x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Haltere: De trei ori aur la CE

Haltere: De trei ori aur la CE

de Vlad Ionescu    |    08 Apr 2010   •   00:00
Haltere: De trei ori aur la CE

Ninel Miculescu (foto) a cucerit trei medalii de aur la categoria 69 kg în cadrul Campionatelor Europene de la Minsk, ridicând la cinci numărul de trofee câştigate de România la această competiţie.



Tânărul sportiv de 24 de ani, revenit anul trecut în competiţii după ce a ispăşit o suspendare de doi ani pentru dopaj, a dominat de o manieră categorică concursul, impunându-se la ambele stiluri, cât şi la total. La smuls el a ridicat 153 kg, la aruncat a fost înregistrat cu 180 kg, iar la total - cu 333 kg. Spre comparaţie, al doilea clasat, rusul Gobeev, a ridicat cu 14 kg mai puţin.

Medalia de aur la total este cu atât mai importantă, cu cât este singura care contează în perspectiva Jocurile Olimpice din 2012. Norocul lui Ninel Miculescu este că COSR a anulat anul trecut legea iniţiată de Ion Ţiriac în 2000, care interzicea sportivilor depistaţi pozitiv să mai participe la JO, astfel că noua vedetă a halterelor din România va putea să se bată pentru o medalie olimpică la Londra. Ninel Miculescu este al doilea român medaliat la Minsk, după Antoniu Buci, care a câştigat un aur şi un argint la 62 kg.

×
Subiecte în articol: redactie