x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info sport

Info sport

03 Mar 2008   •   00:00

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a anunţat că va propune Comitetului Executiv excluderea din Regulamentul Disciplinar a articolului privind depunctarea echipelor pentru declaraţiile jignitoare ale oficialilor.

Naşu’ se dă de partea preşedinţilor

 

 

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a anunţat că va propune Comitetului Executiv excluderea din Regulamentul Disciplinar a articolului privind depunctarea echipelor pentru declaraţiile jignitoare ale oficialilor. “Să iei munca unui jucător transformată în puncte, chiar dacă există un conducător mai nervos, mai slobod la gură, mi se pare cam mult. Voi propune creşterea penalităţilor şi excluderea acestui articol greu aplicabil”, a spus Naşu’.

 

 

 

 

Sir Alex Ferguson, dorit la echipa olimpică a Marii Britanii

 

 

Sir Alex Ferguson, antrenorul lui Manchester United, a fost invitat să pregătească echipa olimpică a Marii Britanii pentru JO de la Londra, din 2012. Britanicii nu au mai participat la JO din 1960, din cauza diferendelor dintre federaţiile engleză, scoţiană, galeză şi nord-irlandeză.

 

 

 

 

 

 

Liga I, etapa 21

 

 

Vineri

Ceahlăul – Farul 0-1

Şchiopu (’7 – pen.)

Sâmbătă

Gloria Bistriţa – FC Vaslui 0-0

“U” Cluj – UTA 2-2

Silvăşan (’11, ’50) / Bălţoi (’35),

Amoreirinha (’63)

Dacia Mioveni – Dinamo 1-2

I. Savu (’90+1) / Zicu (’56),

Fl. Bratu (’81)

Ieri

“U” Craiova – Pandurii 1-0

Fl. Costea (’75)

Gloria Buzău – Poli Iaşi 1-1

Liţu (’5) / Sfârlea (’12)

Oţelul – Rapid 0-1

Boya (’75)

Steaua – CFR Cluj 3-1

Hirschfeld (’26-autogol), D. Moreno (’56), Ov. Petre (’90+1) / Trică (’4)

Azi

20:30 (Kanal D)

Poli Timişoara – FC Unirea

Arbitri: M. Avram – Ad. Vidan,

Ed. Ungureanu

 

 

Clasament

 

 

1. CFR Cluj 37-16 49p

2. Rapid 34-16 44p

3. Steaua 24-13 41p

4. FC Unirea 25-14 39p

5. Dinamo 34-20 38p

6. Poli Timişoara 40-28 38p

7. FC Vaslui 32-20 35p

8. Gloria Bistriţa 24-28 29p

9. Oţelul 29-39 26p

10. Poli Iaşi 23-28 23p

11. “U” Craiova 21-29 23p

12. Gloria Buzău 22-35 23p

13. Farul 12-23 21p

14. Ceahlăul 20-29 20p

15. Dacia Mioveni 19-29 20p

16. UTA 19-27 19p

17. Pandurii 20-31 15p

18. “U” Cluj 25-35 15p

Etapa următoare: Vineri (7 martie): Dacia Mioveni – Gloria Bistriţa (19:00, Telesport), CFR Cluj – Gloria Buzău (20:30, Kanal D); Sâmbătă (8 martie): UTA – Oţelul (15:30, Telesport), Unirea Urziceni – “U” Craiova (18:30, Naţional TV), Pandurii – Steaua (20:45, Antena 1); Duminică (9 martie): Poli Iaşi – Ceahlăul (14:00, TVR 1), FC Vaslui – “U” Cluj (15:30, Telesport), Dinamo – Farul (18:30, Naţional TV), Rapid – Poli Timişoara (20:30, Kanal D).

Etapa următoare: Vineri (7 martie): Dacia Mioveni – Gloria Bistriţa (19:00, Telesport), CFR Cluj – Gloria Buzău (20:30, Kanal D); Sâmbătă (8 martie): UTA – Oţelul (15:30, Telesport), Unirea Urziceni – “U” Craiova (18:30, Naţional TV), Pandurii – Steaua (20:45, Antena 1); Duminică (9 martie): Poli Iaşi – Ceahlăul (14:00, TVR 1), FC Vaslui – “U” Cluj (15:30, Telesport), Dinamo – Farul (18:30, Naţional TV), Rapid – Poli Timişoara (20:30, Kanal D).

 

 

 

 

TIMIŞOARA – UNIREA - Iancu atacă pe Dinamo

 

 

Poli şi Unirea vor încheia runda azi, de la ora 20:30. Marian Iancu a atacat ieri pe Dinamo: “Probabil, Cornel Dinu croşetează acum o nouă carte, «În spatele ierbii suntem noi, Dinamo», cu cuvânt înainte Ionuţ Lupescu şi coperta Cristi Borcea. Asta referitor la felul cum îşi construiesc ei cărarea în Liga 1. Cartea e editată gratis, pe banii lui Turcu”.

