x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

22 Feb 2007   •   00:00
Ilie Nastase, premiu pentru ntreaga cariera
Fostul mare sportiv Ilie Nastase (foto) va primi luni, 26 februarie, trofeul „Campioni de legenda", n cadrul unei festivitati organizate de Fundatia „Casa Campionilor" si Federatia RomAna de Tenis. La ceremonie va lua parte si presedintele RomAniei, Traian Basescu.

HANDBAL. In derby-ul Ligii Nationale la handbal masculin, Steaua a invins pe Dinamo, scor 34-27, intr-un meci disputat fara spectatori, in Sala Floreasca. Partida a fost reprogramata dupa incidentele din 3 februarie, intre suporterii celor doua echipe, ulterior FRF luand decizia ca jocul sa se dispute cu usile inchise. Intr-un alt meci, HCM Constanta - Poli Timisoara 37-31, si constantenii sunt foarte aproape de a-si pastra titlul de campioana.
Clasament: 1. HCM 33p, 2. Steaua 28p, 3. Dinamo 27p. Mai urmeaza alte doua derbyuri: Steaua - HCM Constanta si HCM - Dinamo.

FARUL. Gruparea constanteana a ajuns la un acord cu atacantul lui CFR Cluj, Cosmin Tilinca, acesta urmand sa evolueze sub comanda lui Basarab Panduru pana la finalul sezonului. Tilinca, dorit si de FC Arges, a fost deocamdata imprumutat la Constanta, cu posibilitatea unui transfer definitiv in vara. Alaturi de Tilinca, ieri a facut primul antrenament la Farul si brazilianul Gerlem William Almeida, care a evoluat ultima oara in Portugalia, la Estoril.

JIUL. Conducatorii clubului din Petrosani au anuntat ieri ca vor face apel la decizia Comisiei pentru Statutul Jucatorului, care l-a declarat liber de contract pe portarul Catalin Multescu. In schimb, jucatorul spune ca se va decide in cateva zile la ce formatie va evolua in continuare. "Astept un raspuns din Turcia si, daca totul este favorabil, voi juca acolo. In Romania, prima optiune o are Ceahlaul Piatra Neamt, singura formatie unde as dori sa joc. Cei de la Jiul pot face apel unde vor ei, pentru ca nu au cum sa castige. In loc sa ma cedeze la Piatra Neamt contra unei sume de bani, acum m-au cedat gratis", a afirmat Multescu.

FURT. O haltera de dimensiuni olimpice, cu care s-au antrenat multi atleti hunedoreni, a fost furata de hotii de fier vechi. Haltera fusese adusa la sala de forta din Complexul Sportiv "Michael Klein" in urma cu peste 35 de ani, special pentru antrenamentul atletilor care se pregatesc pentru probele de sprint si sarituri. "Haltera este deosebita, deoarece atat bara care cantareste 20 de kilograme, cat si greutatile sunt omologate la standarde olimpice si nu au nici macar un gram in plus sau in minus. Din cate stiu, era singura haltera olimpica din judet", a declarat Marieta Ilcu-Raileanu, directorul Directiei pentru Sport a Judetului Hunedoara.

ECHIPA NATIONALA. Aproximativ noua mii de bilete vor fi puse in vanzare de FRF la Piatra Neamt pentru meciul Romania - Luxemburg, programat la 28 martie, in preliminariile Euro-2008. "Capacitatea totala a stadionului nostru este de 10.280 de locuri pe scaune. Zece la suta din totalul acestora vor fi goale, intrucat asa cer regulamentele UEFA. Suntem convinsi ca arena pietreana va fi plina la ora meciului tricolorilor contra Luxemburgului", a declarat Iulian Boghian, directorul de marketing la Ceahlaul. Pretul biletelor va fi anuntat cu aproximativ doua saptamani inaintea partidei.

RUGBY. Tara noastra va organiza pentru prima data o competitie patronata de International Rugby Board, IRB Nations Cup, care se va desfasura la Bucuresti in perioada 5-16 iunie. La turneul care va avea loc pe Stadionul Tineretului vor participa Romania, Argentina A, Italia A, Emerging Sprinboks, Georgia si Namibia.
×
Subiecte în articol: sport