x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport HANDBAL / Speranţe europene

HANDBAL / Speranţe europene

de Vlad Ionescu    |    02 Dec 2008   •   00:00
HANDBAL / Speranţe europene

Cea de-a 8-a ediţie a Campionatului European feminin de handbal începe azi, în Macedonia. Printre cele 16 echipe participante se află şi cea a României care va debuta mâine, în compania Ungariei.



Tricolorele au ajuns ieri la Skopje, oraşul care va găzdui meciurile din grupa C ale echipei noastre, după-amiază având programat un prim antrenament în Sala “Boris Trajkovski”. Absentă de la ediţia precedentă, fapt care a făcut ca la tragerea la sorţi România să fie repartizată în ultima urnă valorică, echipa noastră are parte de adversari puternici, grupa anunţându-se extrem de dificilă pentru Luminiţa Dinu, Valentina Elisei, Ramona Maier şi colegele lor. Mâine, în primul meci, ele vor juca împotriva Ungariei (ora 19:15), vineri vor înfrunta Franţa (19:15), iar duminică vor întâlni Danemarca (21:15), toate partidele urmând să fie transmise de TVR 2. Chiar dacă rezultatele obţinute de echipa naţională în această toamnă nu au fost din cele mai bune, iar din lotul pe care se bazează antrenorul Radu Voina lipsesc mai multe jucătoare importante, FR de Handbal a stabilit drept obiectiv o clasare pe unul din primele cinci locuri. Casele internaţionale de pariuri cotează şi ele România cu a doua şansă la câştigarea titlului european, după Norvegia, campioana olimpică, dar înaintea Rusiei, deţinătoarea titlului mondial. Înaintea CE, România a terminat pe primul loc la Trofeul Carpaţi, disputat la Cluj, unde a învins Croaţia, Ucraina şi Germania, iar în drum spre Macedonia a jucat două meciuri amicale cu Serbia, unul pierdut (32-34) şi altul câştigat (31-29).


Campionatul European

Grupa A
Franţa
Ungaria
Danemarca
România
Grupa B
Norvegia
Portugalia
Spania
Ucraina
Grupa C
Rusia
Suedia
Austria
Belarus
Grupa D
Germania
Croaţia
Macedonia
Serbia

În faza a doua vor fi alcătuite două grupe principale, în care se vor califica primele trei clasate din grupele preliminare. Echipele din grupele A şi B vor alcătui grupa principală I, iar cele din grupele C şi D vor forma grupa principală II. Meciurile se dispută în zilele de 9, 10 şi 11 decembrie. Semifinalele vor avea loc la 13 decembrie, iar finalele o zi mai târziu.

×
Subiecte în articol: sport grupa