x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info sport 4 iulie 2007

Info sport 4 iulie 2007

04 Iul 2007   •   00:00

Dani Coman, blocat de Rapid
Clubul spaniol Levante a inaintat o ofertă oficială de 1,5 milioane de euro pentru portarul Rapidului, Dănuţ Coman . Giuleştenii au refuzat, la fel ca şi jucătorul, in pofida faptului că acesta ar fi căştigat in Spania 600.000 de euro pe sezon. In schimb, Coman speră să i se mărească salariul actual, de 110.000 de euro. "Noi incercăm să facem o echipă puternică, ar fi culmea să renunţăm la cel mai bun portar", a declarat directorul sportiv Viorel Moldovan.

Răzvan Lucescu il vrea pe Adrian Iencsi la FC Braşov
După un stagiu de pregătire efectuat la Mamaia, trupa lui Răzvan Lucescu , FC Braşov, a revenit in oraşul de la Poalele Tămpei. Printre jucătorii doriţi de antrenor se numără şi fostul internaţional Adrian Iencsi, liber de contract după un sezon petrecut la Ceahlăul.



ECHIPA NAŢIONALĂ. Partida amicală dintre reprezentativele Romăniei şi Turciei, care va avea loc in ziua de 22 august, la Bucureşti, va fi arbitrată de o brigadă din Germania, avăndu-l la centru pe Markus Merk. Acesta va fi ajutat de asistenţii Matthias Anklam şi Holger Henschel. Arbitrul de rezervă va fi romăn, nominalizarea acestuia nefiind incă făcută. Ultima oară cănd Merk a arbitrat echipa naţională a Romăniei a fost la 24 martie 2007, in meciul din preliminariile pentru EURO 2008 cu Olanda, de la Rotterdam, incheiat la egalitate, 0-0.

FARUL. Echipa constănţeană pleacă astăzi in Austria pentru un al doilea stagiu de pregătire, fără jucătorii Tibor Moldovan, Iulian Apostol şi Bogdan Apostu, care au fost excluşi din lot ieri, pentru atitudine dăunătoare in cadrul formaţiei. "Sunt mulţumit de lot şi, in mare, campania de achiziţii e inchisă. Este posibil insă să mai vină doi-trei jucători. Există concurenţă pe posturi şi acest lucru este benefic. Aş vrea să rămănă şi Todoran (n.r. - dorit de Rapid), insă nu vom face un capăt de ţară in caz contrar", a afirmat antrenorul Constantin Gache.

UEFA. Comitetul Executiv al UEFA a aprobat componenţa diferitelor comisii şi comitete, din care fac parte mai mulţi oficiali ai FRF. Astfel, preşedintele FRF, Mircea Sandu, este membru al Comitetului Executiv, preşedintele Comitetului pentru Fotbal Feminin, preşedintele Comitetului Media şi vicepreşedinte al Comitetului pentru Fotbal. Ionuţ Lupescu este membru al Comisiei de Control şi Disciplină, Adalbert Kassai face parte din Comitetul pentru Fair-Play şi Responsabilitate Socială, iar Daniel Prodan este membru al Comitetului pentru Juniori şi Amatori. In fine, Florin Prunea este membru al Comitetului HatTrick.

BASCHET. Naţionala feminină a Romăniei va juca la turneul de calificare la

JO de la Beijing, dacă işi va atinge obiectivul la Europenele din Italia, programate in septembrie, adică o clasare pe unul din primele 5 locuri. "Pănă acum sistemul de calificare era cu totul altul, dar acum, după ce s-au reintrodus turneele preolimpice, avem şi noi o şansă mare să ajungem la Olimpiadă, pentru prima dată in istorie. Romănia a participat la ultimul turneu de acest fel in 1980, cănd a ratat cu puţin calificarea", a declarat preşedintele FR Baschet, Carmen Tocală .

ATLETISM. Angela Moroşanu a ocupat locul 3 in proba de 400 m garduri din cadrul Grand Prix-ului de la Atena, fiind cronometrată in 54 de secunde şi 40 de sutimi, rezultat care reprezintă un nou record personal. Victoria a revenit australiencei Jana Pittman, cu timpul de 54 de secunde şi 25 de sutimi. La 3.000 m obstacole, Cristina Casandra s-a clasat pe locul 5, cu 9 minute, 35 de secunde şi 70 de sutimi.

COPA AMERICA. Echipele Paraguayului şi Argentinei au obţinut calificarea in sferturile de finală ale "copa america", turneu care se desfăşoară in aceste zile in Venezuela. In etapa a doua a grupei C, Paraguay a invins reprezentativa SUA cu scorul de 3-1, iar Argentina a dispus de Columbia cu 4-2. In clasamentul grupei conduce Paraguay cu 6 puncte, urmată de Argentina tot cu 6 puncte, SUA şi Columbia cu căte 0 puncte. Ultimele partide, Argentina - Paraguay şi SUA - Columbia, vor avea loc vineri.

×
Subiecte în articol: sport