x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport HANDBAL/Baraj cu Belarus pentru CM

HANDBAL/Baraj cu Belarus pentru CM

de Ionut Paduraru    |    15 Dec 2008   •   00:00
HANDBAL/Baraj cu Belarus pentru CM

Naţionala feminină de handbal va juca împotriva Belarusului, echipă clasată pe locul 12 la CE din Macedonia, în play-off-ul Campionatului Mondial de anul viitor.



Elevele lui Radu Voina şi-au aflat ieri adversarul din barajul pentru CM din 2009, care va avea loc în China. Handbalistele tricolore vor disputa prima manşă cu Belarus la 6 sau la 7 iunie 2009, returul fiind programat peste o săptămână. Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, s-a declarat mulţumit de rezultatul tragerii la sorţi. "Avem prima şansă, am văzut echipa Belarusului în Macedonia. Este puternică, are jucătoare înalte, dar consider că avem prima şansă. Va fi o dublă manşă accesibilă", a spus Gaţu. Naţionala Belarusului s-a clasat pe locul 12 la CE din Macedonia, unde a înregistrat o singură victorie, cu Austria, şi două rezultate de egalitate, cu Suedia şi Germania, terminând ultima în a doua Grupă Principală. Celelalte meciuri din play-off-ul pentru turneul final din China sunt: Slovacia – Ungaria, Suedia – Muntenegru, Serbia – Germania, Croaţia – Franţa, Macedonia – Austria, Portugalia – Danemarca şi Ucraina – Olanda. La CM sunt calificate direct Rusia, din postura de campioană en-titre, China, în calitate de ţară gazdă, plus Norvegia şi Spania, finalistele CE din Macedonia.

VOINA: "S-A FORMAT O ECHIPĂ"
România s-a clasat la Campionatul European pe locul 5, după 36-33 cu Croaţia, după prelungiri. "Mă gândeam că ne putem califica în Grupa Principală având o victorie, dar nu credeam că vom bate toate cele trei echipe. Dacă mă uit în urmă văd foarte multe lucruri pozitive. Am disputat şapte meciuri foarte grele şi am reuşit să câştigăm cinci, iar două le-am pierdut în faţa formaţiilor care joacă finala. Am câştigat, însă ceva cu mult mai important, o echipă unită, dar şi experienţa unor jocuri tari", a spus Voina.


Spania, marele of

Cel mai mare regret al lui Radu Voina de la CE rămâne eşecul cu Spania, care a privat naţionala noastră de o calificare în semifinale. "Dacă am juca din nou cu Spania, eu cred că le-am bate. Ne-au surprins cu un stil diferit, dar fetele le-ar învinge şi dacă ar juca două partide. Ele nu au crezut că vor pierde cu Spania, oricât de prost ar juca, dar nu a fost aşa. La finalul acelui meci a fost doar o înfrângere, ulterior, însă a fost ratarea semifinalelor. În momentul în care fetele au aflat că Ungaria a pierdut în faţa Spaniei, le-am văzut cum s-au schimbat la faţă, erau triste şi abia atunci au realizat ce greşeală s-a produs cu Spania", a spus tehnicianul. Spania a disputat aseară finala CE, împotriva Norvegiei. Pe locul 3 s-a clasat Rusia, 24-21 cu Germania.

×
Subiecte în articol: sport Spania