x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Halep l-a cucerit pe antrenorul anului 2018

Halep l-a cucerit pe antrenorul anului 2018

de Theodora Şutiu    |    21 Mar 2019   •   08:36
Halep l-a cucerit pe antrenorul anului 2018
Sursa foto: Elsa/Getty Images

După despărţirea de jucătoarea japoneză Naomi Osaka, tehnicianul-vedetă al anului trecut, germanul Sascha Bajin, în vârstă de 34 de ani, este în căutarea unei noi eleve. Presa franceză speculează că ar exista patru jucătoare pe lista favoritelor pentru o colaborare, printre ele aflându-se şi Simona Halep.

Portalul Tennisactu scrie că Halep şi franțuzoaica Kristina Mladenovic au cele mai mari șanse să semneze o înţelegere cu Sascha Bajin. Pe listă mai apar americanca Sloane Stephens și rusoaica Daria Kasatkina. Simona ar urma să demareze parteneriatul cu tehnicianul german când va începe sezonul pe zgură. Miza e ca sportiva noastră să fie la capacitate maximă din toate punctele de vedere înainte de Roland Garros, unde are o şansă uriaşă de a-şi apăra titlul.

Românca l-a cooptat în staff-ul tehnic pentru turneul Premier Mandatory de la Miami pe Daniel Dobre, dar colaborarea dintre cei doi nu pare una de lungă durată. Alături de ea mai sunt prezenți, la Miami, Teo Cercel, Andrei Cristofor și Vasile Antonescu. Halep, care datorită victoriei Biancăi Andreescu de la Indian Wells se menține pe locul trei în clasamentul WTA, va avea primul tur liber, urmând ca în turul secund să joace cu învingătoarea partidei dintre suedeza Johanna Larsson (76 WTA) și o jucătoare venită din calificări.

Ascensiune spectaculoasă

Aleksandar Bajin a urcat, în ultimul deceniu, de la statutul de partener de antrenament al Serenei Williams, la acela de cel mai bun antrenor din lume. Distincţia a primit-o la final de 2018, după ce, sub comanda sa, Naomi Osaka a avut o ascensiune fulminantă, cucerind titlul la US Open. Ulterior, cu el alături, nipona a câştigat şi Australian Open, devenind prima în lume.

Despărţirea de Naomi Osaka

La mijlocul lunii februarie, însă, Osaka şi Bajin şi-au separat drumurile, o decizie care a surprins pe toată lumea. Japoneza a negat că la mijloc ar fi fost vorba de neînţelegeri legate de bani, însă foarte multe voci au creditat această idee. Concret, deşi Bajin nu cerea un salariu foarte mare, prin comparaţie cu tehnicienii de top, acesta ar fi avut grijă să pună în contract clauze pentru câştigarea unui Grand Slam. Iar suma ar fi fost uriaşă. Cum Osaka s-a impus la două turnee de Mare Şlem la rând, în conturile lui Bajin ar fi intrat sume impresionante, lucru care nu a fost tolerat foarte bine de Naomi.

„Îmi lipseşte să am o voce lângă mine, îmi lipsesc sfaturile unui antrenor. Dar restul este destul de obişnuit. Sunt o profesionistă şi încerc să fac ce trebuie, chiar dacă nu am un antrenor”

Simona Halep

2.000.000 de euro, cu tot cu bonusuri, i-ar fi plătit Naomi Osaka lui Bajin pentru a o duce de pe poziţia 68 WTA până în fruntea clasamentului

 

 

 

×
Subiecte în articol: Simona Halep