x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Granzii Diviziei A, umiliti

Granzii Diviziei A, umiliti

14 Oct 2004   •   00:00

Steaua si Rapid au fost eliminate in "16-imile" Cupei Romaniei de catre echipe din esalonul secund, acestea fiind cele mai mari surprize din aceasta faza a competitiei. Dinamo a castigat numai dupa loviturile de departajare de la 11 m.

SORIN ANGHEL

Faza de ieri a Cupei Romaniei nu a fost lipsita de surpriza. Mai multe divizionare A, printre care Steaua si Rapid, s-au vazut eliminate de echipe din Divizia B, care erau creditate cu sanse infime la calificare.

DERBY. Partida de la Medias, dintre Gaz Metan Medias si FC Brasov, era considerata un adevarat derby datorita distantei foarte mici dintre cele doua localitati. Gazdele, cu Ioan Sabau pe banca, au reusit sa invinga formatia lui Gabi Stan prin golul lui Tedelean, din minutul 80. Brasovenii au folosit o formatie in care si-au facut loc si jucatori folositi mai putin in campionat, lucru care a fost prompt taxat de medieseni.

BOMBE. 2004 poate fi considerat cel mai negru an din istoria contemporana a clubului de sub Podul Grant. Dupa ce nu au prins un loc care sa le dea dreptul sa participe in cupele europene, giulestenii au fost acum eliminati din Cupa Romaniei de divizionara B Dacia Unirea Braila. O alta surpriza s-a consemnat la Arad. Dupa ce a batut cu Steaua chiar in Ghencea, "Poli" Iasi a fost acum eliminata din "16-imi" de catre UTA. Golul banatenilor a fost reusit de fostul rapidist Marius Sumudica. Un alt rezultat care poate fi considerat surprinzator este cel dintre echipa a doua a "cainilor" si "Poli" AEK, dinamovistii impunandu-se cu 3-2 la capatul unui joc care a avut de toate: goluri, eliminari si lovituri de pedeapsa.

BORCEA ISI DORESTE O FINALA DINAMOVISTA

Criza prin care trece campioana en-titre a Romaniei se accentueaza. "Cainii" au avut parte de o replica neasteptata la Satu-Mare, Olimpia reusind sa duca meciul pana la loviturile de departajare. Aici, norocul i-a imbratisat pe dinamovisti, care s-au impus cu 5-3. Directorul executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, a declarat ca si-ar dori ca in acest sezon, finala Cupei Romaniei sa se joace intre prima si a doua formatie a clubului din Soseaua Stefan cel Mare. "Este o veste foarte buna ca Rapid si Steaua au fost eliminate. Am demonstrat inca o data ca suntem singurul club din Romania care poate alinia doua echipe competitive. Daca anul trecut nu au mai avut ce trofee sa ne dea, sper ca anul acesta sa avem o finala intre Dinamo si Dinamo II", a spus Borcea. Oficialul dinamovist nu a facut deplasarea la Satu-Mare, el preferand sa urmareasca pe viu partida dintre Dinamo II si "Poli" AEK, 3-2.

"CAREU" PENTRU LIDER

FC Caracal spera sa furnizeze, in fata lui FC National, o alta surpriza in Cupa Romaniei. Nu a fost asa, "bancarii" invingand cu 4-0 datorita intrarilor lui Caramarin si Gigel Coman dupa pauza, cand scorul era egal. Frigul patrunzator a facut ca numai 1.500 de spectatori sa vina la stadion, desi organizatorii se asteptau sa se repete atmosfera de la meciul nationalei de tineret cu Macedonia. Cel mai slab jucator al gazdelor a fost Alexandru Piturca, pe care fanii din Caracal l-au fluierat intens, cerandu-i sa plece de la echipa. La meci au asistat George Ilinca, impresarul Marcel Popescu si Marcel Iancu. (Vicentiu Neagoe, Caracal)

EMOTII STUDENTESTI

Dupa revirimentul din campionat, Sportul Studentesc a venit decisa la Deva sa treaca de 16-imile Cupei Romaniei, chiar daca in echipa de baza au aparut nume precum Nicola, Oae, Varga, Nae sau Curelea, neobisnuiti cu postura de titulari. Antrenorul Dan Petrescu a luat meciul in serios si, chiar daca gazdele au stat bine in teren o repriza, dupa pauza au cedat iuresului "studentilor". Mazilu a deschis scorul in minutul 51, linistindu-si tehnicianul, apoi, in ultimele minute (89 si 90), Tibi Balan, jucator dorit insistent de Steaua, a risipit emotiile, punctand de doua ori.

