x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Grzelak: “Banii şi plec!”

Grzelak: “Banii şi plec!”

de Marius Mihalcea    |    20 Ian 2010   •   00:00
Grzelak: “Banii şi plec!”
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Căzut în dizgraţia conducerii clubului şi exilat la echipa a doua, mijlocaşul polonez se ţine tare. Nu-şi reziliază contractul cu "roş-albaştrii" decât dacă-şi primeşte toate drepturile financiare restante.

Chiar dacă nu mai are nici un viitor la Steaua, unde a fost trecut pe linie moartă imediat după plecarea de la echipă a lui Cristiano Bergodi, Rafal Grzelak nu se dă plecat cu una, cu două. "Nu sunt un idiot, nu mă voi antrena gratis.

Dacă am să-mi primesc banii care mi se cuvin, voi semna imediat rezilierea contractului. Pentru ei poate nu e vorba de o sumă mare, dar pentru mine este", a declarat ieri polonezul, care are de încasat salarii şi prime restante în valoare de circa 40.000 de euro. Grzelak (28 de ani) nu a fost inclus de actualul antrenor, Mihai Stoichiţă, în lotul care a făcut deplasarea în Turcia, la Antalya, pentru primul stagiu de pregătire al iernii, şi a rămas să se pregătească cu echipa a doua, sub comanda lui Leonard Strizu.

"Nu fac decât să pierd timpul, şi al meu, şi al lor. Vreau să termin cât mai repede această poveste pentru că nu am de gând să joc pentru echipa a doua. Echipa a doua este în Liga a 2-a, iar asta nu este o consolare pentru mine. Vreau să plec de aici cât mai repede posibil", a mai spus mijlocaşul, care a ajuns în Ghencea vara trecută sub formă de împrumut pe un sezon de la formaţia greacă  Skoda Xanthi.

ŞI ALŢII AU AVUT ACEASTĂ SOARTĂ
Grzelak nu este nici primul şi, probabil, nici ultimul jucător al Stelei care urmează acest traseu, de la prima la a doua echipă. Astfel, de-a lungul timpul, tot la ordinul lui Gigi Becali, au mai îngroşat rândurile formaţiei din eşalonul secund jucători precum Rică Neaga, Dayro Moreno sau Mihăiţă Pleşan, dintre aceştia doar columbianul fiind sancţionat pe motiv de indisciplină. În rest, a fost vorba strict de bani.

 

Ajutor de la Dayro
Cu un singur transfer la activ, cel al fundaşului central bulgar Jivko Jelev, de la Oţelul, Steaua stă cel mai prost la capitolul achiziţii dintre toate formaţiile cu pretenţii la titlu. Situaţia s-ar putea însă schimba dacă Dayro Moreno va accepta oferta Timişoarei, trecerea columbianului la gruparea de pe Bega urmând să le aducă "roş-albaştrilor" 450.000 de euro.

Bani cu care şefii Stelei vor încerca să cumpere cel puţin doi jucători. "Noi nu am renunţat nici la bulgarul Yovov, nici la rwandezul Ouon, dar dacă nu se va mai putea discuta cu ei, ne vom orienta rapid spre alţi jucători, fiindcă Stoichiţă doreşte neapărat să mai luăm un fundaş central şi un atacant de careu", au declarat surse din cadrul grupării din Ghencea.

×
Subiecte în articol: sport steaua grzelak