x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gimnastica - Izbasa, medalie de bronz

Gimnastica - Izbasa, medalie de bronz

de Vicentiu Neagoe    |    21 Oct 2006   •   00:00
Gimnastica - Izbasa, medalie de bronz

Prima medalie a delegatiei Romaniei la Campionatele Mondiale de la Aarhus a fost cucerita de Sandra Izbasa. Aceasta a castigat bronzul la individual compus, in timp ce Steliana Nistor a terminat pe locul patru.

Debutanta la un campionat Mondial de senioare, Sandra Izbasa a reusit sa cucereasca medalia de bronz si sa mai stearga din deceptia de la concursul pe echipe, acolo unde Romania a terminat doar pe locul patru. Cu un total de 60,250 puncte, gimnasta noastra a fost devansata de italianca Vanessa Ferarri, campioana mondiala, pe locul secund clasandu-se americanca Jana Bieger.

IRONIE. Antrenorul lotului, Nicolae Forminte, a comentat pe un ton ironic succesul gimnastei din Italia: "In intreaga istorie a gimnasticii nu s-a intamplat ca o sportiva sa ia titlul mondial dupa ce a cazut de pe aparat. Este ridicol ce s-a intamplat." Tehnicianul a fost si protagonistul unui alt moment amuzant, atunci cand, in momentul in care ocupanta locului secund sustinea o conferinta de presa, s-a dus inspre ea si i-a aratat scaunul din mijloc: "Tu ar trebui sa stai aici, pe locul invingatorului". Prima medaliata din delegatia Romaniei de la aceste CM nu a discutat despre arbitraj. "M-am concentrat doar asupra evolutiilor mele. Nu m-a interesat altceva", a spus Izbasa.
DUPA CINCI ANI
Medalia de bronz cucerita de Sandra Izbasa vine dupa 5 ani de seceta, ultima gimnasta din Romania care reusise o medalie la individual compus, la Campionatele Mondiale, fiind Andreea Raducan, in 1991. De atunci, Oana Ban, in 2003, si Floarea Leonida, in 2005, au ocupat doar locul 6. In privinta titlului suprem, ultima medalie de aur a fost castigata de Maria Olaru, in 1999.
BAIETII AU DEZAMAGIT
Concursul individual masculin a adus in finala si doi romani, Razvan Selariu si Dan Potra, primul luandu-i locul lui Flavius Koczi, care i-a cedat pozitia. Selariu s-a clasat pe locul 8, in timp ce Potra a ocupat abia pe pozitia a 14-a. Este a doua dezamagire in cadrul lotului masculin, dupa ce la echipe s-a ratat podiumul la ultima "rotatie". Titlul mondial a revenit chinezului Wei Yang.

×
Subiecte în articol: sport locul