x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Intertoto - Violenţe grave la Vilnius

Intertoto - Violenţe grave la Vilnius

de Mihai Igirosanu    |    10 Iul 2007   •   00:00
Intertoto - Violenţe grave la Vilnius
Sursa foto: PETRAS MALUKAS/

Unul din meciurile care se anunţa liniştit din turul 2 al Cupei UEFA Intertoto, Vetra Vilnius - Legia Varşovia, s-a transformat intr-un veritabil teatru de război. Prezenţi intr-un număr impresionant in capitala Lituaniei, circa 3.000, suporterii Legiei, recunoscuţi printre cei mai violenţi din estul Europei, au provocat grave incidente, in urma cărora partida a fost abandonată imediat după incheierea primei reprize, la scorul de 2-0 pentru gazde.


Unul din meciurile care se anunţa liniştit din turul 2 al Cupei UEFA Intertoto, Vetra Vilnius - Legia Varşovia, s-a transformat intr-un veritabil teatru de război. Prezenţi intr-un număr impresionant in capitala Lituaniei, circa 3.000, suporterii Legiei, recunoscuţi printre cei mai violenţi din estul Europei, au provocat grave incidente, in urma cărora partida a fost abandonată imediat după incheierea primei reprize, la scorul de 2-0 pentru gazde. Incidentul produce teamă şi in Romănia, mai ales că Steaua va intălni campioana Poloniei in turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. Fanii celor de la Zaglebie Lubin nu au nici ei o reputaţie strălucită.

CONSECINŢE. Imediat după incheierea primei reprize, sute de fani ai polonezilor, inarmaţi cu lanţuri, bolovani, bare de fier şi petarde, au pătruns pe teren, au incercat să dărăme porţile şi să distrugă reclamele de pe marginea terenului. Suporterii erau nemulţumiţi de jocul slab al echipei, dar şi de anularea unui gol perfect valabil marcat de fundaşul Legiei, Choto, la scorul de 0-0. Poliţia lituaniană a folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe fanii polonezi, iar 100 dintre aceştia au fost arestaţi. Un ofiţer al poliţiei lituaniene şi mai mulţi fani ai Legiei au fost răniţi. Forul european UEFA va comunica măine o sancţiune, dar cel mai probabil Legia Varşovia va pierde meciul cu 3-0 şi va fi suspendată intre trei şi cinci ani din competiţiile europene.

E Trabzon

Formaţia turcă Trabzonspor i-a invins cu scorul de 6-0 pe albanezii de la Vllaznia Shkoder in prima manşă a turului doi al Cupei UEFA Intertoto. Astfel, in cazul in care se va califica in turul trei, Oţelul Galaţi va da piept, mai mult ca sigur, cu formaţia din Turcia. Oţelarii au remizat, 0-0, in deplasare cu formaţia bosniacă Slavija Sarajevo. Meciul retur se va disputa sămbătă, 14 iulie, cu incepere de la ora 18:00, şi va fi arbitrat de o brigadă din Ungaria cu Mihaly Fabian la centru. UEFA stabilise iniţial ca partida de la Galaţi să fie condusă de o brigadă din Grecia, dar aceasta a fost inlocuită.

Optimişti

Invingănd cu 2-0 pe Maccabi Haifa, in Israel, bistriţenii au luat o serioasă opţiune pentru calificarea in ultimul act al competiţiei. Dacă se vor califica, elevii lui Ovidiu Ioan Sabău vor intălni pe Atletico Madrid. "Mai avem puţin şi ne vom atinge scopul. Chiar dacă am invins in deplasare, mai e şi meciul retur, care nu va fi uşor deloc. Băieţii sunt mobilizaţi şi totodată conştienţi că, dacă se vor califica, vor juca cu Atletico Madrid", a declarat directorul sportiv al Gloriei, Ioan Horoba.

×
Subiecte în articol: sport