 

 

 

 

 

“U” CRAIOVA – PANDURII 1-0 - Victorie în mare suferinţă

 

 

Universitatea s-a impus ieri împotriva celeilalte formaţii olteneşti din Liga 1, Pandurii, craiovenii luând cele trei puncte graţie golului marcat de Florin Costea cu un sfert de oră înainte de final.

 

 

În afara rezultatului, lucrurile au stat însă prost pe teren. Pe o vreme însorită, dar cu un vânt puternic, Universitatea şi Pandurii au făcut o adevărată demonstraţie de antifotbal. Pase greşite, preluări ca din colţul mesei, nici un fel de idee tactică, acestea au cam fost ingredientele partidei care a avut loc pe Stadionul Extensiv din Bănie. La capătul unei prime reprize catastrofale, care a început cu o întârziere de şapte minute, oaspeţii puteau da lovitura chiar în minutul 45, când Bornescu s-a încurcat într-o minge după ce s-a apucat să-l dribleze pe Vasilache, iar ex-rapidistul a trimis peste transversală din faţa porţii goale. În repriza a doua, elevii lui Napoli au stat mai mult în jumătatea adversă, dar calitatea a refuzat să apară în jocul Ştiinţei, lucru perfect explicabil când tricoul purtat cândva de Cârţu, Cămătaru sau Craioveanu a încăput acum, printr-un hazard crud, pe mâna lui Michael Baird. (Dragoş Stoica)

 

 

 

 

 

BISTRIŢA – VASLUI 0-0 - Toată lumea mulţumită

 

Rezultatul de egalitate consemnat la finalul partidei de la Reghin i-a mulţumit pe tehnicienii ambelor echipe. “În a doua repriză am avut ocazia meciului prin Negrean. Nu am atacat însă cu multă claritate, de aceea rezultatul este echitabil. Nu meritam mai mult”, a spus antrenorul ardelenilor, Ioan Ovidiu Sabău. Referitor la faptul că Gloria va disputa toate meciurile din retur la Reghin, deoarece stadionul de la Bistriţa a intrat într-un amplu proces de modernizare, Moţu’ a precizat: “Nu trebuie să ne găsim scuze, pentru că ne-am asumat acest risc. Oricum, terenul de la Bistriţa era impracticabil”. Dorinel Munteanu a fost de părere că starea deplorabilă a gazonului de la Reghin a influenţat rezultatul partidei. “Nu sunt dezamăgit, chiar dacă am vrut să câştigăm. Terenul a contat foarte mult, pentru că atuul echipei mele este posesia mingii”, a declarat tehnicianul moldovenilor. Nu foarte mulţumit de rezultat, finanţatorul vasluienilor, Adrian Porumboiu, a avertizat: “Dacă vom evolua la fel şi în continuare, nu avem nici o şansă de a ne atinge obiectivul”. (Marius Mihalcea)

 

 

 

 

 

“U” CLUJ – UTA 2-2 - Egalul nimănui

 

Clujenii n-au mai repetat cu UTA jocul foarte bun prestat în urmă cu o săptămână, când au învins Rapidul în Giuleşti, dar antrenorul Alpar Meszaroş tot şi-a felicitat jucătorii. “Atât timp cât vor juca cu sufletul, le voi da mâna la finalul fiecărei partide”, a spus Meszaroş, care nu a mai avut cuvinte la fel de bune despre centralul Victor Berbecaru: “Dacă l-ar fi eliminat pe Bălan în minutul 60, soarta meciului ar fi putut fi alta. Ca să nu mai zic de faptul că Goga şi Jovanovic erau plini de vânătăi după meci!”. “Un punct important pentru noi”, a conchis antrenorul UTA, Marin Barbu. (Marius Mihalcea)

 

 

 

 

UCRAINA. Formaţia Şahtior Doneţk, pregătită de Mircea Lucescu, a învins, scor 5-0, pe Ujgorod, într-un meci disputat în etapa a 19-a a campionatului din Ucraina, golurile fiind realizate de Rodriguez, Cijeyski (autogol), Gladjky, Gai şi Duljai. Internaţionalul român Răzvan Raţ nu a fost inclus în lot.

 

 

 

TENIS. Perechea Florin Mergea – Horia Tecău, cap de serie numărul 3, s-a calificat în finala turneului challenger de la Cherbourg (Franţa), după ce a trecut cu 6-3, 6-1 de cuplul francez Olivier Charoin/Clement Reix. Aseară, în finala turneului dotat cu premii în valoare de 42.000 de euro, tenismanii români i-au întâlnit pe Jean-Claude Sharrer/Marcio Teves, cap de serie numărul 2.

