x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Inca un meci hotarit la masa verde: Otelul - FC Vaslui 0-3!!!

Inca un meci hotarit la masa verde: Otelul - FC Vaslui 0-3!!!

06 Mai 2008   •   00:00

Comisia de Apel din cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a hotărit ca echipa Oţelul Galaţi să piardă meciul cu FC Vaslui, de pe teren propriu, din etapa a 23-a, cu scorul de 0-3, rezultatul înregistrat pe teren fiind de 1-1.



Comisia de Apel din cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a hotărit ca echipa Oţelul Galaţi să piardă meciul cu FC Vaslui, de pe teren propriu, din etapa a 23-a, cu scorul de 0-3, rezultatul înregistrat pe teren fiind de 1-1.
"În baza articolului 145, lit. b, din RD (Regulamentul Disciplinar), se admite apelul echipei SC Sporting Club Vaslui, se desfiinţează hotărârea primei instanţe şi, pronunţându-se pe fond, se admite contestaţia clubului vasluian. Pe baza articolului 65.3, lit. a, din ROAF, raportat la articolul 83, pct 10, din RD, se sancţionează echipa FC Oţelul Galaţi cu forfait (pierderea meciului cu 3-0) în cazul jocului din etapa a 23-a a campionatului Ligii I, ediţia 2007-2008, de pe teren propriu, disputat în compania formaţiei SC Sporting Club Vaslui şi încheiat pe terenul de joc cu scorul de 1-1. Cu drept de recurs la CAF, în termen de 5 zile de la comunicarea deciziei", se arată pe site-ul oficial al FRF.
Comisia de Disciplină a FRF îl sancţionase la 5 martie pe Janos Szekely cu două etape şi 3.000 de lei penalitate financiară pentru pentru injurii şi comportament nesportiv la adresa arbitrilor la finalul partidei Oţelul Galaţi - Rapid (scor 0-1), din cadrul etapei 2 a Ligii I. De asemenea, în urma acelui meci, Gabriel Paraschiv a fost suspendat două etape şi amendat cu 3.000 de lei pentru eliminarea de pe teren pentru două cartonaşe galbene.
Nemulţumiţi de aceste sancţiuni, gălăţenii au făcut apel. La 13 martie, Comisia de Apel a admis în parte memoriul clubului Oţelul Galaţi, reducând suspendările celor doi fotbalişti de la două etape la una. Însă preşedintele FRF, Mircea Sandu, a intervenit şi a solicitat Comisiei de Apel a FRF rejudecarea cazurilor celor doi jucători, deoarece, în opinia sa, a fost luată o decizie neregulamentară, fiind înjumătăţită o pedeapsă de două etape, dar preşedintele comisiei, Mugur Filipescu, a refuzat şi a demisionat. Potrivit articolului 93, punctul 2, litera C din Regulamentul Disciplinar, se poate introduce un apel, "cu excepţia cazului în care sancţiunea pronunţată este o suspendare de până la 2 meciuri sau o lună inclusiv".
 Ţinind cont de această situaţie, Oţelul i-a folosit pe cei doi jucători în partida cu FC Vaslui, din etapa a 23-a, adică a doua etapă după meciul cu Rapid. Finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a contestat dreptul de joc al celor doi gălăţeni, considerind că aceştia erau în stare de suspendare.
 Dacă decizia Comisiei de Apel va fi păstrată şi de Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF), ar fi al doilea rezultat decis la masa verde în acest campionat, după partida Rapid - Steaua.În urma acestui rezultat, important pentru stabilirea reprezentantei României în Cupa UEFA-Intertoto, FC Vaslui a trecut pe locul şapte (care asigură participarea în Intertoto), cu 47 de puncte, având cu două puncte mai mult decât Oţelul, înaintea ultimei etape a Ligii I.
"N-am cuvinte. Nu e normal aşa ceva, din contră, e complet anormală, nedreaptă şi aberantă decizia. Când am folosit acei jucători am făcut-o în urma deciziei Comisiei de Apel. Dacă a fost sau nu incorectă decizia de atunci a Comisiei de Apel, deşi eu zic că a fost corectă, nu mai era treaba noastră. Noi am fost perfect regulamentari la acel meci, am prezentat atunci la meci carnetele de legitimare a jucătorilor respectivi. Bineînţeles că vom face apel la CAF sau poate chiar la TAS, pentru că începem să nu mai avem încredere în comisiile noastre. Fotbalul a ajuns să se joace pe la comisii. Nu e normal ca obiectivul nostru, Cupa UEFA Intertoto, să fie ratat din cauza comisiilor", a spus Marius Stan, presedintele Otelului.

×
Subiecte în articol: sport apel vaslui