x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Începe revoluţia la Real Madrid

Începe revoluţia la Real Madrid

de Theodora Şutiu    |    07 Mar 2019   •   12:02
Începe revoluţia la Real Madrid
Sursa foto: Real Madrid

Câştigătoarea ultimelor cinci ediţii din Liga Campionilor, Real Madrid, a fost eliminată din optimile competiţiei continentale după ce a pierdut meciul retur cu Ajax, de pe Santiago Bernabeu, cu 1-4, după ce în tur se impusese cu 2-1, şi traversează o criză fără precedent. Presa internaţională scrie că managerul clubului spaniol, Florentino Perez, este pregătit să înceapă „curăţenia”.

Numit în noiembrie 2018 pe banca lui Real Madrid, Santiago Solari, 47 de ani, nu va mai continua și în sezonul viitor ca tehnician al echipei. Potrivit jurnaliştilor spanioli de la AS, singurul rol pe care îl mai are argentinianul în prezent este asigurarea unui loc pentru UEFA Champions League în sezonul viitor.

Şefii Realului lucrează deja la pregătirea noului sezon şi au ales şi o listă de înlocuitori: Massimiliano Allegri, Jose Mourinho, Mauricio Pochettino și Zinedine Zidane.

Lista neagră de jucători

În afară de Solari, din sezonul viitor ar urma să plece mai multe nume grele, printre care Gareth Bale, Marcelo şi Isco. Spaniolii de la AS au explicat şi de ce aceşti jucători au soarta pecetluită: „Cel mai afectat de această situație va fi Bale. Clubul s-a săturat de atitudinea lui, departe de cea pe care ar trebui să o aibă un lider. Lui Isco nu i-a dat prea multe șanse Solari, însă și acesta a fost criticat pentru atitudinea sa. În loc să încerce să repare situația, Isco l-a înfruntat pe antrenor, iar comportamentul lui i-a deranjat pe șefii Realului”, au scris spaniolii.

Marcelo nu are probleme de comportament, dar situaţia lui este incertă: „Deși nu a avut niciun gest urât și nu a spus nimic deranjant, viitorul lui Marcelo e în aer. Situația lui nu se justifică. Dacă va continua ca rezervă, clubul și el vor trebui să găsească o soluție”, au mai scris spaniolii de la AS.

Pe lista fotbaliştilor care ar urma să plece se mai află Mariano, Vallejo și Brahim Diaz.

În afara celor menționați mai sus, sursa citată anunță că și alți fotbaliști s-ar putea despărți de Real Madrid în vară: Mariano, Vallejo și Brahim Diaz.

"Primul nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor. El nu a fost nici măcar rezervă cu Ajax, deși era singura variantă pentru înlocuirea lui Benzema. Nici Lopetegui, nici Solari nu au avut încredere în el și va fi îndepărtat.

Cazurile lui Vallejo și Brahim sunt diferite. Există încredere în amândoi. Lui Vallejo i se va căuta o destinație unde să aibă continuitate. Și în cazul lui Brahim se va căuta o soluție. Prima variantă (n.r. de împrumut) a fost refuzată de jucător, însă acesta s-ar putea răzgândi, deoarece rolul său în echipă în acest moment este mai degrabă limitat.", mai scriu cei de la AS.

O reconstrucție implică întotdeauna și măsuri neașteptate, iar una dintre ele ar fi și renunțarea la Toni Kroos. Germanul a fost mult sub nivelul său în ultimele luni. Mai are timp să reacționeze, însă poziția sa nu mai este de neatins.

De asemenea, viitorul antrenor va lua decizia finală și în cazul altor jucători, care nu s-au impus, dar nici nu sunt responsabili pentru eșec: Odriozola, Nacho, Ceballos, Valverde și Lucas Vazquez.

×