x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Hungaroring, cel mai lent circuit din Formula 1

Hungaroring, cel mai lent circuit din Formula 1

25 Iul 2009   •   00:00

Circuitul de la Hungaroring, construit în anul 1986, este cel mai lent circuit din Campionatul mondial de Formula 1. Pista aflată la 30 km de centrul capitalei Ungariei, Budapesta, este gazda celui de-al 10-lea Mare Premiu al actualei ediţii a CM şi este comparat cu o pistă uriaşă de karting, în care pilotajul are un rol mai important decât în alte părţi.



Caracteristicile pistei, plină de curbe, cu o lungime totală de 4.381 metri, sunt date şi de existenţa unui asfalt cu aderenţă mică, mai ales din cauza reliefului înconjurător, câmpie, care permite acumularea de praf. Din aceste motive, actualul campion mondial, britanicul Hamilton, a considerat Hungaroring cel mai exigent circuit pentru piloţi, pentru că 'îi ţine ocupaţi absolut tot timpul', inclusiv prin faptul că linia dreaptă este şi mai scurtă decât în oricare altă parte. Totodat, Alonso observa că este vorba de cel mai lent circuit dintr-un sezon, pentru că 'mereu te afli într-o curbă'. Astfel, maşina trebuie să aibă 'multă stabilitate pe faţă, o tracţiune bună', fiind nevoie să se asigure o aderenţă cât mai adecvată.

În plus, anotimpul în care se dispută Marele Premiu al Ungariei face şi mai dificilă competiţia de aici, temperaturile fiind, în aer, în mod obişnuit de peste 30 grade, situaţie care se va repeta şi duminică, ziua disputării cursei.

×
Subiecte în articol: sport formula ford