x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Hizo, mantaua de ploaie a Rapidului

Hizo, mantaua de ploaie a Rapidului

16 Apr 2004   •   00:00

Dupa meciul pierdut la Craiova, Dan Petrescu a demisionat de la Rapid. Locul sau a fost luat de Viorel Hizo, ajuns la al treilea mandat in Giulesti. El a fost adus la recomandarea patronului George Copos.

Infrangerea de la Craiova, scor 3-1, l-a determinat pe Dan Petrescu sa-si prezinte demisia, desi presedintele Ioan Becali anuntase ca nu se pune problema inlocuirii tehnicianului cel putin pana la finalul acestui campionat.

OPINIE. Boss-ul rapidist a asemuit plecarea „Bursucului" de la Rapid cu o infrangere. „Din pacate, el a facut o imprundenta. A mers in vestiar si i-a anuntat pe jucatori ca demisioneaza, dupa care m-a sunat pe mine. Daca ar fi vorbit mai intai cu mine, acum poate ca era in continuare la Rapid. A fost o greseala fatala din partea lui. Acum nu-mi ramane decat sa-i accept demisia. Probabil ca el a ales sa plece acum de teama sa nu fie fluierat de un stadion intreg la meciul cu Farul", a declarat Ioan Becali.

CURAT. Dan Petrescu a recunoscut ca mandatul sau la Rapid a reprezentat un esec. „Am luat aceasta decizie pentru binele echipei si al jucatorilor. Eu sunt principalul vinovat pentru rezultatele proaste ale echipei din acest retur. Nu am ce sa regret din aceasta experienta la Rapid. Am incercat sa aduc aici dorinta mea de victorie, dar din pacate acest lucru nu s-a putut. Am venit la Rapid cinstit si am plecat la fel de curat. Intr-o zi sper sa ma intorc din nou la aceasta echipa", au fost ultimele cuvinte ale „Bursucului" in calitate de rapidist.

URMAS. Succesorul lui Dan Petrescu pe banca Rapidului va fi Viorel Hizo, care ultima oara a pregatit pe Ceahlaul, formatia de care s-a despartit dupa etapa a 16-a. „Daca Hizo nu ne va aduce participarea in cupele europene, sper sa ne aduca macar linistea de care avem nevoie. El are un contract pana in vara, dar care poate fi prelungit cu inca un an. Evident ca daca va lua titlul, angajamentul sau va fi prelungit automat. Oricum, mai jos de unde suntem si mai slab decat am jucat in meciul cu Craiova nu putem fi, indiferent de numele antrenorului. Hizo are de ridicat valoarea si moralul acestor jucatori si oricat ar fi de maestru, daca n-are noroc tot degeaba", a spus Becali. Numirea lui Hizo nu i-a apartinut insa presedintelui rapidist, ci patronului George Copos, care i l-a impus lui Becali pe „Dulau", considerat mantaua de vreme rea a Rapidului, acesta ajungand la al treilea mandat pe banca tehnica a formatiei din Giulesti.

Becali recunoaste ca a gresit

Dupa ce Dan Petrescu si-a anuntat oficial demisia de la Rapid, presedintele Ioan Becali (foto) a recunoscut ca a facut si cateva miscari gresite de cand a preluat conducerea clubului de sub Podul Grant. „Am fost prea entuziasmat de aceasta generatie de antrenori, dar ei mai trebuie sa capete experienta. Pentru demisia lui Dan Petrescu nu exista un vinovat anume. Despartirea de el se datoreaza intregului club Rapid, de la primul pana la ultimul om care este angajat aici", a spus Becali. Fostul impresar a anuntat ca dupa rezultatele din ultima perioada se gandeste sa intarzie cu plata salariilor catre jucatori. „Ma uit la Craiova si FC National si observ ca in ciuda faptului ca jucatorii nu si-au primit salariile de mult timp sunt cele mai in forma echipe din acest retur. Ma gandesc sa aplic si eu acelasi tratament la Rapid, ca poate jucam mai bine", a comentat presedintele Rapidului.

„Bursucul" este afectat

Dan Petrescu (foto) si-a anuntat ieri demisia intr-o conferinta de presa organizata la baza ProRapid. „Bursucul" a venit in fata ziaristilor cu un discurs dinainte scris, refuzand sa raspunda celorlalte intrebari venite de la cei prezenti in sala de mese, acolo unde a avut loc intalnirea cu jurnalistii. Dan Petrescu a refuzat sa faca alte comentarii asupra perioadei petrecute la Rapid, motivand ca deocamdata se afla sub un impuls nervos.

Dragomir: „Petrescu a cedat de nervi"

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, considera ca Dan Petrescu a demisionat pentru ca a fost slab de nervi. „Il inteleg pe Dan Petrescu. Nu a vrut sa se imbolnaveasca de nervi. E greu sa lucrezi sub presiune. Eu, daca eram in locul lui Dan Petrescu, nu cedam. Asteptam, pentru ca pana in vara puteam sa am o sansa extraordinara. Putea sa castige toate jocurile. Fotbalul e ciudat. Eu am incredere mare in Dan Petrescu", a spus Dragomir. „Corleone", care s-a delectat pe seama dedicatiilor facute rapidistilor de catre Mircea Rednic la finalul meciului de la Craiova, este de parere ca actuale editie de campioant este cea mai disputata din ultimii 100 de ani.

Sorin Anghel


„Este o decizie grea si dureroasa, dar care trebuia luata, deoarece cred ca sunt principalul vinovat ca echipa nu are rezultate, iar clubul nu are nici o vina. Nu am fost influentat de nimeni in aceasta decizie"
Dan Petrescu

×
Subiecte în articol: sport rapid becali petrescu dan