x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

de Jurnalul National    |    24 Dec 2007   •   00:00
TOP. Fostul fotbalist Zinedine Zidane a fost devansat de fostul tenisman Yannick Noah, in prezent căntăreţ, in topul personalităţilor preferate de francezi, realizat de săptămănalul Journal de Dimanche, in urma unui sondaj efectuat prin intermediul institutului Ifop. Locul al treilea este ocupat de actriţa de comedie Mimie Mathy. Primul politician este preşedintele Nicolas Sarkozy, aflat pe locul 32.


OLANDA. Indisponibil in ultima perioadă din cauza unei intervenţii chirurgicale la peretele abdominal, mijlocaşul Lucian Sănmărtean a evoluat 23 de minute in meciul pe care FC Utrecht l-a pierdut in deplasare, scor 1-4, cu PSV Eindhoven, in etapa a 16-a a campionatului Olandei. In clasament conduce PSV cu 33 de puncte, Utrecht aflăndu-se pe locul 9 cu 24 de puncte.


ANGLIA. Portarul naţionalei Olandei, Edwin van der Sar, şi-a prelungit cu un an contractul cu Manchester United, care expira la finalul sezonului 2007-2008. "Suntem fericiţi, pentru că experienţa sa a fost de mare ajutor clubului. El este numărul unu in acest moment şi are şansa să rămănă aşa şi in sezonul următor", a declarat managerul Alex Ferguson. In vărstă de 37 de ani, Van der Sar anunţase iniţial că ar putea să se retragă la finalul acestui sezon.


VOLEI. Toate cele trei echipe feminine romăneşti participante in Challenge Cup au obţinut calificarea in optimile de finală ale competiţiei. Unic Piatra Neamţ a invins in ambele meciuri pe Lichtenvoorde (Olanda), scor 3-1 şi 3-1, Ştiinţa Bacău a eliminat pe VFM Franches-Montagnes (Elveţia) cu 3-1 şi 3-0, iar Dinamo a trecut de Schaffhausen (Elveţia) cu 3-0 şi 1-3. In optimi se vor disputa următoarele partide: Unic - Kazan (Rusia), Dinamo - Mogilev (Belarus) şi Ştiinţa - Maribor (Slovenia).


SCOŢIA. Atacantul Marius Niculae a fost integralist la Inverness, in meciul pe care aceasta l-a căştigat cu scorul de 3-2, in deplasare, in faţa lui Heart of Midlothian, in etapa a 18-a a campionatului scoţian. Romănul a obţinut in minutul 53 penalty-ul din care echipa sa a inscris golul de 2-0. Inverness ocupă locul 6 in clasament, cu 25 de puncte.


HANDBAL. Jucătoarea de handbal Cristina Neagu, de la Rulmentul Braşov, a fost aleasă cea mai bună sportivă a judeţului Braşov, de către Direcţia de Tineret şi Sport. In vărstă de 19 ani, Cristina Neagu a fost mezina lotului Romăniei la CM din Franţa, la care elevele lui Gheorghe Tadici au ocupat locul patru.


TENIS. Italienii Potito Starace şi Daniele Bracciali au fost suspendaţi de Asociaţia Jucătorilor Profesionişti, incepănd cu 1 ianuarie, pe o perioadă de şase săptămăni, respectiv trei luni, deoarece au pariat pe meciuri de tenis. Comisia anticorupţie din cadrul ATP a decis ca Starace să plătească o amendă de 30.000 de dolari, iar Bracciali una de 20.000 de dolari. "Sancţiunile sunt prea mari faţă de neregulile comise. Nici unul dintre ei nu a pariat pe propriile meciuri", a declarat purtătorul de cuvănt al federaţiei italiene, in timp ce Bracciali a spus: "Suntem miei de sacrificiu. Nu cred că numai noi, italienii, am făcut pariuri. Regulamentele ATP sunt interpretabile".


BOX. Pugilistul romăn Sorin "Pantera" Tănăsie a fost invins de belgianul de origine italiană Carmello Balone, prin KO tehnic in repriza a opta, in meciul pentru titlul de campion european la categoria cocoş, versiunea EBU, disputat in localitatea La Louviere (Belgia). Tănăsie, care este deţinătorul centurii continentale in versiunea EBU-EU, a suferit prima infrăngere din carieră, el avănd pănă acum 14 victorii şi un meci nul.


ANCHETÃ.... Fotbalistul brazilian Kaka , căştigător al Balonului de Aur, şi atletul Ecuadorian Jefferson Perez, campion mondial la marş, au fost desemnaţi cei doi sportivi ai anului in America Latină şi Caraibe, conform unui sondaj al agenţiei cubaneze Prensa Latina. La feminin a căştigat jucătoarea de golf mexicană Lorena Ochoa, iar naţionala de volei a Braziliei a fost aleasă echipa anului.

×
Subiecte în articol: sport