru şi Ecaterina Szabo, ultima fiind chiar stabilită la Clermont-Ferrand. Silivaş, care a venit special din Statele Unite ale Americii pentru a urmări competiţia, a declarat: “Este prima oară când fac galerie echipei de gimnastică din această postură. A fost frumos şi emoţionant, iar Ana Maria Tămârjan mi-a plăcut foarte mult, fiindcă este o sportivă pe care se poate pune bază”.

Astăzi, de la ora 15:00, vor avea loc finalele pe aparate, România urmând a fi reprezentată astfel: Sandra Izbaşa şi Steliana Nistor în finalele de la bârnă, Sandra Izbaşa şi Ana Maria Tămârjan la sol şi Steliana Nistor la paralele.


delia.gomoescu@jurnalul.ro

madalina.corbeanu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport