x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Il Luce si Tiriac, actionari

Il Luce si Tiriac, actionari

09 Sep 2004   •   00:00

Chiar daca a refuzat initial transformarea clubului din societate nonprofit in societate pe actiuni (SA), Ministerul de Interne pare a fi cedat in cele din urma.

DANIEL STAN, VICENTIU NEAGOE

Luat la inceput sub forma de gluma, anuntul revenirii lui Gigi Netoiu la Universitatea Craiova s-a dovedit a avea efect dublu. Astfel, se pare ca "vicele" dinamovist a cautat sa sensibilizeze oamenii cu functie de raspundere din MI, care, initial, se opusesera ideii transformarii FC Dinamo in societate pe actiuni. Apoi, "Comandantul" chiar nu ar renunta la ideea cumpararii gruparii din Banie, alaturi de directorul executiv Cristi Borcea, desi mai degraba ar prefera FC Arges.

CACEALMAUA. Declaratiile lui Netoiu si ale lui Cristi Borcea privind eventuala implicare a lor la gruparea din Banie ca actionari au si un iz de diversiune. "Daca Dinel Staicu isi mentine oferta de a vinde echipa, noi, plus alti oameni cu bani, ne vom implica", au anuntat zilele trecute cei doi. Numai ca fanii Universitatii nici nu vor sa auda de asa ceva, insusi Staicu negand, sustinut, mai nou, si de antrenorul Mircea Rednic. "Ramane de vazut ce se va intampla pana la urma", au comentat Netoiu si Borcea, primul mai adaugand: "La cum il cunosc eu pe Dinel, nu ar da inapoi unei astfel de oferte". Sunt vehiculate si cateva nume care ar veni alaturi de cei doi: George Ilinca, Sorin Cartu, Samir Spranceana si firma Becali&Popescu.

PASI MARUNTI. Primul pas al "cainilor" a fost facut prin emiterea pe piata a titlurilor de credit. Urmatorul va fi cotarea FC Dinamo la Bursa. Intre cei doi pasi, inevitabil, FC Dinamo va deveni SA, acest lucru intentionandu-se a se petrece la inceputul lunii viitoare ori, cel mai tarziu, in iarna. Chiar presedintele Nicolae Badea a confirmat acest aspect. Dupa cum ne-a declarat un oficial al "cainilor", pe lista viitorilor actionari exista nume grele, precum actualul presedinte al COR, Ion Tiriac, Mircea Lucescu, antrenor la Sahtior Donetk, fostul international Florin Raducioiu, ministrul Turismului, Dan Matei Agathon, fratii Ioan si Victor Becali sau chiar artistul si cantautorul Stefan Banica jr.

TRANSFER

Dorit de Ioan Andone, fostul sau antrenor de la Sportul, Gigel Bucur ar putea ajunge la Dinamo. Micutul atacant este dorit in conditiile iminentei despartiri din iarna de Ionel Danciulescu, iar tranzactia are sanse de reusita, avand in vedere prietenia dintre presedintele "studentilor", Vasile Siman, si Gigi Netoiu. Pe lista de achizitii a "cainilor" se mai afla clujeanul Radu Marginean, "bancarii" Gigel Coman si McKain.

COALITIE

Vestea posibilei cedari a echipei de catre Dinel Staicu cuplului Netoiu - Borcea a inflamat si mai mult spiritele la Craiova. Astfel, presa locala a infierat revenirea "Comandantului", avand in vedere precedentul mandat de doi ani, intre 2000 si 2002. De asemenea, Mircea Rednic a declarat ca este prieten cu acesta, dar, din respect pentru suporteri, nu poate accepta asta si va demisiona. Celalalt posibil cumparator, Adrian Mititelu, sta in umbra, insa este vazut de fani drept singura persoana pe care ar accepta-o ca patron daca Staicu va vinde echipa.

Borcea: "As investi si la Poli AEK!"

Directorul executiv, Cristi Borcea, sustine inca posibilitatea implicarii la Craiova si, mai mult, nu ar refuza nici o eventuala propunere de la "Poli" AEK Timisoara.

  • Jurnalul National: Domnule Borcea, cat este adevar si cat cacealma in toata poveste cu Universitatea?

    Cristi Borcea: Ce am spus ramane. De ce nu as face-o? Mai ales ca, daca va fi, oamenii care vor veni sunt de buna-credinta.

  • Dar sunteti perceput ca un dinamovist convins.

    Haideti sa nu mai insistam. Momentan nu exista o oferta concreta si discutam degeaba.

  • Craiova este dusmanul de moarte al dinamovistilor. Daca si "Poli" Timisoara, alt dusman, v-ar face aceeasi oferta?

    (rade) Poate as cumpara actiuni si acolo.

  • Se spune ca nu este decat o inscenare, pentru urgentarea transformarii lui FC Dinamo in SA...

    S-a mai vorbit de acest lucru. In ziua de astazi este un lucru profitabil. Dar asteptam o decizie finala din partea factorilor de raspundere.

    Netoiu: "Nu plec de la Dinamo"

    Gigi Netoiu a insistat tot timpul in privinta transformarii FC Dinamo in societate pe actiuni. Ideea lui pare ca a prins contur, urmand a fi pusa in practica in scurt timp.

  • Jurnalul National: Domnule Netoiu, vad ca insistati in privinta revenirii la Craiova, desi nu sunteti dorit de nimeni acolo?

    Gigi Netoiu: Este treaba lor. Eu nu am facut decat o oferta unei propuneri a domnului Staicu.

  • Ce ne puteti spune despre ideea care v-a apartinut, de a transforma clubul in societate pe actiuni?

    Eu am mai spus-o de multe ori. Nu se poate in fotbalul din ziua de azi fara societate pe actiuni. Daca se va intampla asta, garantez ca Dinamo va avea cel mai mare buget din tara.

  • Este adevarat ca nume precum Mircea Lucescu, Ion Tiriac, Ioan si Victor Becali doresc sa investeasca la Dinamo?

    Toti sunt dinamovisti si mi s-ar parea normal. Dar vor mai fi si altii, din toate domeniile, oameni care vor cumpara actiuni la viitoarea societate.
  • ×
    Subiecte în articol: sport dinamo borcea netoiu