x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gripa porcină loveşte fotbalul european. În Anglia, scuipatul pe terenul de fotbal a fost interzis!

Gripa porcină loveşte fotbalul european. În Anglia, scuipatul pe terenul de fotbal a fost interzis!

de Ovidiu Ciutescu    |    30 Oct 2009   •   00:00
Gripa porcină loveşte fotbalul european. În Anglia, scuipatul pe terenul de fotbal a fost interzis!

Epidemia de gripă porcină duce spre o perturbare generală a campionatelor de fotbal din Europa. Focare de îmbolnăvire au fost deja semnalate în campionate precum cele din Marea Britanie, Franţa şi Italia. Conform mignews.com.ua, în Anglia, organizatorii Premier League, dar şi al ligilor inferioare au decis ca scuipatul pe terenul de fotbal în timpul meciurilor să fie interzis!



Blackburn a renunţat să-i mai folosească pe David Dunn şi Chris Samba în meciul programat sâmbătă contra "aristocraţilor" de la Chelsea. Riscul ca toţi cei prezenţi pe teren să se infecteze cu virusul N1H1 era prea mare. Apoi, oficiali ai echipei Bolton au anunţat că echipa lor a fost lovită de temuta gripă. "Am încercat să facem tot ce este posibil pentru a evita boala, dar este practic imposibil. În momentul de faţă, avem patru jucători şi unul dintre membri stafului tehnic afectaţi de acest virus" - a declarat managerul echipei, Gary Megson. Pe 29 octombrie şi  Queens Park Rangers anunţă că echipa este afectată puternic de virus şi că se gândeşte să-şi amâne meciul de campionat! Între timp, ca o primă măsură de precauţie, în Premier League a fost interzis scuipatul în timpul meciului! Ministerul Sănătăţii din Marea Britanie a explicat că "probabilitatea ca jucătorii să se infecteze cu virusul N1H1 este imensă în cazul în care acest obicei - scuipatul - va continua pe terenul de fotbal".

Ligue One a amânat, în Franţa, meciul dintre  Marseille şi Paris Saint-Germain. Motivul? Fireşte, "izbucnirea gripei porcine ". De altfel,  trei dintre principalii actori ai Paris Saint Germain, Ludovic Giuly, Mamadou Saho şi Jeremy Clement, au ajuns la spital. Restul echipei, precum şi conducerea tehnică, au stat într-o carantină obligatorie preţ de 72 de ore!

Preocupat serios de riscul pe care fotbalul îl reprezintă în a răspândi rapid acest virus, Ministerul de Asistenţă Socială din Italia a început negocierile cu Federaţia de Fotbal din Italia pentru a găsi o strategie de a combate acest risc. Astăzi se va produce un dialog între reprezentanţi ai celor două organisme. Între timp, câţiva jucători ai Parma au fost găsiţi infectaţi cu virusul N1H1, alţi opt fotbalişti de la Lucchese ( Serie C) fiind în aceeaşi situaţie ingrată. Marcello Lippi, antrenorul naţionalei Italiei, a propus chiar vaccinarea obligatorie a jucătorilor din Il Calcio, tehnicianul trimiţând un memoriu inclusiv la FIFA. În scrisoare, Lippi cere forului mondial să impună vaccinarea tuturor jucătorilor echipelor calificate pentru Campionatul Mondial din Africa 2010! Italienii au luat deja măsura vaccinării tuturor sportivilor care vor merge la Jocurile Olimpice de Iarnă "Vancouver 2010".

Şi în Ucraina au fost depistaţi fotbalişti infectaţi cu acest virus. Astfel de probleme au apărut la echipele de tineret ale grupărilor Şahtior-3 şi Karpati Lvov-2. Din acest motiv, Karpati a trebuit să amâne meciul cu Morshin din cadrul Carlin Cup MPN.




×
Subiecte în articol: sport