x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Iarta-ma!" - Radoi prezinta scuze, Piturca se gandeste

"Iarta-ma!" - Radoi prezinta scuze, Piturca se gandeste

de Ionut Paduraru    |    09 Feb 2006   •   00:00
"Iarta-ma!" - Radoi prezinta scuze, Piturca se gandeste

Mirel Radoi i-a cerut ieri scuze lui Victor Piturca dupa conflictul iscat intre cei doi inaintea meciului cu Olanda din preliminariile CM 2006, in cadrul unei conferinte de presa care a fost si televizata.

Contrar dorintei lui Piturca, capitanul Stelei nu a recunoscut insa ca a plecat din cantonamentul nationalei fara acceptul selectionerului, limitandu-se sa spuna ca regreta incidentul produs. "In relatia antrenor-jucator, niciodata jucatorul nu poate avea dreptate, deci antrenorul are dreptate. Imi pare rau ca am fost intr-o polemica cu antrenorul cu care am lucrat patru ani la Steaua, cu care am impartit bune si rele. Sper ca acest conflict sa se incheie", a spus Radoi, care spera ca va putea sa discute fata in fata cu Piturca, cu ocazia meciului cu Heerenveen: "Ar fi trebuit sa am o discutie privata cu Piturca, nu prin interme- diul presei. Nu am fost influentat de nimeni, daca era asa, faceam acest pas mult mai devreme. Nu m-a influentat negativ cineva, a fost doar orgoliul meu dus la extrem".

EXEMPLU. Prezent la conferinta de presa, Gigi Becali a declarat ca spera ca selectionerul sa accepte scuzele finului sau. "Sper ca declaratiile lui Mirel sa fie pe placul lui Piturca, care mi-a spus ca vrea sa demonstreze ca la echipa nationala e disciplina", a afirmat Becali, contrazicandu-l apoi pe selectioner, care spusese intr-un comunicat ca reprezentativa este doar o "trambulina pentru un transfer extern" pentru Radoi: "Nu e nici o trambulina, pentru ca baiatul nu vrea sa plece in strainatate. Poate peste cinci ani, cand ii expira contractul cu Steaua".

CONVOCARE
"Daca mi-am cerut scuze, nu inseamna neaparat ca voi fi chemat la nationala. Nu am facut asta pentru a reveni la nationala, ci pentru linistea mea sufleteasca, sa ma impac cu antrenorul care m-a adus la Steaua"

TRAMBULINA
"La Steaua am jucat, in sezonul trecut, 12 meciuri in Cupa UEFA. Steaua este deja o rampa de lansare. Poate pentru echipele care nu joaca in cupele europene sa fie o rampa de lansare echipa nationala"
Mirel Radoi

PITURCA SE MAI GANDESTE
Victor Piturca a decis sa nu faca pentru moment nici un comentariu despre cazul Radoi, urmand sa comunice decizia sa dupa ce va analiza declaratiile fotbalistului. "Pentru moment, selectionerul echipei nationale a Romaniei, Victor Piturca, nu face nici un comentariu referitor la declaratiile lui Mirel Radoi. In zilele imediat urmatoare, selectionerul va analiza declaratiile acestuia si va anunta, printr-un comunicat, decizia pe care o va lua in legatura cu situatia acestuia la echipa nationala a Romaniei", se arata intr-un comunicat al FRF emis ieri. Conform unor surse apropiate selectionerului, acesta a fost insa multumit, asteptand sa revada imagini la jurnalele de stiri ale televiziunilor. Piturca nu l-a mai convocat la nationala pe Radoi dupa ce stelistul a parasit cantonamentul inaintea partidei cu Olanda din preliminariile CM 2006, disputata in iunie 2005. Radoi, care a invocat atunci o accidentare, a sustinut ca a avut acceptul selectionerului pentru a pleca din cantonament, fapt infirmat de Piturca. Dupa conferinta de ieri sunt sanse mari ca Radoi sa fie din nou convocat la echipa nationala.

FAVORITI
Radoi a vorbit si despre dubla confruntare cu Heerenveen din 16-imile Cupei UEFA. "Plecam mai devreme in Olanda, pentru ca nu mai avem unde sa ne antrenam in tara si e pacat sa pierdem ce am acumulat pana acum. Totul este de partea noastra si trebuie sa castigam, vrem sa depasim performanta de anul trecut din Cupa UEFA. Cred ca avem 60% sanse de calificare", a spus Radoi, in timp ce Gigi Becali a fost mult mai optimist, declarand ca sansele Stelei sunt de 90%. Finantatorul a declarat ca se teme de jocuri de culise in retur. "Va fi un retur foarte complex, cu multe necunoscute. Sau cu multe cunoscute, dar nedemonstrate, fara probe", a spus Becali, adaugand insa ca nu vrea sa intre in conflict cu nimeni. Steaua pleaca azi in Olanda.
×
Subiecte în articol: sport rădoi naţională piţurcă