x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport HANDBAL – CUPE EUROPENE / Prima victorie în Ligă

HANDBAL – CUPE EUROPENE / Prima victorie în Ligă

de Vlad Ionescu    |    17 Feb 2009   •   00:00
HANDBAL – CUPE EUROPENE / Prima victorie în Ligă

Cu un nou antrenor pe bancă, în persoana lui Radu Voina, fetele de la Oltchim au învins cu 36-30 pe Krim Ljubljana, obţinând prima victorie în grupa principală II a Ligii Campionilor.



Înlocuirea lui Ivica Rimanici cu selecţionerul Radu Voina, schimbare produsă cu doar două zile înaintea meciului cu campioana Sloveniei, s-a dovedit de bun augur, Oltchim obţinând o victorie clară, după un joc în care a condus în permanenţă. "Contribuţia mea nu există la această victorie, în condiţiile în care nu am făcut decât un antrenament. Am mai spus-o şi le-am spus şi fetelor, nimeni să nu se aştepte ca Oltchim să nu piardă niciodată. Nu există echipă care să câştige toate meciurile", a declarat Radu Voina. Una dintre cele mai bune jucătoare ale Oltchimului, portarul Luminiţa Dinu, care în trecut a câştigat Liga Campionilor chiar cu Krim, este convinsă că Voina va face treabă bună la Vâlcea: "Nu noi l-am schimbat pe Rimanici, decizia a aparţinut conducerii. Voina le cunoaşte pe majoritatea fetelor de la echipa naţională şi nu va avea probleme de acomodare". În următorul meci, Oltchim va întâlni sâmbătă, pe teren propriu, pe Gyori ETO (Ungaria), care a dispus cu 31-27 de Buducnost (Muntenegru).

BAIA MARE, ELIMINATĂ
Tot la feminin, dar în Cupa EHF, HCM Baia Mare a ratat pentru un singur gol calificarea în sferturile de finală, în faţa lui HC Leipzig (Germania). În primul meci, băimărencele câştigaseră cu 27-23, dar au pierdut la Lepzig cu 33-28. La masculin, în Cupa Cupelor, HCM Constanţa a fost învinsă în deplasare de Tatran Preşov (Slovacia), scor 33-25, iar în Challenge Cup, Ştiinţa Bacău s-a impus cu 31-28 pe terenul lui PAOK Salonic (Grecia).

×
Subiecte în articol: sport