x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport HANDBAL - Steaua, pe viaţă şi pe moarte

HANDBAL - Steaua, pe viaţă şi pe moarte

de Vlad Ionescu    |    15 Noi 2008   •   00:00

Echipele româneşti susţin, azi şi mâine, meciuri importante în cupele europene. Între ele se află şi reprezentantele noastre în Liga Campionilor.



Prezentă pentru prima oară în grupele Ligii, Steaua întâlneşte mâine (ora 19:00, în direct la Sport.ro), pe Portland San Antonio (Spania), o victorie a militarilor echivalând cu calificarea, în premieră pentru handbalul nostru masculin, în grupele principale ale competiţiei.

După patru etape, militarii sunt lideri în grupa E cu 6 puncte, fiind urmaţi de Portland şi de Cehovskie Medvedi (Rusia) cu 4 puncte, ultima fiind Cimos Koper (Slovenia) cu 2 puncte. Steaua a pierdut jocul tur cu Portland, scor 38-30, după care a obţinut numai victorii, astfel că locul al treilea, care asigură calificarea în Cupa Cupelor, este asigurat. "Va fi un meci pe viaţă şi pe moarte. Sunt român, dar voi face orice ca să câştigăm", a declarat fostul portar al naţionalei României, Alexandru Buligan, care e antrenor secund la Portland. În grupa C a competiţiei similare feminine, Oltchim are un meci dificil azi (ora 17:00, Sport.ro), în deplasare, cu Podravka Koprivnica (Croaţia), echipa Paulei Ungureanu, unul dintre portarii naţionalei. "Sunt îngrijorat de starea Oanei Manea şi a Elenei Avădănii, însă sper că vor putea juca", a spus antrenorul Ivica Rimanic. În Cupa Cupelor, HCM Constanţa joacă mâine, pe teren propriu, cu ABC Braga (Portugalia). În Challenge Cup, azi sunt programate meciurile UCM Reşiţa – HRK Karlovac (Croaţia), de la ora 19:00, în direct la Sport.ro, şi Gammadue Secchia (Italia) – Ştiinţa Bacău, iar mâine, partida Bologna United (Italia) – CSM Suceava).

×
Subiecte în articol: sport