x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Handbal - Sortii ne-au fost potrivnici

Handbal - Sortii ne-au fost potrivnici

28 Feb 2007   •   00:00
Handbal - Sortii ne-au fost potrivnici

Cele cinci echipe feminine romanesti calificate in sferturile de finala ale cupelor europene nu au avut prea mult noroc la tragerea la sorti de ieri, de la Viena.

In Cupa Cupelor, Oltchim Rm. Valcea va da piept cu Podravka Koprivnica (Croatia), o fosta castigatoare a Ligii Campionilor, in 1996, si finalista anul trecut in Cupa EHF. Fetele noastre, care alcatuiesc una dintre cele mai bune echipe ale lumii, pornesc insa cu prima sansa, mai ales ca adversarul nu mai are anvergura de acum un deceniu, cand la Podravka straluceau romancele Mariana Tarca si Valentina Cozma. "La acest nivel nu mai conteaza cu cine cadem. Poate fi un usor avantaj ca jucam returul acasa", a comentat antrenorul Gheorghe Tadici.

GHINION. In Cupa EHF, Rulmentul Brasov a fost lipsita de sansa, adversara sa, Zvezda Zvenigorod, confundandu-se cu nationala Rusiei. "Ne-ar fi placut sa le intalnim in turul urmator, insa nici de data aceasta nu am avut noroc. Vom incerca sa fortam calificarea, dar va fi foarte greu", a spus antrenoarea Mariana Tarca. Rulmentul nu va putea conta in "dubla" cu Zvezda pe doua dintre jucatoarele de baza, Elena Avadanii si Cosmina Damian, ambele operate la ligamentele incrucisate.

HAZARD. Sferturile de finala in Challenge Cup ne propun o confruntare suta la suta romaneasca, intre "U" Jolidon Cluj si Tomis Constanta, primul joc urmand sa aiba loc in orasul de la poalele Feleacului. In aceeasi competitie, debutanta HCM Roman va avea un adversary dificil, Cercle Dijon (Franta), la care evolueaza doua jucaoare din tara noastra, Elena Napar si Ana Maria Stecz.

PROGRAM
Cupa Cupelor
  • Podravka Koprivnica - Oltchim Rm. Valcea
    Cupa EHF
  • Rulmentul Brasov - Zvezda Zvenigorod
    Challenge Cup
  • "U" Jolidon Cluj - Tomis Constanta
  • HCM Roman - Cercle Dijon Bourgogne

    Meciurile tur se vor disputa in zilele de 17/18 martie, iar returul o saptamana mai tarziu.
  • ×
    Subiecte în articol: sport