x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport HANDBAL FEMININ – LIGA CAMPIONILOR/S-au distrat în Croaţia

HANDBAL FEMININ – LIGA CAMPIONILOR/S-au distrat în Croaţia

de Vlad Ionescu    |    17 Noi 2008   •   00:00

Oltchim Rm. Vâlcea a obţinut o victorie categorică, scor 30-20, pe terenul formaţiei croate Podravka Koprivnica, păstrându-şi primul loc în grupa C a celei mai importante competiţii rezervate echipelor de club.



Meciul de la Koprivnica a stat sub semnul echilibrului doar în prima parte, gazdele plecând la cabine cu un avantaj minim, 14-13. După pauză, jocul s-a schimbat cu 180 de grade, pe teren existând, practic, o singură echipă, Oltchim. Oana Manea, Narcisa Lecuşanu şi Ramona Maier au marcat din toate poziţiile, Luminiţa Dinu a ferecat poarta, iar croatele au rămas fără reacţie, nereuşind vreme de 13 minute să înscrie măcar o dată. Pentru formaţia vâlceană au punctat Maier (7 goluri), Manea (6), Lecuşanu (6), Szucs (4), Ardean (2), Luca (2), Meiroşu (2) şi Puşcaşu (1).

SPIRIT DE ÎNVINGĂTOARE
"Am arătat ca o adevărată echipă. Chiar dacă au fost unele greşeli în prima repriză, în cea secundă ne-am concentrat foarte mult şi am arătat adevărata noastră valoare. Am demonstrat că înfrângerea de la Togliatti a fost doar un accident", a declarat după meci portarul Luminiţa Dinu. "A fost un meci mai dificil decât ne aşteptam. Am fost mai bune decât gazdele, am intrat pe teren cu spirit de învingătoare. Întreaga echipă a luptat, dar astăzi ne-a ajutat foarte mult şi poarta", a spus şi Adina Meiroşu. La rândul său, antrenorul croatelor, Zdravko Zvonko, a recunoscut că Oltchim a fost echipa mai bună. "Astăzi Vâlcea ne-a surprins din toate punctele de vedere. În repriza a doua Oltchim a prestat un joc foarte bine tacticizat şi nouă ne-a fost foarte greu să ne ridicăm la nivelul lor". În clasamentul grupei, Oltchim conduce cu 4 puncte, urmată de Larvik (Norvegia), Lada Togliatti (Rusia) şi de Podravka, toate cu câte 2 puncte. Meciul Larvik – Lada s-a disputat aseară. Competiţia se întrerupe până la începutul anului viitor, din cauza Campionatului European din luna decembrie, şi se va relua la 4 ianuarie, când Oltchim va juca acasă cu Lada.


Steaua a pierdut

În penultimul meci din grupa E a Ligii Campionilor, Steaua a pierdut aseară , la Buzău, scor 28-29 (15-14), în faţa spaniolilor de la Portland San Antonio. Pentru a prinde unul dintre primele două locuri steliştii trebuie să obţină măcar o remiză pe terenul echipei ruse Cehovski Medvedi, în ultima etapă. HCM Constanţa a învins, pe teren propriu, cu 21-18, pe ABC Braga (Portugalia), în prima manşă din turul 3 al Cupei Cupelor. În Challenge Cup, UCM Reşiţa, deţinătoarea trofeului, a învins acasă pe HRK Karlovac (Croaţia), cu 31-25, iar Ştiinţa Bacău a dispus, în deplasare, scor 39-33, de Gammadue Secchia (Italia).

×
Subiecte în articol: sport