CRAIOVA VISEAZA LA TROFEU

Dupa ce si-au compromis sansele la castigarea campionatului, oltenii si-au propus acum castigarea Cupei Romaniei, care sa le permita participarea in cupele europene. "U" Craiova a trecut cu 2-0 de Armatura Zalau, golurile fiind inscrise Njock si Frunza. "Daca in campionat nu vom reusi mai mult de o clasare in prima jumatate, trebuie sa fortam in Cupa Romaniei", a declarat Frunza, care a reusit la Zalau primul sau gol pentru "Stiinta".

NEMULTUMIRE LA IASI

Presedintele lui Poli Iasi, Marius Stan, s-a declarat nemultumit de eliminarea echipei sale din Cupa Romaniei, dupa infrangerea cu 1-0 in fata divizionarei B UTA. "Ma nemultumeste mai ales jocul prestat de unii fotbalisti, de la care ma asteptam. Desi am spus ca prioritar pentru noi este campionatul, am trimis la acest meci o echipa care putea emite pretentii. Nu am intalnit un adversar formidabil si, in conditiile in care Steaua sau Rapid au parasit competitia, puteam spera la mai mult", a zis Stan, care a adaugat ca l-a multumit evolutia unor jucatori de la echipa a doua a clubului.

REZULTATELE 16-IMILOR

  • FCM Bacau II - Farul 0-2
    Doicaru (’13, ’86)
  • Dacia Unirea BrAila - Rapid 1-0
    Buteseaca (’49)
  • FC Caracal - FC NaTional 0-4
    Ghindeanu (’58, ’89), O. Chihaia (’74), G. Coman (’76)
  • Dinamo II - "Poli" AEK Timisoara 3-2
    L. Goian (’30), Cl. Dragan (’50), V. Munteanu (’85 - pen)/Burca (’2 - autogol), Balace (’60)
  • International Pitesti - FCM BacAu 0-0 (4-5 - dupa penalty-uri)
    Au marcat la penaty-uri: Georgescu, Bir, Dumitru, Lazar / Trofin, D. Goian, Fl. Petcu, Apostol, N. Raducan
  • UTA - "Poli" Iasi 1-0
    Sumudica (’15)
  • CS Deva - Sportul StudenTesc 0-3
    Mazilu (’55), T. Balan (’89, ’90) Pandurii Tg. Jiu - CFR Cluj 0-1
    Borostean (’27)
  • FC Ghimbav - Gloria 0-2
    S. Costin (’44, ’77)
  • Armatura Zalau - "U" Craiova 0-2
    Njock (’23), Frunza (’75)
  • FC Botosani - OTelul 0-1
    V. Iacob (’23)
  • Callatis Mangalia - Apulum 0-1
    Parva (’5)
  • Olimpia Satu-Mare - Dinamo 1-1 (3-5 - dupa penalty-uri)
    Suteu (’69)/Cl. Niculescu (’10) Au marcat la penalty-uri: Dulcea, Steliu / Tames, Niculescu, Danciulescu, Mihalcea
  • "U" Cluj - Steaua 1-0
    Szekey (’85)
  • Unirea Urziceni - FC ArgeS 1-2
    Mazilu (’73)/C. Tanasa (’26), M. Sava (’29)
  • Gaz Metan MediaS - FC Brasov 1-0
    Petelean (’80)

    Le-au dat cu sepcile-n cap

    PETRECERE. La finalul meciului cu Steaua, jucatorii lui Ion Marin au escaladat gardul si au sarbatorit succesul impreuna cu suporterii
    Dupa calificarea in grupele Cupei UEFA, Gigi Becali avea o singura problema: finala competitiei europene era programata in aceeasi zi cu ultimul act din Cupa Romaniei. De ieri, patronul stelist a scapat de aceasta grija. Echipa sa a fost eliminata din Cupa Romaniei de divizionara B Universitatea Cluj.

    "SPECIALISTA". In ultimii ani, Steaua a devenit o "specialista" a eliminarilor premature din aceasta competitie, pe care a castigat-o ultima oara in 1999. De data aceasta insa, ros-albastrii s-au "autodepasit". Steaua fost eliminata inca din primul tur in care a jucat, lucru care nu i se mai intamplase de 33 de ani.

    CU REZERVELE. Rezervele trimise in teren de Walter Zenga au ratat ocazie dupa ocazie in fata echipei lui Ion Marin, cosmarul ros-albastrilor din ultimii ani. Cea mai mare i-a apartinut lui Pitu, care a nimerit bara la chiar primul sut pe poarta al partidei. Dupa pauza, desi dirijorul Stelei a devenit veteranul Dorinel Munteanu, clujenii si-au luat in serios rolul de buturuga mica. Lovitura decisiva a dat-o Szekely, care ramas singur cu Tudor dupa o lansare a lui Soporan nu l-a iertat pe portarul stelist, astfel ca meciul s-a incheiat cu victoria "sepcilor rosii", in delirul tribunelor.
  • ×
    Subiecte în articol: sport steaua româniei cupa romaniei