x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Huliganii englezi au turbat iar: Moartea le-a fluturat steagul pe Upton Park! (Video)

Huliganii englezi au turbat iar: Moartea le-a fluturat steagul pe Upton Park! (Video)

de Ovidiu Ciutescu    |    26 Aug 2009   •   00:00
Huliganii englezi au turbat iar: Moartea le-a fluturat steagul pe Upton Park! (Video)
Sursa foto: /Reuters

Meciul disputat aseară între West Ham United şi Millwall în Carling Cup a readus în faţa oamenilor adevărata faţă a huliganului englez. 1000 de poliţişti s-au chinuit să facă faţă luptelor de stradă care s-au produs, cele mai grave din ultimii 80 de ani din fotbalul englez şi cele mai violente de la incidentul "Heysel" din 1985.



Carămizi, sticle şi scaune au zburat din tribune pe terenul de joc la meciul dintre West Ham şi Millwall, câştigat după prelungiri cu 3-1 de către West Ham. Mai mult, doi fani au fost înjunghiaţi în tribune! În tot acest timp, în afara stadionului Iadul era la el acasă. 1000 de poliţişti au devenit eroi, încercând să facă faţă războiului de stradă purtat la intrarea în Upton Park din Londra. Totul a pornit, a crezut iniţial Poliţia, de la câţiva suporteri care au vrut să intre în arenă deşi nu aveau bilet pentru meci. Aburii alcoolului au luat loc imediat raţiunii şi iureşul a cuprins stadionul. Mai multe maşini au fost instantaneu incendiate, un pub devastat iar trotuarele au rămas fără borduri. În interior, celebrii hooligans au făcut ca jucătorii să se refugieze de trei ori la vestiare după ce aceştia au invadat suprafaţa de joc! "A fost un adevărat carnagiu, suporterii voiau să se omoare între ei", a povestit un martor care a văzut cum un suporter a fost lovit cu o cărămidă în moalele capului!

PRECEDENT. Recunoscuţi pentru calmul de care dau dovadă în interiorul arenei de fotbal, hooligans nu s-au mai abţinut şi de această dată. 29 mai 1985 le-a revenit oamenilor pe retina ochilor la fel de viu şi de groaznic ca în momentele acelei finale de groază, disputată pe "Heysel" între Liverpool şi Juventus. 39 de morţi şi 600 de răniţi a fost bilanţul dezastrului provocat de huliganii din Albion! Pe pământ britanic, arată Poliţia, nebunia de aseară a fost cea mai teribilă grozăvie petrecută în ultimii 80 de ani. Reprezentanţii forţelor de ordine spun că bătălia purtată pe cele două fronturi - pe stradă şi în stadion - a fost plănuită şi organizată în cele mai mici detalii. Poliţia a reuşit să aresteze doar 10 persoane în urma dramaticelor evenimente produse în capitala Angliei!









×