x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Hagi, invitat la centenarul FIFA

Hagi, invitat la centenarul FIFA

07 Feb 2004   •   00:00

Cu ocazia aniversarii a 100 de ani de existenta a FIFA, Gheorghe Hagi a fost invitat, alaturi de alti fotbalisti de renume mondial, la o ceremonie care va avea loc luna viitoare la Londra.

Cel mai bun fotbalist roman din istorie, Gheorghe Hagi, se numara printre cei mai buni 100 de jucatori in viata din toate timpurile, potrivit unui clasament intocmit de fostul fotbalist brazilian Pele, cu ocazia centenarului FIFA.

OPINIE. "Este o mare onoare pentru mine. Este un lucru bun pentru Romania. Am participat deja la o sedinta foto pentru realizarea unor fotografii care vor fi scoase la licitatie cu ocazia unei ceremonii ce se va desfasura pe 4 martie, la Londra. Va fi o sarbatoare a FIFA", a declarat Hagi.

SELECT. Printre evenimentele organizate cu ocazia centenarului FIFA se numara si un dineu omagial, care se va desfasura la Muzeul de Istorie din Londra si la care sunt invitati sa participe cei mai buni 100 de jucatori in viata. FIFA a anuntat ca printre acestia se numara francezul Thierry Henry, irlandezul Roy Keane, fostul atacant german Karl-Heinz Rummenigge, italianul Roberto Baggio si jucatoarea americana Mia Hamm. Numele celorlalti jucatori vor fi anuntate in cadrul dineului, cand fiecare va fi felicitat personal de presedintele Joseph Blatter si de Pele.

Meci aniversar
Cu ocazia dineului de la Londra, jucatorii vor fi imortalizat i intr-un proiect fotografic unic, intitulat "Arta intalneste Fotbalul". Creatiile vor fi expuse ulterior in cele mai prestigioase galerii si muzee din lume, alaturi de expozitia "Pele: Arta regelui", care celebreaza viata fostului fotbalist brazilian, desemnat cel mai bun jucator al secolului al XX-lea. De asemenea, va fi realizata o carte, "The FIFA 100", care va fi distribuita in intreaga lume. Principalul eveniment care va marca implinirea a 100 de ani de existenta a forului fotbalistic internat ional va fi meciul dintre Brazilia si Franta, programat pe 20 mai, la Paris.

CV
Gheorghe Hagi

  • A participat la 6 turnee finale: 3 de Campionat Mondial (1990, 1994, 1998) si 3 de Campionat European (1984, 1996, 2000).
  • Detine recordul de selectii (125), al numarului de goluri (35), al numarului de meciuri in care a fost "ca- pitan" la echipa nationala.
  • Dublu castigator al Supercupei Europei (Steaua 1987, Galatasaray 2000).
  • Castigator al Cupei UEFA (Galatasaray 2000).
  • Finalist al Cupei Campionilor Europeni (Steaua - 1989).
    (DANIELA GOMOESCU)

×
Subiecte în articol: sport fifa