x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

03 Feb 2007   •   00:00
Ruptura van Basten - van Nistelrooy
Atacantul olandez Ruud van Nistelrooy nu va juca impotriva Romaniei la 24 martie. Dupa ce s-a deplasat special in Spania pentru a-l convinge pe jucator sa revina la nationala batavilor, selectionerul Marco van Basten a anuntat ieri: "Cazul este inchis definitiv pentru mine, nu mai contez pe Ruud. Este o rusine, mai ales ca am avut cu el o discutie pe care eu am crezut-o cinstita si onesta". Conflictul a izbucnit dupa turneul final al CM din Germania.

Veteranul Alessandro Costacurta se retrage din activitate
In varsta de 40 de ani, "veteranul" Alessandro Costacurta a anuntat ca se retrage la finalul acestui sezon, la implinirea a 20 de ani de la debutul in Serie A. Fotbalistul are 7 titluri de campion al Italiei, 4 trofee ale Ligii Campionilor. A evoluat in nationala Italiei de 59 de ori.

CHELSEA. Roman Abramovici, proprietarul clubului Chelsea, a carui avere este estimata la 11 miliarde de lire sterline, si-a cumparat o casa in Kohlmark, una dintre cele mai luxoase zone ale Vienei. Proprietatea are 5.600 de metri patrati si 30 de camere, pentru care magnatul rus a platit 27 de milioane de euro. Vechiul proprietar achizitionase cladirea cu doi ani in urma, cu doar 18,7 milioane de euro.

HANDBAL. Finala Campionatului Mondial masculin, care are loc in Germania, va opune echipa tarii-gazda si Polonia. In semifinale, Germania a dispus de Franta, cu scorul de 32-31, dupa patru reprize de prelungiri, iar Polonia a intrecut Danemarca, tot dupa patru reprize de prelungiri, cu 36-33.

OLANDA. Marco van Basten, selectionerul reprezentativei Olandei, adversara Romaniei in Grupa G a preliminariilor pentru Euro 2008, a anuntat lotul de jucatori convocati pentru meciul amical cu Rusia, programat la 7 februarie, la Amsterdam. Acestia sunt: Edwin van der Sar, Maarten Stekelenburg - portari; Wilfred Bouma, Giovanni van Bronckhorst, Tim de Cler, Urby Emanuelson, John Heitinga, Kew Jaliens, Jan Kromkamp, Joris Mathijsen - fundasi; Nigel de Jong, Denny Landzaat, David Mendes da Silva, Clarence Seedorf, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart - mijlocasi; Ryan Babel, Klaas Jan Huntelaar, Dirk Kuyt, Jan Vennegoor of Hesselink - atacanti. Romania va intalni Olanda la 24 martie, in deplasare, returul fiind programat la 13 octombrie.

POLONIA. Ministrul polonez al Sporturilor, Tomasz Lipiec, l-a numit pe Marcin Wojcieszak la conducerea Federatiei Poloneze de Fotbal, in locul demisionarului Andrzej Rusko, care fusese acuzat de "lipsa de reactie in fata coruptiei din competitii". Wojcieszak (35 de ani), care este doctor in drept si judecator la Tribunalul de Arbitraj al Comitetului Olimpic Polonez, va conduce federatia pana la alegerile care sunt programate in luna martie.

×
Subiecte în articol: sport