x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport HIPISM - Noul hipodrom va fi la Dor Mărunt

HIPISM - Noul hipodrom va fi la Dor Mărunt

de Madalina Corbeanu    |    10 Noi 2008   •   00:00
HIPISM - Noul hipodrom va fi la Dor Mărunt

Viitorul hipodrom va fi construit cel mai probabil la Dor Mărunt, în judeţul Călăraşi, preferat în detrimentul a două localităţi din jurul Bucureştiului, Baloteşti şi Glina.



Directorul general al Romsilva, Dorel Oros, a declarat ieri că localitatea Baloteşti, în care se dorea iniţial construirea hipodromului, a pierdut cursa, deoarece regia pe care o conduce nu deţine nici un teren în nordul Capitalei. "Din cele trei locaţii analizate pentru construcţia unui hipodrom cât mai aproape de Bucureşti – Baloteşti, Glina şi Dor Mărunt – cred că ultima variantă va fi cea aleasă, mai ales că aici Romsilva deţine terenuri de 140 de hectare, dar şi o herghelie", a precizat Oros, precizând că proiectul vizează construcţia unui adevărat complex turistic lângă hipodrom, cu case de pariuri, terenuri de tenis şi golf, un hotel, dar şi un mall. "Romsilva nu poate intra singură într-un astfel de proiect de zeci de milioane de euro, dar poate încheia parteneriate în condiţiile în care noi aducem terenul şi caii. Suntem încrezători în realizarea lui, pentru că atât municipalitatea, cât şi premierul au reacţionat pozitiv la acest proiect", a mai adăugat directorul general al Romsilva.

Oros a precizat însă că o investiţie atât de mare nu poate fi făcută până când nu va fi clarificată situaţia cailor de rasă aflaţi în administrarea Romsilva. "Săptămâna viitoare vom discuta la Ministerul Agriculturii viitorul hergheliilor din subordinea Romsilva. Trebuie să fim siguri dacă această activitate va rămâne definitiv la Romsilva şi fondul genetic va fi sprijinit financiar din bugetul de stat. Numai în aceste condiţii vom putea demara investiţii serioase în acest sector. În momentul de faţă, în România, calul nu este pus suficient în valoare. Dacă va exista hipodrom vor exista şi concursuri, iar valoarea cailor va creşte şi de 100 de ori. În prezent, în România un cal identic costă de 100 de ori mai puţin decât în Spania", a spus Oros. La ora actuală, singurele capitale din Europa care nu au hipodromuri sunt Tirana şi Bucureşti.

×
Subiecte în articol: sport romsilva