x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Handbal – Campionatul Mondial: Ungaria, primul obstacol

Handbal – Campionatul Mondial: Ungaria, primul obstacol

de Vlad Ionescu    |    07 Dec 2009   •   00:00
Handbal – Campionatul Mondial: Ungaria, primul obstacol
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

Naţionala feminină a României susţine astăzi (ora15:15, în direct la TVR 1) primul meci cu adevărat serios în grupa C a CM din China, împotriva Ungariei.



Ieri, tricolorele au învins greu Japonia, scor 37-28, după ce în primul joc întrecuseră echipa statului Chile cu 51-17.

Adversară tradiţională a echipei noastre, Ungaria a deplasat în China un lot din care lipsesc două jucătoare redutabile: Anita Gorbicz şi portarul Katalin Palinger. Un avantaj deloc de neglijat pentru tricolore, care pornesc cu prima şansă. Meciul are o importanţă deosebită în economia grupei, pentru că rezultatul va conta şi în faza următoare a turneului. Până la confruntarea cu unguroaicele, tricolorele au adunat două succese, obţinute în faţa unor formaţii mai slab contate.

Ieri, elevele antrenorului Radu Voina au dispus de Japonia cu scorul de 37-28, însă victoria s-a conturat destul de greu, în repriza secundă. În faţa unei echipe care a încercat să suplinească lipsa de talie printr-o viteză de joc deosebită, româncele au greşit mult atât în atac, cât şi în apărare, astfel că la pauză scorul a fost egal, 17-17, după ce japonezele au condus la un moment dat şi cu trei goluri diferenţă.

Abia la reluare meciul a intrat pe un făgaş normal, jucătoarele noastre impunându-se cu 37-28. Golgetera partidei a fost Iulia Puşcaşu, cu nouă goluri.

VICTORIE CU DEDICAŢIE
În prima partidă, România a învins Chile cu 51-17, înregistrând cea mai categorică victorie a sa la un turneu final mondial. Victorie pe care jucătoarele au dedicat-o căpitanului Cristina Vărzaru, care a împlinit 30 de ani. De remarcat că Ramona Maier a fost menajată în primele două jocuri din cauza unor dureri la piciorului stâng. După două etape, în clasament conduc România, Ungaria şi Norvegia, cu câte 4 puncte.

×
Subiecte în articol: sport