 

 

 

GIMNASTICĂ. Flavius Kocszi a ocupat locul 3 în cadrul concursului individual compus al turneului “Tyson American Cup”, desfăşurat în sala Madison Square Garden din New York. Componentul lotului olimpic al României, care se pregăteşte pentru Campionatul European pe echipe din Elveţia, programat între 8 şi 11 mai, a avut un total de 60,850 puncte, fiind devansat de americanul Paulo Hamm şi de rusul Alexander Artemev.

 

 

 

FRANŢA. Împrumutat la Libourne până în vară, internaţionalul român de tineret, Claudiu Keşeru, i-a pus o frână echipei unde este legitimat, FC Nantes, deschizând scorul în disputa directă încheiată la egalitate, 2-2. Keşeru a deschis scorul în minutul 18. El a fost urmărit din tribune de reprezentanţi ai formaţiei spaniole din prima divizie Racing Santander.

 

HANDBAL. Oltchim Râmnicu-Vâlcea a pierdut în deplasare, 27-30, în faţa lui Lada Togliati, într-un meci contând pentru Grupa întâi principală a Ligii Campionilor. Principalele marcatoare ale vâlcencelor au fost Ionela Stanca (8), Steluţa Luca (6) şi Adina Meiroşu (5). În urma acestui insucces, Oltchim şi-a micşorat şansele să mai prindă semifinalele competiţiei, rămânând la jocul rezultatelor. În clasament conduce Gyor, cu 8 puncte, urmată de Lada (4 puncte), Oltchim (3 puncte) şi Nurnberg (1 punct).

 

CHELSEA. Începând din vară, actualul tehnician al “albaştrilor”, Avram Grant, va ocupa funcţia de director sportiv, conform cotidianului Sunday Mirror. Grant a discutat cu oficialii grupării patronate de Roman Abramovici şi a acceptat faptul că, la finele actualului campionat, conducerea clubului va aduce un nou antrenor principal. “Mai mulţi jucători pun întrebări despre Grant, dacă va rămâne, dacă va pleca, majoritatea fiind de părere că nu este capabil să ia decizii importante”, a declarat o sursă a clubului londonez.

 

ANGLIA. La vârsta de 42 de ani şi cu 51 de selecţii în naţionala Angliei, Teddy Sheringham (foto), în prezent la formaţia Colchester, în liga a doua engleză, şi-a anunţat retragerea la finalul actualului sezon. “După o carieră lungă şi prolifică, am decis că acesta va fi ultimul meu sezon”, a declarat fotbalistul care a cucerit Liga Campionilor cu Manchester United, în 1999, marcând un gol în finala cu Bayern München, scor 2-1.

 

 

 

 

Oţelul – Rapid 0-1 - Scandal cu arbitrajul

 

 

 

Rapid a obţinut prima victorie din sezonul de primăvară, 1-0 la Galaţi, meci după care oficialii gazdelor au criticat dur prestaţia arbitrilor. Singurul gol al meciului a fost marcat de camerunezul Boya (foto), în minutul 75, după o pasă a lui Pancu. Gălăţenii au avut apoi doi jucători eliminaţi, pe Brujan (’79) şi pe Paraschiv (’83), dar puteau primi un penalty în minutul 87, când Jula a fost ţinut în careu de Marius Constantin. Giuleştenii au fost salvaţi în al treilea minut de portarul Coman, care a respins in extremis un şut plasat al lui Szekely. Finalul a aprins tribunele, spectatorii au aruncat cu mai multe obiecte în teren şi un jucător al gazdelor neconvocat pentru această partidă, Ramses Gado, a intrat pe gazon pentru a cere socoteală arbitrilor.

 

 

 

ACUZAŢII. Prestaţia brigăzii conduse de Ovidiu Haţegan a fost caracterizată drept “catastrofală” de directorul general al Oţelului, Marius Stan. “Am jucat împotriva a cel puţin 12 adversari, mă refer aici la arbitri. Cataloghez arbitrajul ca fiind catastrofal, dar aştept ca cei din comisiile abilitate să-şi facă treaba. Cred că vor avea de muncă după acest meci”, a spus Stan. “Dacă vom mai avea astfel de arbitraje vom fi fericiţi dacă scăpăm de retrogradare. A fost un meci stricat de arbitri, care ne-au decimat echipa şi pentru acest joc, şi pentru următorul”, a acuzat şi antrenorul Petre Grigoraş. În replică, directorul general al Rapidului, Constantin Zotta, a declarat că deciziile controversate au fost corecte: “Arbitrul a procedat corect şi la eliminări, şi la faza în care gălăţenii au cerut penalty. Am găsit la Galaţi un public violent, nu mă aşteptam la asemenea manifestări”. (Ionuţ Păduraru)

 

×
Subiecte în articol: sport cluj dinamo gloria bistriţa poli pandurii