x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Handbal -Champions League: Oltchim, regină în grupa cu finalista Champions League

Handbal -Champions League: Oltchim, regină în grupa cu finalista Champions League

de Ovidiu Ciutescu    |    09 Noi 2009   •   00:00
Handbal -Champions League: Oltchim, regină în grupa cu finalista Champions League

Victoria, scor 26-22, obţinută în faţa finalistei ultimei ediţii a Champions League, ETO Gyor, a fost a treia obţinută de Oltchim în actuala ediţie a competiţiei. Cele două puncte obţinute duminică seară au parafat calificarea vâlcencelor în etapa următoare a celei mai importante competiţii intercluburi din Europa. De asemenea, victoria Oltchimului a coincis şi cu aniversarea a 31 de ani în funcţia preşedinte al grupării vâlcene pentru Ioan Gavrilescu!



După ce în primele două meciuri, contra Itxako şi Zvezda, Oltchim ne-a lăsat impresia că nu are de cine să se încurce în această grupă a Champions League, aseară lucrurile au evoluat cu mult mai greu decât se aşteptau cei două mii de fani veniţi în tribunele arenei "Traian". După un rapid 4-1 concretizat pe tabelă, după primele minute de joc, Palinger a pus bariera în faţa mingilor aruncate spre poarta Gyorului şi meciul s-a echilibrat. Astfel, în final,unguroaicele au reuşit să preia conducerea, scor 11-10, şi chiar să urce diferenţa la două goluri, 13-11! A fost nevoie de o intervenţie a Paulei Ungureanu, în minutul 29 şi 35 de secunde, precum şi de un gol al Ionelei Gâlcă pe contraatac pentru ca "galacticele" să intre cu un nesperat egal la cabine.

Ce le-a povestit Radu Voina în acest răstimp rămâne un mister. Cert este că de la vestiare Oltchimul a ieşit cu o cu totul altă faţă şi, indiferent de forma arătată de Palinger şi Brădeanu,  Gyor nu a putut să ţină piept iureşului oltean. A mai fost o sincopă, în mijlocul reprizei, atunci când Gyor a egalat, la 20-20. Apoi totul a fost simplu şi s-a încheiat fericit. Cu o victorie care ne asigură calificarea în etapa următoare a competiţiei. La final, Voina a părut cerebral: "Apărarea a făcut  diferenţa şi schimbările inspirate ale antrenorului în momentele cheie. Rămânem neînvinse şi ăsta e cel mai important lucru. Bine că am câştigat. A fost o partidă foarte grea, deşi toată lumea dădea Gyorul ca perdantă sigură la Vâlcea. S-a arătat încă o dată că nici un meci nu e câştigat dinainte. Am mai făcut un pas spre calificare, dar nu suntem siguri încă de nimic. Mergem să câştigăm şi în Rusia, cu Zvezda Zvenigorod, pentru a ocupa primul loc în grupă".

Clasament:
1. Oltchim    3   3  0  0  84-73   6p
2. Zvezda    3   1  1  1  86-85   3p
3. ETO        3   1   0  2  80-88   2p
4. Itxako     3   0   1  2  77-81   1p

Următoarea etpă, 14 noiembrie:

Zvezda Zvenigorod - Oltchim
SD Itxako - ETO Gyor

×
Subiecte în articol: sport