x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Inedit - Iubirea dinamovista ia altitudine

Inedit - Iubirea dinamovista ia altitudine

de Madalina Corbeanu    |    16 Apr 2006   •   00:00
Inedit - Iubirea dinamovista ia altitudine

In vreme ce echipa sa de suflet se zbate intr-o mediocritate acuta, un suporter al "cainilor" a reusit performanta de a-si purta dragostea pentru Dinamo si nedespartitul fular alb-rosu pe cele mai inalte si mai renumite culmi montane ale continentului.

Ludovic Vieru este iesean si are doua mari pasiuni: Dinamo si alpinismul. Incepand cu 1999, cel alintat "Ludo" strabate varfurile cele mai greu accesibile din Europa, satisfacandu-si marele hobby. Gratie pasiunii sale, fularul "cainilor" sau drapelul national troneaza pe cele mai renumite piscuri ale "Batranului Continent".

ELBRUS. Expeditia la care suporterul dinamovist tine cel mai mult este cea de pe varful cel mai inalt al Europei geopolitice, Elbrus Vest (5.642 metri) din Caucaz. "A fost cea mai grea experienta. Mai ales din cauza situatiei tensionate din zona Caucazului, unde la o luna de la trecerea mea prin orasul Nalchik au avut loc atacuri sangeroase ale separatistilor ceceni impotriva obiectivelor militare rusesti. Am avut parte si de «surprizele» pe care ti le rezerva fostul bloc sovietic, fiind deposedat de bani de catre politistii ucraineni si, mai ales de cei din autoproclamata republica transnistreana. Apoi a fost vorba de obstacolele pe care ti le pune in cale natura in muntii inalti: zapada,viscol, temperaturi de - 30 grade Celsius. Am suferit si din cauza resurselor financiare limitate si, ca de fiecare data, proprii. Dar la 31.08.2005, la ora locala 10:50, din prima incercare, am reusit sa duc fularul cu «cainii» acolo unde zeii au decis sa-l inlantuiasca pe Prometeu", a povestit Ludovic.

DOVADA. Performantele lui Ludovic Vieru (foto) sunt atestate de certificatul (foto jos) primit pentru escaladarea piscului caucazian

MONT BLANC. In 2002, ieseanul a izbutit sa cucereasca celebrul Mont Blanc, situat in Alpii francezi, la 4.810 metri, cel mai inalt varf din Europa geografica. "Sper ca aceasta proba de devotament fata de culorile clubului pe care consider ca am dat-o eu sa le demonstreze tuturor celor care inca nu au inteles, conducatorii si unii jucatori, faptul ca numele Dinamo inseamna mult mai mult decat interesele fiecaruia", s-a destainuit suporterul dinamovist. El a urcat, in intervalul 1999-2005, pe varfurile Moldoveanu (2.544 m, cel mai inalt din Romania), Rysy (Muntii Tatra, 2.499 m, cel mai inalt din Polonia), Gerlachovski (Muntii Tatra, 2.655 m, cel mai inalt din Carpati), Musala (Muntii Rila, Bulgaria, 2.925, cel mai inalt din Peninsula Balcanica), Aiguille du Midi (Alpii francezi, 3.842 m).

"Sunt Ludovic din Iasi si doresc sa aduc la cunostinta tuturor «cainilor» ca am indeplinit misiunea pe care mi-am impus-o, aceea de a duce fularul echipei noastre iubite pe cel mai inalt varf al Europei, Elbrus Vest, aflat la 5.642 de metri, in Caucaz
Ludovic Vieru
suporter dinamovist
×
Subiecte în articol: sport inalt