x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport In Ghencea se văd grupele

In Ghencea se văd grupele

de Mihai Igirosanu    |    04 Aug 2007   •   00:00
In Ghencea se văd grupele
Sursa foto: JEAN-PIERRE CLATOT/

In Liga Campionilor, Dinamo a dat peste Lazio Roma, iar Steaua va intălni, cel mai probabil, echipa bielorusă BATE Borisov.

Cele patru echipe romăneşti şi-au aflat ieri adversarele din cupele europene. In Liga Campionilor, Dinamo a dat peste Lazio Roma, iar Steaua va intălni, cel mai probabil, echipa bielorusă BATE Borisov. In Cupa UEFA, Oţelul Galaţi va da piept cu Lokomotiv Sofia, iar CFR Cluj - cu ciprioţii de la Anorthosis Famagusta.

Favorită la tragerea la sorţi desfăşurată in Elveţia, la Nyon, Steaua are un adversar extrem de accesibil şi este foarte aproape de a doua prezenţă consecutivă in grupele Ligii Campionilor. In mod normal, rivala roş-albaştrilor va fi campioana Belarusului, Bate Borisov, care in turul 2 preliminar s-a impus cu 3-1 pe terenul islandezilor de la Hafnarfjordur. In schimb, aflată in urna outsiderilor, Dinamo işi va disputa pătrunderea in grupe cu italienii de la Lazio Roma.

MULŢUMIRE. Managerul sportiv al Stelei, Adrian Ilie, s-a arătat extrem de incăntat de rezultatul sortegiului. "Este bine, turul trei preliminar este accesibil doar pentru Steaua. Dacă am avut noroc? Steaua este cap de serie pentru că are valoare şi a demonstrat acest lucru in Europa. A adunat atăţia ani puncte pentru fotbalul romănesc. Steaua este favorită. Nu se putea mai bine", a spus Ilie, aflat la Nyon impreună cu preşedintele Consiliului de Administraţie, Valeriu Argăseală. La plecarea spre Elveţia, Argăseală a declarat: "Bate... BATE Borisov. Cu ei am vrea să cădem!". După tragere, preşedintele stelist a spus: "Sunt mulţumit. Pentru echipa care va juca impotriva Stelei ar trebui să fie o performanţă că va ajunge in turul trei preliminar".

CONTRADICŢII. După ce a aflat că Lazio va fi adversara trupei lui Mircea Rednic, directorul executiv al lui Dinamo, Cristian Borcea, s-a arătat, surprinzător, optimist. "Am zis incă de acum două luni că vom cădea cu Lazio. Cu siguranţă trecem de ei. Din păcate, Moţi este accidentat şi ne dă bătăi de cap, dar sunt increzător. Sper ca şi Dinamo şi Steaua să se califice şi să avem anul acesta două echipe in grupele Ligii Campionilor." Acţionarul Vasile Turcu a părut mult mai ponderat. "Trebuie să ne concentrăm, pentru că uneori buturuga mică răstoarnă carul mare. Noi trebuie să ne facem datoria pe teren şi să sperăm. Avem 10%-15% şanse de calificare. Sper ca jucătorii să ne facă o surpriză, dar va fi foarte greu."

CUPA UEFA. Despre "dubla" cu Anorthosis, din turul 2 preliminar al Cupei UEFA, preşedintele CFR, Iuliu Mureşan, a spus: "Andone cunoaşte bine fotbalul din Cipru, cunoaşte jocul şi jucătorii şi cred că acest lucru constituie un mare avantaj. Avem 80% şanse de calificare". La răndul său, inaintea confruntărilor cu Lokomotiv Sofia, antrenorul Oţelului, Petre Grigoraş, a declarat: "Fotbalul bulgar nu e superior celui romănesc, aşa că am in-credere in şansele noastre, care in acest moment cred că sunt de 50%".

