x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Instrucţie cu scoţienii

Instrucţie cu scoţienii

de Ionut Paduraru    |    31 Iul 2009   •   00:00
Instrucţie cu scoţienii
Sursa foto: Mihai Şteţcu/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Cu polonezul Grzelak în postură de dirijor, Steaua şi-a dominat copios adversarii scoţieni şi a reuşit o victorie care lasă puţine semne de întrebare în pri­vinţa calificării în play-off-ul Europa League.



Însufleţiţi de fanii care au umplut stadionul din Ghencea până la refuz, roş-albaştrii au început entuziasmant, dar lipsa de clarviziune în faţa porţii adverse a amânat deschiderea scorului. Presiunea elevilor lui Cristiano Bergodi a dat roade în minutul 31, când căpitanul scoţienilor, Craigan, a deviat balonul în proprie poartă în urma unui corner. Steliştii puteau tranşa partida încă din prima repriză, dar Goian a irosit un penalty obţinut de Surdu ('34). A fost totuşi 2-0 până la pauză, în urma unei faze superbe a roş-albatrilor, finalizată de Nicoliţă ('45). Furia stelistă s-a domolit la începutul reprizei secunde, dar o nouă acţiune excelentă a lui Grzelak s-a terminat cu golul lui Stancu ('60). Pe final, rezervele Bibişkov şi Ochiroşii şi-au aratat şi ele colţii, dar portarul Ruddy a intervenit salvator.

Rezultatul l-a entuziasmat pe patronul Gigi Becali, care nu mai are nici o emoţie în privinţa calificării Stelei în grupele competiţiei. "Am jucat cu foarte mulţi tineri şi aveam emoţii, nu ştiam dacă avem sau nu o echipă competitivă. Bergodi are o mare problemă, a făcut o echipă că nu mai ştie cu cine să joace. Toată echipa fost senzaţională, nu ai pe cine să remarci, toţi mi-au plăcut. Steaua m-a uns pe suflet, jucători tineri, mulţi români, exact ce îi ceream eu lui Lăcătuş pe vremuri şi altora: Arsenal de România. După ce am văzut în seara asta nu mai mi-e frică, pot să dorm liniştit. Asta e Steaua pe care am visat-o eu. Steaua este mult prea bună, Motherwell nu mai are nici o şansă în retur. Nu văd ce echipă ne-ar putea împiedica să ajungem în grupele Europa League", a spus Becali.

"Nu ştiu dacă e meritul meu în atmosfera bună de la Steaua şi în jocul echipei, dar jucătorii au înţeles că trebuie să pună suflet, chiar dacă încă mai avem lucruri de pus la punct. E un scor foarte bun pentru noi. Munca mea cu băieţii este răsplătită de tribune, fanii au fost fantastici."
Cristiano Bergodi - antrenor Steaua

×