x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Grecia bate Ucraina şi va participa, după 16 ani, la un Campionat Mondial

Grecia bate Ucraina şi va participa, după 16 ani, la un Campionat Mondial

de Ovidiu Ciutescu    |    19 Noi 2009   •   00:00
Grecia bate Ucraina şi va participa, după 16 ani, la un Campionat Mondial

Naţionala Greciei a furnizat marea surpriză a meciurilor de baraj pentru Cupa Mondială, disputate aseară, şi a învins Ucraina în deplasare cu 1-0. Fosta campioană a Europei va participa la un Campionat Mondial după o pauză de 16 ani, ultima ediţie la care a fost prezentă fiind Cupa Mondială din SUA.



Unicul gol al acestui meci a fost reuşit de Salpingidis, în minutul 31. În tur, la Atena, cele două selecţionate au terminat la egalitate, scor 0-0. O altă mare surpriză s-a consemnat în Slovenia, acolo unde ţara gazdă şi-a asigurat prezenţa la Turneul Final din 2010 după ce a învins Rusia cu 1-0. Golul a fost reuşit de Dedici, în minutul 44. În tur, la Moscova, Rusia a învins, cu scorul de 2-1, dar Slovenia a obţinut calificarea datorită golului înscris în deplasare. Şi naţionala Potugaliei va "dansa" în Africa de Sud, după ce a învins în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), reprezentativa Bosniei. Unicul gol al întâlnirii a fost înscris de Raul Meireles, în minutul 56. Şi în turul barajului de calificare, la Lisabona, Portugalia a învins tot cu scorul de 1-0. În fine, pe această listă, a prezenţei la importantul eveniment fotbalistic, şi-a făcut loc şi reprezentativa "Cocoşului Galic". Franţa a reuşit, pe teren propriu, o remiză, scor 1-1, contra echipei pregătite de Trappatoni, naţionala Irlandei. Irlandezii au deschis scorul prin Robbie Keane, în minutul 32, francezii reuşind egalarea prin Gallas, în minutul 103, în prelungiri. În tur, la Dublin, Franţa a învins, cu scorul de 1-0.

La turneul din Africa de Sud s-au calificat, pe lângă ţara organizatoare, Coasta de Fildeş, Nigeria, Camerun, Ghana, Algeria (Africa), Australia, Japonia, Coreea de Nord şi Coreea de Sud (Asia), Danemarca, Germania, Olanda, Slovacia, Elveţia, Anglia, Italia, Spania, Serbia, Grecia (Europa), Honduras, Mexic, SUA (America de Nord, Centrală şi Caraibe), Noua Zeelandă (Oceania), Argentina, Chile, Brazilia, Paraguay (America de Sud).

Ultima echipă care a obţinut biletele pentru Africa de Sud este naţionala Uruguayului. Aceasta a reuşit calificarea la Turneul Final după ce a terminat la egalitate, 1-1, meciul disputat pe teren propriu cu Costa Rica. Uruguay a deschis scorul prin Abreu, în minutul 70, oaspeţii reuşind să egaleze prin Centeno, în minutul 74. În tur, Uruguay s-a impus cu scorul de 1-0.

×
Subiecte în articol: sport