x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport HANDBAL – CE FEMININ / Darul lui Moş Nicolae

HANDBAL – CE FEMININ / Darul lui Moş Nicolae

de Vlad Ionescu    |    07 Dec 2008   •   00:00
HANDBAL – CE FEMININ / Darul lui Moş Nicolae

Calificate deja în faza a doua a Europenelor, România şi Danemarca îşi dispută în această seară (ora 21:15, TVR 2) primul loc în grupa A. Meciul nu este însă lipsit de miză, pentru că punctele puse în joc vor fi luate în calcul în grupa principală I.



Debutul în forţă al echipei României la CE din Macedonia demonstrează că actuala generaţie de jucătoare, despre care unele voci au afirmat că este deja terminată, nu şi-a spus ultimul cuvânt. Victoriile categorice obţinute în faţa Ungariei (27-21) şi a Franţei (30-25) ne asigură calificarea în grupa principală I, indiferent de rezultatul meciului de azi cu Danemarca. Cum scandinavele au obţinut doar o remiză, scor 26-26, în confruntarea cu Ungaria, România ocupă primul loc în clasamentul grupei A, cu 4 puncte, fiind urmată de Danemarca cu 3 puncte, Ungaria cu 1 punct şi Franţa cu 0 puncte.

MULŢUMIRE. Meritul de a fi clădit o echipă legată dintr-o sumă de valori individuale îi revine antrenorului Radu Voina, care în puţinul timp avut la dispoziţie a schimbat în bine atmosfera de la lot. După victoria cu Franţa, acesta a declarat: "Am luptat ca o adevărată echipă. Mă bucur enorm pentru fete, care fac sacrificii extraordinare, poate chiar de trei ori mai mari decât la băieţi. Şi-au făcut singure cadoul de Moş Nicolae". Voina a avut numai cuvine de apreciere la adresa elevelor sale: "Am o echipă de fete frumoase, deştepte şi valoroase. După un început mai dificil în meciurile de pregătire, după criticile aduse de toată lumea, fetele s-au mobilizat extraordinar. Au demonstrat care le este valoarea şi au câştigat ca echipă".

ORGOLIU. În grupa A, astăzi sunt programate ultimele meciuri. Dacă învinge Danemarca, România va merge în grupa principală I cu o zestre de patru puncte, ceea ce i-ar crea un culoar favorabil în drumul spre semifinale. Radu Voina mizează nu doar pe valoarea jucătoarelor, ci şi pe orgoliul acestora: "Nu mi-am schimbat obiectivele. Vreau să ocupăm locul pe care îl merităm. Dacă suntem mai buni ca Danemarca, atunci o să batem. Ştiu cât de orgolioase şi cât de rănite sunt fetele şi mi-aş dori ca rezultatul să fie cât mai bun". Cel de-al treilea loc calificant din grupa A va fi decis de meciul Ungaria – Franţa. În grupa principală, România va întâlni ocupantele primelor trei locuri în grupa B. Aici, lucrurile sunt clare, Norvegia, Spania şi Ucraina fiind deja calificate.

×
Subiecte în articol: sport