x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport HANDBAL – CUPE EUROPENE / Debut cu stângul

HANDBAL – CUPE EUROPENE / Debut cu stângul

de Vlad Ionescu    |    10 Feb 2009   •   00:00
HANDBAL – CUPE EUROPENE / Debut cu stângul

Echipa feminină Oltchim Râmnicu Vâlcea a pierdut cu scorul de 23-22 primul meci din grupa principală II a Ligii Campionilor, disputat în deplasare în compania formaţiei muntenegrene Buducnost Podgorica.



Antrenorul campioanei României, croatul Ivica Rimanici, atrăgea atenţia înaintea meciului că Buducnost, care în prima fază a grupelor învinsese pe Hypo Viena (Austria) şi pe FCK Handbold (Danemarca), este o echipă mult schimbată în bine faţă de sezonul trecut, când pierdea categoric ambele partide cu Oltchim (22-35 şi 21-32), disputate tot în Liga Campionilor. Iar temerile sale s-au adeverit, Buducnost impunându-se de data aceasta cu scorul de 23-22, după ce Oltchim a condus cu 13-12 la pauză şi cu 18-16 în minutul 46. Cu această ocazie, în garnitura vâlcencelor a debutat ucraineanca Anastasia Pidpalova, care a reuşit să înscrie un gol, iar portarul Mihaela Smedescu a disputat primul său meci în Liga Campionilor. “Cred că Buducnost este principala favorită a grupei. Celelalte trei echipe se vor bate pentru locul al doilea, care duce şi el în semifinale”, a declarat Ivica Rimanici. În următorul meci, Oltchim va întâlni duminică, pe teren propriu, pe Krim Ljubljana (Slovenia), care a fost învinsă acasă de Gyori ETO KC (Ungaria) cu 35-31.

În prima manşă din optimile de finală  ale Cupei Cupelor, Oţelul Galaţi a pierdut în deplasare, cu 34-29, în faţa formaţiei DVSC Debrecen (Ungaria). Meciul a fost precedat de un moment de reculegere în memoria internaţionalului român Marian Cozma, care a fost ucis cu lovituri de cuţit la Veszprem, iar jucătoarele celor două echipe au purtat banderole negre. Returul va avea loc duminică, la Galaţi. În Cupa EHF, Rulmentul Braşov a terminat la egalitate, 33-33, meciul din deplasare cu Feherep Alcoa (Ungaria). Româncele au condus cu şase goluri, dar au greşit pe final, permiţându-le gazdelor să recupereze diferenţa. Rulmentul rămâne favorită la calificare, având nevoie de o victorie la un gol în returul de sâmbătă, pentru a merge în sferturi. În aceeaşi competiţie, HCM Baia Mare a dispus, pe teren propriu, cu 27-23 de HC Leipzig. Manşa secundă va avea loc duminică.

×
Subiecte în articol: sport