x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport HANDBAL – CE FEMININ / A sosit clipa adevărului

HANDBAL – CE FEMININ / A sosit clipa adevărului

de Vlad Ionescu    |    03 Dec 2008   •   00:00
HANDBAL – CE FEMININ / A sosit clipa adevărului

Astăzi, la Skopje, România întâlneşte Ungaria, în primul său meci la CE feminin din Macedonia. Un rezultat pozitiv poate netezi drumul tricolorelor spre fazele superioare ale competiţiei.



Deşi se numără printre favorite, echipa României nu traversează o perioadă prea fastă, ultimele meciuri de pegătire reliefând o inconstanţă îngrijorătoare în evoluţia formaţiei noastre. În plus, din diverse motive, din lot lipsesc câteva jucătoare de bază, astfel că antrenorul Radu Voina trebuie să îmbine experienţa unor handbaliste precum Luminiţa Dinu, Narcisa Lecuşanu sau Carmen Amariei, cu dorinţa de afirmare a tinerelor Melinda Geiger, Florentina Grecu, Daniela Crap şi Cătălina Cioarec, toate debutante la un turneu final. Statutul de favorit nu prea îl încântă pe Voina, care consideră că jucătoarele resimt astfel o presiune în plus. Mai mult tehnicianul a spus în repetate rânduri că echipa este supraevaluată şi şi-a exprimat temerea că obiectivul clăsării pe locurile 1-5 va fi greu de atins. În aceste condiţii, într-o grupă din care mai fac parte Danemarca şi Franţa orice rezultat este posibil. Ungaria a deplasat în Macedonia un lot valoros, din care fac parte vedete precum Anita Gorbicz, Katalin Palinger sau Gabriella Szucs. Meciul România – Ungaria va începe la ora 19:15 şi va fi transmis de TVR 2.

Lotul României

Antrenorii Radu Voina şi Vlad Caba au la dispoziţie 16 jucătoare, cele mai multe provenind de la campioana României, Oltchim Râmnicu Vâlcea. Acestea sunt: Luminiţa Dinu (Oltchim), Paula Ungureanu (Podravka Koprivnica), Florentina Grecu (Stjarlan), – portari; Valentina Elisei, Ramona Maier (ambele Oltchim), Camelia Balint (HCM Baia Mare), Cătălina Cioarec (Oţelul Galaţi) – extreme; Oana Manea (Oltchim), Florina Bârsan (U Cluj) – pivoţi; Narcisa Lecuşanu (Oltchim), Oana Şoit (Elda Prestigio), Cristina Neagu, Carmen Amariei (ambele Rulmentul Braşov), Daniela Crap (Debrecen), Adina Meiroşu (Oltchim), Melinda Geiger (HCM Baia Mare) – linia de 9 metri.

Bilanţ favorabil

România şi Ungaria s-au mai întâlnit de patru ori în acest an, bilanţul fiind favorabil echipei noastre. În martie, la turneul preolimpic de la Bucureşti, România a câştigat cu 31-29. Înaintea JO de la Beijing, tricolorele au învins la Cluj, cu 27-25, într-un meci amical, jocul revanşă, disputat în Ungaria, încheindu-se nedecis, 28-28. În fine, la Beijing, Ungaria s-a impus cu 34-30. Prezentă la şase ediţii ale CE, România nu a reuşit nici o clasare pe podium. Ungaria, în schimb, a obţinut trei medalii, una chiar de aur, în anul 2000, când competiţia a avut loc în România.

×
Subiecte în articol: sport