x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Hagi, pe post de preş al lui Becali

Hagi, pe post de preş al lui Becali

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    21 Aug 2007   •   00:00
Hagi, pe post de preş al lui Becali

Cutremur in Ghencea! Becali i-a dat un ultimatum lui Hagi: "Dacă nu face echipa cum ii spun, să plece". Regele se găndeşte să demisioneze după returul cu Bate Borisov, in locul lui urmănd să vină Zenga. Â
● Hagi - Ar putea renunţa după accederea in grupele Ligii

STEAUA - Tensiunea a atins cote maxime in Ghencea. Patronul a devenit violent in limbaj

Deşi se află pe primul loc in Liga 1, la egalitate cu Rapid, deşi este aproape calificată in grupele Ligii Campionilor pentru al doilea an consecutiv, deşi a incheiat cu bine in doar zece oameni derby-ul de la Cluj, patronul Gigi Becali l-a atacat extrem de dur pe antrenorul Gică Hagi.

După ce a plecat de pe stadionul din Cluj o dată cu acordarea penalty-ului pentru CFR, finanţatorul roş-albaştrilor s-a dezlănţuit impotriva lui Hagi, nemulţumit că acesta nu

l-a folosit in postul de fundaş la marcaj pe finul său, Mirel Rădoi. Pe lăngă stupiditatea acuzelor şi momentul foarte prost ales, Becali riscă să strice atmosfera la o echipă care se află in grafic, avănd primul obiectiv aproape realizat. Tensiunile din Ghencea au iscat şi reacţia preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir. "Nu mai inţeleg nimic. Steaua a jucat mai bine la Cluj in doar zece jucători decăt a făcut-o Dinamo in 11 acasă cu Mioveniul. Cred că sunt doar două variante: ori jucătorii il lucrează pe Hagi şi Becali le face jocul, ori au avut o inţelegere la angajare pe care Hagi nu a respectat-o. Dacă au stabilit ca patronul să mai dea şi el căteva indicaţii şi nu a respectat asta antrenorul e una, dacă fotbaliştii nu-l mai vor e alta", a spus Dragomir.

AMENINŢĂRI. "Dacă nu-l bagă pe Rădoi fundaş la marcaj, el trebuie să plece. Dacă nu mă ascultă, să plece şi gata. Eject. Ii dau banii inainte pe un an şi la revedere. Cănd era Olăroiu ii ziceam: «Bă, Oli, hai să intre ăla!» şi mă asculta", a tunat Becali. Ameninţările la adresa lui Hagi au continuat la fel de intens. "La meciul cu BATE Borisov am să-i dau echipa pe hărtie, aşa cum a făcut Berlusconi. O să-i zic «asta e echipa», pentru că nu pot să-mi bat joc de banii mei şi de jucători. Care e rolul lui Hagi? Să antreneze echipa. Dintotdeauna am zis: «Nu mă implic să fac echipa». Dar cănd vreau un jucător in echipă, atunci aşa să fie. De banii mei nu-şi bate nimeni joc. Dacă Hagi nu era naşul meu şi era altcineva, nu mai venea la Bucureşti cu echipa. Dacă era altul, nu-i treceam cu vederea. Accept prima dată, pentru că e naşul meu, dar a doua oară nu mai accept bătaie de joc. Mi-e jenă de familie, dar a doua oară nu mai face."

LEGĂTURĂ. "I-am spus că vreau ca Rădoi să joace fundaş de marcaj. «Gică, nu vreau altceva, te rog frumos, bagă-l pe Rădoi aşa. Un singur lucru iţi cer». A zis da, şi cănd l-am văzut pe Rădoi la mijloc am vrut să plec. Am vrut să plec inainte de meci, dar am zis hai să nu plec, să nu se mai speculeze.

Nu-l veţi mai vedea pe Rădoi decăt fundaş de marcaj. Dacă nu-l bagă, Hagi trebuie să plece. N-are ce căuta Rada acolo. I-am spus, Ovidiu Petre e mai bun la mijloc decăt Rădoi, iar Rădoi e mai bun fundaş ca Rada. Goian cu Rădoi, fundaşi la marcaj, Ovidiu Petre la mijloc, aşa trebuie să inceapă echipa, pentru că aşa vreau eu. Dacă vrea, bine, dacă nu, să mă lase in pace."