Lazio, in umbra "granzilor"

Deşi are un nume important in fotbalul european, adversara dinamoviştilor traversează de căţiva ani o perioadă de criză financiară şi lipsă de performanţă. In ultima ediţie, Lazio a avut un sezon mai reuşit, incheind Serie A pe locul 3, in urma celor două forţe din Milano, Inter şi AC Milan, dar inaintea marii rivale din capitala Italiei, AS Roma. In ultimul meci amical, echipa pregătită de Delio Rossi (foto, aplaudănd) a pierdut cu 2-1 in faţa lui Arsenal Londra, unicul gol fiind marcat de macedoneanul Goran Pandev. Lazio nu s-a mişcat grozav in ultima perioadă de transferări, iar in lipsa unor surprize de ultim moment ar putea ataca meciurile cu Dinamo şi cele din Serie A cu următorul "11" de bază: Ballotta - Scaloni, Siviglia, Cribari, Zauri - Mudingayi, Ledesma, Mauri, Mutarelli - Rocchi, Pandev. Lazio nu a mai intălnit niciodată o echipă romănească in vreo competiţie europeană, iar suporterii săi, "Irriducibilli", sunt recunoscuţi pentru fanatism.

Bate Borisov, o necunoscută

Fondat in 1973, campioana en-titre a Belarusului, BATE Borisov a adunat nouă meciuri. Işi dispută partidele de acasă pe micuţul stadion Municipal (5.500 de locuri). Echipa de bază pe care mizează antrenorul Ihar Kriuşenko arată astfel: Fedorovici - Kaguş, Radzkov, Filipenko, Kazanţev - Lihtarovici, Yermakovici, Kriveţ, Stasevici - Blizniuk, Rodionov. In primul tur preliminar, BATE a trecut de APOEL Nicosia (0-2 şi 3-0, după prelungiri).

Liga Campionilor

Turul III preliminar:

Bate Borisov (Belarus) sau Hafnarfjordur (Islanda)(in tur 3-1) - STEAUA

Levski (Bulgaria)/ Tampere United (Finlanda) (0-1)/ - Rosenborg (Norvegia)/ Astana

(Kazahstan) (3-1)

Spartak Moscova (Rusia) - Celtic Glasgow (Scoţia)

Werder Bremen (Germania) - Dinamo Zagreb (Croaţia)/ Domzale (Slovenia) (2-1)

Salzburg (Austria)/ Ventpsils (Letonia) (3-0) - Şahtior (Ucraina)/ Pyunik Erevan (Armenia) (2-0)

Ajax (Olanda) - Slavia Praga (Cehia)/Zilina (Slovacia) (0-0)

Valencia (Spania) - Elfsborg(Suedia)/Debrecen (Ungaria) (1-0)

Sarajevo (Bosnia)/Genk (Belgia) (2-1) - Dinamo Kiev (Ucraina)

Fenerbahce (Turcia) - Anderlecht (Belgia)

Zeta (Muntenegru)/ Glasgow Rangers (Scoţia) (0-2) - Levadia (Estonia)/ Steaua Roşie Belgrad (Serbia) (0-1)

Toulouse (Franţa) - Liverpool (Anglia)

Benfica Lisabona (Portugalia) - Beitar Ierusalim (Israel)/ FC Copenhaga (Danemarca) (0-1)

Lazio (Italia) - DINAMO

Sparta Praga (Cehia) - Arsenal (Anglia)

FC Zurich (Elveţia) - Şeriff Tiraspol (Moldova)/Beşiktaş (Turcia) (0-1)

FC Sevilla (Spania) - AEK Atena (Grecia)

Cupa UEFA

Turul II preliminar:

OŢELUL - Lokomotiv Sofia (Bulgaria)

CFR CLUJ - Anorthosis Famagusta (Cipru)

Meciurile tur vor avea loc la 16 august, in vreme ce retururile sunt programate la 30 august.

Cine sunt Anorthosis şi Lokomotiv

Adversara clujenilor, Anorthosis Famagusta, a incheiat pe locul 3 in ultima ediţie a campionatului cipriot. Antrenor este fostul mare internaţional gruzin Temuri Keţbaia. Intre anii 1990 şi 1992, Anorthosis a fost antrenată de Anghel Iordănescu. Vedetele echipei sunt polonezul Sosin, bulgarul Deianov şi grecul Frussos. Bulgarii de la Lokomotiv Sofia, antrenaţi de Stefan Grozdanov, echipă pe care o va infrunta Oţelul, a ocupat locul 3 in ultimul sezon şi are in lot şapte jucători de altă naţionalitate decăt cea bulgară.

×
Subiecte în articol: sport steaua dinamo bate lazio preliminar