x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

31 Mai 2008   •   00:00

Bozovici:”România nu trebuie subestimată”

 

Mijlocaşul rapidist Vladimir Bozovici, convocat în naţionala Muntenegrului pentru meciul de azi cu România, este de părere că echipa antr

Bozovici:”România nu trebuie subestimată”

 

Mijlocaşul rapidist Vladimir Bozovici, convocat în naţionala Muntenegrului pentru meciul de azi cu România, este de părere că echipa antrenată de Victor Piţurcă poate face surpriza la CE: “România este considerată cu a patra şansă în grupa de la Euro, se vorbeşte că e outsider, dar orice e posibil. Toată lumea îşi aminteşte de generaţia lui Răducioiu, Hagi, Petrescu sau Dumitrescu. România nu trebuie subestimată”.

 

 

 

Operaţie reuşită la Bologna pentru Ovidiu Petre

 

 

După ce a ratat participarea la Euro, mijlocaşul Ovidiu Petre a fost operat joi la Bologna: “Mă simt bine şi mă pregătesc să încep recuperarea. Gîndul meu este să mă fac bine, nu mai contează că nu pot merge la turneul final. O să le ţin pumnii băieţilor de la distanţă”.

 

 

FRANŢA. Mijlocaşul Lassana Diarra a declarat ieri că va aborda meciul cu România la fel ca acelea cu Italia şi Olanda. “România este o echipă cu jucători buni. Nu ştiu dacă voi avea ocazia să joc în acest meci, dar dacă voi fi folosit voi evolua ca şi cum aş avea în faţă Italia sau Olanda. Va trebui să fim foarte atenţi la români, deoarece la un turneu final nu-ţi poţi permite să subestimezi vreun adversar. Personal mă simt bine şi dacă antrenorul va apela la mine voi răspunde prezent. Oricum, secretul pentru a avea succes deplin la o asemenea competiţie este ca toţi jucătorii care intră pe teren să fie determinaţi la maximum”, a afirmat Diarra.

 

 

SPANIA. Selecţionerul iberic Luis Aragones a afirmat ieri că reprezentativa României poate fi una dintre suprizele de la Campionatul European din Austria şi Elveţia, conform site-ului oficial al UEFA. “Orice echipă poate cîştiga Euro, dar Germania, Italia şi Franţa sînt cele mai periculoase adversare ale Spaniei. Apoi Grecia, România şi Portugalia pot fi surprizele acestui turneu final. Grecia este campioana en titre, România are o echipă foarte bună, iar Portugalia are un mare potenţial. Este foarte greu să faci o ordine între cele 16 participante, majoritatea sînt echipe foarte apropiate ca valoare, cu două-trei excepţii care sînt peste medie”, a explicat Aragones.

 

 

STATISTICĂ. Reprezentativa Italiei este echipa cu cea mai ridicată medie de vîrstă de la Campionatul European din Austria şi Elveţia. Cei 23 de jucători italieni au o medie de vîrstă de 29,5 ani, ei fiind urmaţi de fotbaliştii suedezi, cu o medie de 29,3 ani. La polul opus, reprezentativa cea mai tînără este Rusia, cu 26,2 ani, urmată de Elveţia, cu 26,3 ani. Cel mai tînăr jucător de la turneul final este elveţianul Eren Derdiyok, care va împlini 20 de ani la 12 iunie, iar cel mai vîrstnic – austriacul Ivica Vastici, în vîrstă de 38 de ani. Campionatul Germaniei dă cei mai mulţi fotbalişti (58), fiind urmat de Premier League (44).


 

 

DECES. Dan Petrescu, antrenorul echipei Unirea Urziceni, trece prin momente foarte grele, după ce tatăl său, Laurenţiu Petrescu, a încetat din viaţă ieri dimineaţă, la vîrsta de 79 de ani. Conducerea clubului şi suporterii au transmis familiei sincere condoleanţe.

 

 

BASCHET. Echipa masculină CSU Ploieşti a învins cu scorul de 94-90 pe “U” Mobitelco Cluj, în cel de-al 5-lea meci al finalei Diviziei A. Ploieştenii conduc cu scorul de 3-2 la general şi mai au nevoie de o singură victorie pentru a-şi păstra titlul pe care l-au cîştigat în ultimii patru ani. Următorul joc se va disputa luni, la Cluj.

 

 

HANDBAL. Naţionala masculină a României a terminat la egalitate, 29-29, meciul amical disputat la Bratislava în compania Slovaciei. Golgeterul a fost Valentin Ghionea, autor a 7 goluri. Echipa noastră se pregăteşte pentru dubla întîlnire cu Muntenegru, din barajul de calificare la CM 2009, ale cărei jocuri vor avea loc la 8 şi 14 iunie.

 

 

AVIAŢIE. Astăzi, de la ora 11:00, Aerodromul de la Clinceni, aflat pe şoseaua Alexandriei, la 15 kilometri de Bucureşti, lîngă Comuna Cornetu, găzduieşte un miting aviatic prilejuit de Ziua Internaţională a Copilului. Echipa de acrobaţie aeriană Hawks of Romania va efectua evoluţii solo, cu formaţii de două şi de patru avioane. Fanii vor mai putea urmării acrobaţii cu planoare şi paraşutişti, elicoptere, aeronave ultrauşoare şi baloane private. Intrarea publicului este liberă.

 

 

AMICALE. Echipa de fotbal a Irlandei a învins cu scorul de 1-0 naţionala Columbiei, într-un meci amical disputat la Londra. Unicul gol al partidei a fost înscris de Robbie Keane, în minutul 2. Portarul stelist Robinson Zapata a fost titular în echipa columbiană şi a rămas pe teren pînă la finalul jocului. Columbia va întîlni marţi, la Paris, reprezentativa Franţei, adversara României la Euro 2008. Într-un alt meci, la Duisburg, Turcia a dispus de Finlanda cu 2-0, prin golurile marcate de Tuncay Şanli şi Semih Senturk. Echipa Turciei este şi ea calificată la Euro 2008.

 

 

TENIS. În turul doi al probei masculine de simplu din cadrul turneului de la Roland Garros, Victor Hănescu a fost învins cu scorul de 6-4, 6-3, 6-7, 7-6 de francezul Florent Serra. Pe tabloul feminin, Sorana Cîrstea nu a reuşit nici ea să acceadă în turul 3, fiind întrecută cu un categoric 6-0, 6-0 de Victoria Azarenka (Belarus). La dublu feminin, Edina Gallovits şi Monica Niculescu s-au calificat în turul secund, după victoria cu 6-2, 6-1, obţinută în faţa cuplului Maria Salerni/ Selima Far (Argentina/ Tunisia). În schimb, Raluca Olaru şi Arantxa Parra Santoja (Spania), au pierdut cu 6-3, 6-2 meciul cu Maria Koriţeva/ Vladimira Uhlirova (Rusia/ Cehia), scor 6-3, 6-2.

 

×
Subiecte în articol: sport romania echipa