"Dacă Rădoi juca stoper, nu mai erau nici accidentarea lui Pleşan, nici eliminarea"

Momentul eliminării lui Dorin Goian, petrecută in minutul 11 al partidei de la Cluj, a fost unul dintre motivele care au declanşat furia nejustificată a lui Gigi Becali. "Dacă făcea aşa cum am spus, nu se intămplau nici accidentarea lui Pleşan, nici eliminarea lui Goian. Eliminarea aia a fost făcută de Rada, ce vină are Goian? Nu vreau să-l amărăsc pe Rada, băiatul a muncit mult căt am fost in inferioritate numerică, dar, dacă era Mirel Rădoi acolo, nu se mai intămplau toate astea.

I-am spus la pauză că prefer să jucăm in zece cu Rădoi la marcaj decăt in 11 cu Rădoi la mijloc", a tunat patronul Stelei. "Poate era mai bine cu Goian. Era mai lent şi ii convenea lui Didy. Aşa, experienţa şi mobilitatea lui Rădoi s-au văzut", a spus antrenorul CFR-ului, Ioan Andone. La conferinţa de presă de după meci, antrenorul roş-albaştrilor, Gică Hagi, a contestat decizia centralului Augustus Constantin de a-l elimina pe Dorin Goian. "Goian nu a fost ultimul om la faza eliminării. Nu vreau să fac polemică, eu doar semnalez." Managerul general, Adrian Ilie, a evitat să se pronunţe in privinţa eliminării. După meci, autorul faultului asupra brazilianului Didy, Dorin Goian, a recunoscut.

"Eliminarea mea a fost o decizie corectă!" Accidentat şi el in repriza secundă a partidei de la Cluj, fundaşul dreapta al Stelei, polonezul Pawel Golanski, a declarat: "Sunt bine. M-am speriat după meci, dar azi am făcut un control şi nu am nimic". Un alt stelist, Mihăiţă Neşu, a terminat meciul cu capul bandajat, avănd arcada spartă după un contact tot cu Semedo. In schimb, Mihăiţă Pleşan, cu fractură de peroneu, va absenta de pe gazon cel puţin patru luni.

PRECEDENTE

"Respectul intre oameni contează cel mai mult. Asta vreau, respect. Cănd patronul iţi cere, aşa faci. Eu ii dau lui 400.000 pe an, nu el mie. Asta e supărarea mea. Cu Olăroiu vorbeam, venea la mine, ne sfătuiam, şi aşa făcea. Aveam o inţelegere ca intre prieteni. Nu mă aşteptam la aşa ceva. Şi Zenga, şi Protasov au făcut aşa atunci cănd am vrut ceva"

Gigi Becali

EXTREM

"Nu mai am nevoie de nimic, nici de fotbal, nici de Liga Campionilor! Am spus Mirel Rădoi fundaş la marcaj? Bagă-l! Atunci fă-te tu patron. Crezi că poţi face ceva cu banii mei dacă te numeşti Hagi? De ce il cer pe Rădoi aşa? Pentru că aşa vreau eu. Asta e mentalitate capitalistă, nu opinia că antrenorul face ce vrea. Dacă vreau pot să fiu şi antrenor"

Gigi Becali

DURITATE

"A făcut salată din echipă. Ce salată? Salată de vinete. Cer eu mult ca patron? Ce sunt eu? Marionetă, circar la echipa asta? Ca să-mi facă mie in oftică, să-mi facă pe invers? Nu sunt papagal la echipa asta. La meciul trecut am zis de Ovidiu Petre că a jucat ceas, şi el acum nici nu l-a mai băgat. Din cauza lui Hagi, Piţurcă nu l-a mai convocat pe Ovidiu Petre"

Gigi Becali

TOT MIJLOCAŞ

"La echipa naţională, Mirel Rădoi va juca pe postul de mijlocaş central de acoperire, dar, dacă e nevoie, va juca şi ca fundaş central de marcaj. Mirel este un jucător polivalent, poate juca şi ca fundaş dreapta. Momentan, inaintea acestui amical cu Turcia avem probleme pe postul de fundaş central, pentru că Tamaş nu joacă, iar Goian este suspendat"

Victor Piţurcă selecţioner Romănia

×