x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport HIBERNIANS - DINAMO 0-4 / Debut cu adversari molcomi

HIBERNIANS - DINAMO 0-4 / Debut cu adversari molcomi

de Vicentiu Neagoe    |    15 Iul 2006   •   00:00
HIBERNIANS  -  DINAMO 0-4 / Debut cu adversari molcomi

Dinamo a invins categoric in Malta, scor 4-0, o echipa care doar in prima repriza a parut ca-i poate pune probleme. In repriza a doua cainii s-au dezlantuit nelasandu-le nici o sansa amatorilor maltezi.

Temerile lui Cristi Borcea, care la plecarea spre arhipelagul maltez spunea ca se teme de Hibernians, Dinamo avand cateva precedente nefaste, nu s-au adeverit. Alb-rosii au deschis repede scorul, dar apoi au luat piciorul dupa acceleratie, permitandu-le fotbalis- tilor adversi sa atace periculos, dar fara rezultat pe tabela de marcaj.

DECISIV. In repriza a doua, antrenorul Mircea Rednic l-a introdus in teren pe Ionel Ganea, care s-a dovedit un servant perfect pentru golgeterul Niculescu. In minutele 58 si 59 "Ganezul" a centrat de pe partea dreapta iar "Clau-gol" a indeplinit o simpla formalitate impingand mingea in poarta si ducand scorul la 3-0. Golul patru a consemnat si o dubla premiera pentru fundasul de 19 ani, Radu Stefan, care a dat primul sau gol la primul meci oficial la Dinamo.

CAPITAN. Autorul primului gol, Ionel Danciulescu a fost numit capitanul echipei de catre antrenorul "cainilor rosii" Mircea Rednic. El a dezvaluit ca echipa este multumita de rezultat, insa adversarii au fost unii de duzina, care loveau mai tot timpul. "Cam artagosi, loveau, se agatau de fiecare balon, dar valoarea si-a spus pana la urma cuvantul si am castigat.

Suntem mult mai buni ca ei si suntem foarte multumiti de rezultatul final", a declarat Ionel Danciulescu. Referitor la o eventuala plecare a lui Claudiu Niculescu in China, capitanul alb-rosilor a spus ca nu stie de o asemenea varianta. "Am citit si eu ca ar putea pleca. Culmea e ca nu stiu nimic, dar cel mai interesant este ca nici el nu stie de asa ceva. Sper sa jucam impreuna si anul viitor. Daca isi va gasi ceva care sa ii convina, ii urez succes."

CONCURENTA
"Este concurenta mare pe posturi la Dinamo. La mine toti vor juca, indiferent de numele fiecaruia. Faptul ca am inceput partida fara Ganea si Stanici a fost un mesaj din partea mea la adresa tuturor jucatorilor care vor sa imbrace tricoul alb-rosu"
Mircea Rednic
antrenor Dinamo
DORINTA
"Important este ca am pasit cu dreptul. Avem nevoie de un sezon bun pe toate planurile pentru a spala rusinea din returul campionatului trecut. Am avut o prima repriza mai slaba dar dupa pauza s-a vazut cine e seful. Le-am dat cate am avut nevoie"
Ionel Danciulescu
capitan Dinamo
MULTUMIRE
"Este imbucurator ca inca de la inceput s-a vazut mana de profesionist a lui Rednic. Intr-un timp foarte scurt a reusit sa schimbe atmosfera din vestiar, care incepe sa se vada si pe teren. Sunt constient ca mai e de lucru, dar inceputul de drum e bun"
Vasile Turcu
actionar Dinamo
ANTRENAMENT
"Ma bucur ca am debutat cu o victorie concludenta in deplasare. Am intalnit o echipa ambitioasa dar cu slabe carente spectaculare. In turul urmator din Cupa UEFA, adversarul va fi mult mai valoros. Meciul retur cu Hibernians va fi doar unul de antrenament"
Cristi Pulhac
fundas Dinamo

GANEA, SERVANT DE CALIBRU
Introdus in teren in minutul 46, atacantul Ionel Ganea, venit in aceasta vara de la Wolwerhampton, a tinut sa arate ca si la 34 de ani poate juca ca in trecut. In afara faptului ca a pasat decisiv de doua ori, acesta a driblat, s-a zbatut in permanenta, incercand sa-i arate lui Rednic ca nu-i convine statutul de rezerva. Unul dintre actionarii lui Dinamo, Vasile Turcu, l-a remarcat si el pe Ganea. "Este un jucator de valoare, care nu si-a spus inca ultimul cuvant. Asteptam foarte multe de la el, mai ales in campionatul care bate la usa. Mi-a placut cum a jucat in Malta", a comentat Turcu.
×
Subiecte în articol: sport dinamo