x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gloria Buzău – Rapid 0-1 / Probleme de adaptare

Gloria Buzău – Rapid 0-1 / Probleme de adaptare

de Ionut Paduraru    |    11 Mai 2009   •   00:00
Gloria Buzău – Rapid 0-1 / Probleme de adaptare
Sursa foto: Alex Nicodim /Gazeta Sporturilor/Intact images

Giuleştenii au obţinut a doua victorie consecutivă cu Viorel Hizo pe bancă, dar succesul de la Buzău s-a conturat abia în prelungiri, iar gazdele au acuzat la final prestaţia arbitrilor.



După un meci frumos, cu ocazii mari de ambele părţi, Rapid s-a impus prin golul marcat în minutul 91 de Joao Paulo Pinto. Mulţumit de rezultat, antrenorul alb-vişiniilor, Viorel Hizo, a recunoscut că la echipă mai sunt încă probleme de adaptare.

"Am întâlnit o retrogradată din punct de vedere matematic, trebuia să dăm gol din prima repriză ca să ne facem meciul uşor. Am găsit la Rapid un lot bun, jucători de va­loare, dar avem încă probleme de exprimare pe teren. Probabil că eu le cer jucătorilor altceva decât antrenorii dinaintea mea", a spus Hizo.

În schimb, tehnicianul Gloriei Buzău, Ion Balaur, l-a acuzat pe centralul Ionel Ivan că nu a acordat echipei sale două lovituri de pedeapsă şi că nu a eliminat un jucător rapidist. "Arbitrul şi-a bătut joc de noi, n-am văzut atâta nesimţire. E urât să pierzi aşa. Am avut cel puţin două penaltiuri, iar Răduţă trebuia eliminat. Rapid a jucat frumos în prima repriză, dar ghinionul nostru a fost că portarul lor a prins o zi mare. Spuneţi-mi o fază în treisprezece etape în care Gloria să fi beneficiat de erori de arbitraj", a spus Balaur.


MAFTEI PIERDE MECIUL CU STEAUA

Programat vineri, derby-ul Steaua - Rapid a început deja la nivelul declaraţiilor. La finalul meciului de la Buzău, oficialii giuleşteni au insinuat că jucătorii Gloriei ar fi fost motivaţi de gruparea din Ghencea, cu care se luptă pentru un loc în Europa League.

Tonul l-a dat directorul general al Rapidului, Grigore Sichitiu: "Cred că a existat un bonus frumos pentru Buzău, la felul în care au luptat, au fost motivaţi bine din altă parte". "Comparativ cu meciul din etapa trecută cu Steaua, Buzăul a fost super motivată acum", a spus şi antrenorul Hizo, care crede că derby-ul de vineri este decisiv pentru calificarea în cupele europene: "Acest meci ne poate duce în Europa sau ne poate scoate din calcule". După ce a primit cartonaş galben în minutul 71 al partidei de la Buzău, căpitanul Maftei va fi suspendat pentru partida cu Steaua. "Maftei mi-a zis că nu şi-a atins adversarul. Ne gândim dacă depunem memoriu ca să i se anuleze cartonaşul şi să poată juca împotriva Stelei", a mai spus Hizo.

×
Subiecte în articol: sport